Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
4 inVALIDa: Da sa to aj v malom, vetsi by bol lepsi,.... Akurat ti odporucam dat na spodok tej vanicky sietku proti komarom, alebo nieco take. Mozno niekto bude namietat , ale fakt to skus. Pod tu sietku daj este zopar kamienkou aby sietka bola aspon 1mm nad dnom. Ako ti budu rast korene prepletu ti celu tuto siet, az natolko ze budes vediet vybrat cely objem ,,LAVORa,, Ma to nespocetne vyhody- lahsie vies kontrolovat korenovy bal, ked mas hadicky na drip a vzduchovaci motorcek mas vychytany super hyper triper bubbler. Este to nemam odskusane , ale po sklizni idem do toho.
4 vejša: Presoleni zabranis jednoducho - ked vymienas roztok, nechaj preplachnut cely system cistou vodou ( ak mas h2o2 daj tam par kvapiek). Preplachuj aspon tolko aby ti voda odtekala aspon min.30 min . V ten den ani nemusis hnojit- nech maju kytky dietu ( aspon sa kytky precistia, lebo ani Fin. solution nie je vsemocny)
4dzonDebil: daj tam hadicky s dierkami(cik-cak(criss-cross)) a motorcek.
4 All: na drip, ebb and flow je vhodnejsie si kupit digitalne casovace pretoze 15 min na manualnom je vela a voda zacne odtekat, tym sa vam znecistuje roztok. To co odtecie z kvetinacov, LAVORA, vane by mal byt odpad- ale kto ma tolko penazi aby AH splachoval do WC?
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
to dzonDebil: kytky jsou uz velky a si okolo 65 cm a myslim ze jim 4x denne staci, mel jsem to pusteny i 8x denne, ale zadnej rozdil vtom neni. kdybych tam mel jenom RW tak bych to klidne nechal na 2x denne. bublaka v nadrzi samozrejme mam a kdyz je voda poradne okyslicena tak muzes vpodstate zalejvat tak casto jak chces, nebo nemusis vypinat cerpadlo vubec to je muj nazor.
jinak ten keramzit uz je asi vpohode a Ph uz je podle poslednich mereni stabilni myslim ze ted uz pujde vsechno hladce, jsme s holkama jeste v rustove fazi a ty maly co nerostly musi ted dohanet ty velky, pak celou tu bush zastrihnu do kolibky a pak je prepnu. co se tyka hnojiva tak pouzivam Advanced hydroponics of Holland. fotky snad nekdy dodam
to inVALIDa: myslim ze to je naprosto idealni, protoze spravnej ebb and flow system by mel bejt vlastni vyroby. muzes si tam dat kytek kolik chces, ale dve jsou idealni.
to Niga: digitalni casovac mam, stal 400 a dal jsem ho rybickam na svetlo, protoze byl dost nespolehlivej. navic to trva veky nez ho prestavis. nejlepsi sou casovace z Ikey 2za100 Moc teda nechapu, proc by to co protece systemem mel byt odpad, to mozna plati u dripu. Ale u ebb and flow zadnej odpad nejni. Kdyz budes kontrolovat EC muzes jednu zalivku dolejvat vodou a hnojivem dost dlouho, odpadem se stane az kdyz uroven odpadnich latek vylucovanych koreny presahne jistou mez. tak si to aspon predstavuju
Když kliknete na odkaz Projekt šatník 150W v mém podpisu, můžete se podívat, jak jsem to pořešil já. Je to zatím první verze, možná se ještě nějaké úpravy provedou, ale zatím jsem spokojený. Vaničku mám vysokou a roztok se sám provzdušňuje. Náklady včetně čerpadla asi šest stovek...
(keramzit je z hydroponieplus kde mu rikaji liaflor)
Mám málo keramzitu ... Myslite ze bude vadit kdyz dam plovouci keramzit nadno a nad nej ten normální co neplave??? (aby se pri naplnovani medium nehybalo ) Edited... bez problému to jde ......
Mam ještě drobný keramzit (polovicni velikost zrna).. Ten ale plave kompletně vsechen..
Mam v planu ho dat taky nadno..( Puvodne jsem ho chtel nasypat do okoli RWkostek).. Edited... drobný keramzit nepoužiju poněvadž by se dostal do hadice/čerpadla/zasobarnyZivin a tim by delal neskutecnou paseku...
(hodi se jen na mix do hliny... mohli na hydroponiiplus.cz napsat )
for:vejša pěkný fotky kolik je tam kytek na jakym prostoru ja mam na 110x110cm 80ks amyslym že příště dam polovinu jinak pěstujem každej trochu jinak mas velkou spotřebu keramzitu ja ho mam jen jako drenáž.
Jinak dam kytkam půst v podobě čistý vody jelikož mi stoupá EC tak sou asi přežraný jen bych potřeboval jastli tam přidat Atazym od Bcuzz nebo peroxid a nebo nic aby wše vyžrali.
Vypijou 100l za 7-9dní sou v půlce vždy zbzde asi 20l do kterejch doleju mam to udělat i ted anebo vylej a umejt před tou vodou. dék za každou radu poradu.
inVALIDa: na to, aby se ti neucpal odtok/přítok se používá kousek síťky (např. proti hmyzu do oken). I když koupíš keramzit s větší průměrnou frakcí (8-16mm), tak bych tam tu síťku být tebou dal, protože se ti v každém balení najdou různé drobné úlomky, které by se pak mohly dostat až do prostoru lopatek v čerpadle a poškodit ho.
niga- vůbec nevim coaproč mi to radíš s těma hadičkama ale rád se poučim ale ten nápad s tou sítkou je dobrej ale jen pro menši stoly
digitální časovače jsou na prd takže na světlo i zálivku jedině mechanický spínač
mam ze 4 digyspinačů funkční 1 a za těch 15min se okysličený roztok krásně dostane ke všem kořínkům sam mam při rosvícení minut 30 pak 15min kždý 3h
to invalida: rekl bych ze je jedno jestli keramzit plave nebo ne. ja tam mam plovouci keramzit a vse je ok. teda krome toho keramzitu, mozna by kvuli PH bylo lepsi zkusit drceny kremen nebo kacirek jak tu nekdo navrhoval. keramzit zvysuje Ph. ja jsem tu psal ze se mi Ph ustalilo, tak to neni pravda, s tim keramzitem jsou akorat problemy. Jinak to ze se pestebni medium pri napousteni hne, kytkam vubec nevadi, koreny jsou vetsinou v tlusty vrstve pod keramzitem a asi tak 3 cm nahoru jsou snim propleteny tak ze se nemuze hnout i kdyby chtel. zbytek plovouciho keramzitu se pri kazdem napousteni prerovna tak ze je krasny rovine.
na odtok/pritok a na prepad si dej nejaky sitky at ti tam ten keramzit nenapada a neucpe to
to dzondebil : o stoupajicim EC nic nevim nemam ecmetr . je jich tam 20 a vypijou kolem 10l za den. prilejvam tam vodu a kys. dusicnou a zalivku menim za 7-10 dnu. fotky se dobre pridavaji na rychle odpovedi zdar
vejša: Já jsem měl kdysi v bubláku taky obrovské potíže s keramzitem, který mi měnil pH (směrem nahoru), ale teď v Ebb&Flow se mi to neděje a roztok dlouhodobě drží ideální pH. Mám pro to dvě vysvětlení:
1) keramzit jsem před použitím hodně moc důkladně propral v horké vodě. Zbavil jsem ho tím množství jemného prachu, který to zvyšovaní zásaditosti mohl mít částešně taky na svědomí.
2) větší objem roztoku (20L) má menší tendenci k rozhození pH než když jsem měl v každém bubláku po šesti litrech roztoku...
děda- určitě platí bod č1 ale ja mam roztok na 100l PH 5,5a stejně musim druhej den jít snížit PH který je 6,0a víc pak už je to ok a vydží ale stejně se zvedne z 5,2 na 5,6.
z toho jasně plyne že musi více proprat na příště nebo skusim ten drcenej křemen jak psal syncro jen aby nebyl ještě horšá máte snim někdo skušenost??????????
vejša- nato sem přišel ale mam je prej moc veliký jak to zmenšim na požadovanou kapacitu dík
dzonDebil: já mám zkušenost s mramorovou drtí (kolem 10 Kč/kg). PH to sice nezvyšuje, ale je to o poznání těžší (to mi přišlo jako největší nevýhoda při přesazovaní řízků, kterým to drtilo jemné vlasové kořínky) a hlavně to nemá absorpční schopnost, nedrží to vlhkost jako keramzit.
Zůstanu u keramťáku, zrovna dneska jsem si koupil další 20L pytel
děda-mě neva váha ani hejbat stim nebudu ja to mam jako drenáž asi 1cm roztokuzůstává pod rw matracema takže ani nemusim držet vlhkost skusim příště teda mramorovou drt na hroby
jak zmenšim kapacitu těch foto na požadovanou kapacitu?????
dzonDebil: myslíš, že to bude dobré, když budou kořeny stále částečně v roztoku? Aby to tam nezahnívalo... Jinak takový centimetr roztoku úplně na dně vlhkost vzduchu v pěstírně IMHO moc neovlivní...
Co se týče těch fotek, moc jsem tě nepochopil, ale jestli se jedná o zmenšení velikosti fotky jako souboru, tak ji překonvertuj na JPeG a nastav nějakou rozumnou úroveň komprese (kolem 30-40%). Tím zmenšíš celkovou velikost souboru až o 90%. Konverze se dá provést třeba v ACDSee.
P.S. mramorovou drť nemusíš shánět jen u funebráků, já použil akvaristickou