Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od snark
btw. to samý v modrym platí i o diodách [/B]
Prečo myslíš?Už sa pestuje pod diodami,len nákupná cena je vyššia,ako u iných svetiel(alebo sa tohto tých 500 rokov netýkalo?).Tieto vecičky idú do predu rýchlejšie,ako sa zdá.Ale to asi len tu húlenie spomaľuje vnímanie času,tak sa to všetko zdá pomalé
2 snark: sory kamo ale todle si neodpustim ale wis kohos' me prawe pripomel (jen tak mimo neodpowedels' na otazkzu coz delal jeden xx publicista ) proste ses chytl neceho na cos mohl odpowedet a co bylo ponekud utopicke prirownani ne otazka nu coz jen me to tak napadlo a zajimali by me odpoowedi na otazky
2 co?: ma to nedostatky w tom ze koreny sou pozitiwne geotropicky (rostou smer zemske jadro-diky pritazliwosti-w korenowe cepicce je skrob kerej se presypawa a podle toho koren pozna kam ma rust) a nadzemni rust je negatiwne goetropickej (opak pozitiwniho geotropismu-neiwm jak to kytka pozna)
2 dude: u omegackyho systemu sou PRAWDEPODOBNE snizeny ucinky grawitace odstrediwou silou nejsem si jist
ps: 4 snarky fuckt sory
skoda, skoda, ze nemam fotacek, tak bych vam vyfotil prvni kontejnerek....
tetrin: .hmm....tak to me jeste nenapadlo, ale urcite by to bylo husty...mit takhle doma zavesenejch treba deset tubusu....
2vlcek: ...hm...ale nic neni dano na furt, ale tedy asi bude lepsi mit ty koreny zasypany perlitem (treba) nez aby byli jen tak volne, to uz jsem delal pokus s pestovanim ve dvou roztokach najednou a ty mrchy korenovy mi v pulce (mezi obema zasobnikama) zacali hnit...
-----
sem se ted trochu odhulil a nejak mi utelka ta diskuze o tech diodach: ale kazdopadne diody chci pouzit kvuli tomu:
1. nemam jich dost na cely normalni box
2. nedavaj teplo
3. jsou malinkaty...no zkratka akorat
- jinak je to jen pokus a investovat do modrych se mi zatim nechce
-------
ale ted me tak napadlo jeste jedno sviceni......zrcatko a slunicko
....ale asi by to chtelo jeste vychytat nataceni...:-)
-------
a jeste viz. obrazek - ta modra sipka .... to je misto, kde se daji vkladat prodluzovaci trubky....podle toho jak to bude rust
expiry date - akorát předevčírem sem mluvil s typem co tahá LED diody z číny do ruska, k nám a jinam do evropy po statisících - jasně sme se shodli na tom že panel kterej by odpovídal výkonově 400 W sodíkovce bude stát minimálně 50 kůlů v pořizovacích nejnižších cenách - nazdar bazar
vlček - otázky byly řečnická - ale nešť - 1. - protože to IMHO solidní způsob není - 2. ne - 3. ano vím - v nejlepším případě zanedbatelné množství nekvalitního konopí
Ok,verím Ti,ale ako ste to počítali?Led sa nedá porovnávať,čo sa týka svietivosti so sodíkom( 50000-70000Lumenov ledkami dosiahneš ťažko a kebz aj,tak ten panel do skrine nezmestíš),ale myslím,že len o to tu nejde-sodík premení na svetlo asi 30% energie,ledka myslím cez 90%,sodík má veľa menej vhodného,alebo nepotrebného spektra,ledkami si urobíš,aké chceš.Ale to sa tu už všetko riešilo.Jasné,že ten set,čo sa predáva za nejakých 350usd a mal by stačiť na cca 60x30 cm plochy,sa asi netestoval(ale možno hej)na pestovanie ganje.Pokiaľ to niekto nevyvráti,že to pod tým fakt nejde a nebude to testovať dlhšie,ako len to,že vyskúša jeden druh lediek a potom sa na to vys**e,lebo chce húliť tak to radšej šupne pod sodík,tak sú všetky tieto reči(príspevky)úplne,ale úplne na prd.
btw,nemôže mi ten typek zohnať pár stoviek diód za slušnú cenu?
2 snarky: hooray no jo no xx je silna paka nigdo nechce byt jako on
jen se me neska nak nechce podwolit tak si este rejpnu ad 1. podle ceho tak soudis ad 2. z toho si nic nedelej sou s tim jen problemy ad 3. to stejny co u 1. tak sme ze tro otazek dostaly jednu snad finalni nemohl by snahodit o jaky diody de a ceny minimalni odber a tak dyztak do pm
2 expiry: hej kamo su rad ze sem to nemusel psat ja a co ty diody wzit na pul nebo wic casti esi by byli wyhowujici-pm
......tak a prvni snimky realizace, zitra to naplnim a spustim:
foto 1: cely kontejnerek
foto 2: detail vrsku, v te mensi bude perlit a v tom vicku ....
foto 3: a¨...v te dirce bude rizek, smerem dolu
foto 4: a to jsou ty diody, ktere jeste musim zabudovad do spodniho vicka
no tak ja vam to reknu...:-)
uz v tom byl i rizek, uchycenej.....
a pak prisla sklizen.....:-))))
zatim mooc prace.....spajet ty diody......
udelam to jinááč...
pouziju techniku NFT - vyzivovy filtr, zkombinuji to s omega garden kosicky (ponevadz jsem furt nevedel jak to dobre uchytit)
a dam to cele do skrine, kde dole budou 3-4x40w florescencni zarivky...
avsak
musim pockat az se prestehuji...a na vyplatu....a az mi povyrostou mamky ze seminka...:-)))
a ted jsem prisel jeste na ethylen....
musim to jeste promyslet, myslim, ze to byla vec co my hlavne chybela...
============================
"fyziologické účinky etylenu jsou velmi rozmanite a někdy i poněkud protichůdné. Nějčastěji bývá pod jeho vlivem pozorovano zpomaleni dlouživého růstu stonků i kořenů a současně jejich tloustnutí. Podstatou techto změn je jiná orientace mikrofibril celulózy v buněčných stěnách. Reakce buněk v některých orgánech však může být nestejná - to pak vede k obloukovitému zakřivení rostoucího orgánu (např.řapíku listu-epinastie). Někdy také dochází působením etylenu ke ztrátě gravitropismu. Známé jsou však i některé kladné účinky etylenu na růstové procesy - zrychluje dlouživý růst některých vodních rostlin, vyvolává tvorbu adventivních kořenů, tvorbu odlučovací vrstvičky buněk v řapících listů a také muše stimulovat klíčení semen...."...
Coz takhle nechat kytku rust ve standartnim stylu... potom brutalne oholit stonek do vysky cca 0,7m a lampu umistit doprostred urovne oholene casti stonku...
Vetve samozrejme pozohybat aby sály světlo odspodu ...