Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nazdar chlapi,dostal se mi do ruky použitej PH testr Hanna a Ec Testr.Není k tomu nic,pouze přístroje.Myslím že budu potřebovat nějaký elektrody a roztoky.Nevím ale jaký,kde nakoupit a ani jak postupovat dále.Bylo to nějakou chvíli volně pohozené.
Původní příspěvek od Storm Zakoupil jsem Essentials EC metr a nemůžu ho skalibrovat.Dotal jsem k němu buffer 1413 us.V návodu píšou něco o pufru 2,8.Zkoušel jsem to nějak zkalibrovat, ale ukazuje to nesmysly....
Na kalibraci tohoto EC metru je potřeba skutečně pouze kalibrační roztok s EC 2,8. Prodává se speciální pro tyto EC metry.
Právě ten bez šroubku mam a nemůžu sehnat pufr 2,8.Klecka uz ho slibuje asi rok a furt hovno.Myslíte, že by šlo připravit si vlastní pufr?Že bych si vzal spolehlilvě skalibrovaný EC metr a za pomoci něho, destilky a nevimjaký látky bych si připravil roztor s vodivostí 2,8 a za pomoci roztoku bych EC metr skalibroval.Šlo by to?Za pomoci jaký látky by to šlo?dik
Původní příspěvek od Travin Ahoj,taky mám Ph a Ec metry Essentials a nemám šroubek ani čudlík ? Co teď ?
Kalibrace pH metru Essentials.
1.Pro kalibraci použijte kalibrační roztok pH 7,0
2.Sejměte krytku, opláchněte senzor čistou vodou a zatřepejte přístrojem tak jako se to dělá se rtuťovým teploměrem.
3.Ponořte senzor do kalibračního roztoku pH 7,0 a setřepte případné bublinky.
4.Zapněte přístroj a podržte stisknuté tlačítko „CAL“ dokud se na displeji neobjeví nápis „CAL“. Na display se ukáže blikající hodnota 7.
5.Počkejte až displej přestane blikat.
6.Opláchněte senzor čistou vodou. Tím je kalibrace kompletní.
Původní příspěvek od Travin Ahoj,taky mám Ph a Ec metry Essentials a nemám šroubek ani čudlík ? Co teď ?
EC metr Essentials.
Kalibrace
Přístroj je z výroby kalibrován. Doporučuje se provádět kalibraci po každých deseti měřeních pro zachování maximální přesnosti v praxi lze volit i delší intervaly. Ke kalibraci se používá kalibrační roztok o 2,8EC.
1. Ponořte elektrodu do kalibračního roztoku.
2. Zapněte přístroj a podržte stisknuté tlačítko „CAL“ dokud se na displeji neobjeví nápis „CAL“. Na displeji se ukáže blikající hodnota 2,8.
3.Počkejte dokud přístroj nezapípá a displej přestane blikat. Tím je kalibrace kompletní.
Proces kalibrace můžete kdykoliv přerušit stisknutím tlačítka „ON/OFF-READ. Před dalším měřením opláchněte elektrodu čistou vodou.