Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Sinuhet:
Mozna bychom mohli nejdrive dokazat aspon neco, nez na jeden zatah hned overit vsechny odrudy, zpusoby pestovani a ja nevim co jeste.
Na to jsi přišel kde, že chci testovat všechno najednou ? Jenom si myslím, že by bylo vhodné začít od semínka a pěstovat rostlinu výhradně pod LED, aby se zjistilo, jestli jí třeba něco nechybí. Pokud bychom použili řízky, které už byly vystaveny nějakému světlu (MH/HPS/Fluoro/sun), tak například nezjistíme, že rostlina potřebuje kromě červené a modré ještě nějakou jinou vlnovou délku. Jediné, co chci zatím zkusit, je zasadit nějaké semínko do květináče s hlínou, svítit na to LED a sledovat jak to roste.
to Tajné:
Protože "blikání/neblikání při stejným příkonu" by se srovnávalo celkem blbě. 13W versus 0.00021W je problém srovnávat. Za karmu děkuju, nevěděl jsem že byla od tebe .
"Early to rise, early to bed, makes a man healthy, wealthy and dead."
(Terry Pratchett, The Light Fantastic)
No, LED nemaj zrovna nejiidealnejsi dosvit, takze kytka by mela byt rozprostrena po plose, nez aby to byl jeden vyhon nahoru a nic vic, a kytky ze seminka se strasne blbe tvarujou, vzdycky ti z toho vyroste ker, ale pokud jedes z rizku, tak muzes strihat kytku dost krute, ale to poznas sam, az zkusis pestit ze seminek a pak zkusis rizky, vivat rizky
myslim, ze bys mohl jeste dal testovat blikani i s rerichou (klici rychle) s jinymi casy ON/OFF dokud nesezenes neco co roste a zhuluje
daQuirm no potvrdil si teoriu viac svetla lepsie zivotne podmienky dufam ze s experimentmy budes pokracovat napr ja by som sa vysral na modre ledky a dal tam taku tu divnu pokrutenu ziarovku s modrim spektrom alebo xW metalhalid v big scale groow ala Maharsi a keby sa ti to velmy zapacilo mohol by si skusit aj ir led koly skrateniu tmy pocas kvitnutia hehehe
Maharsi kto vie ci to blikanie nebude vhodne len ako ochrana proti prehriatiu led ze
daQuirm no ja som dost zvedavy a lenivy takze som si na og precital vecsinu tych fucking long diskusii o ledale uz som si neprecital tie patenty ktorimy sa tam ludkovia ohanali
a urobil som si nazor v kratkosti asi taky ledky su ok ak ta to bavi ale v nasa prisli na to ze pre kvetky je vhodnejsie full spektrum svetlaa modre ledky este niesu na dost vysokej urovni jebneme tam neonyje to modre a nepoznam sice spektrum ale predpokladam ze budu zastupene aj ine vlnove dlzky inak aj komercne zamerane ledky na pestovanie neblikaju
na ledkach sa da usetrit tym ze maju vhodnu vlnovy dlzku ale nie ich vyuzitim na 10%
inak si prvy co to blikanie skusil pokial viem
tak konecne sem poridil fotacek ale jeste s nim moc neumim takze budte schovivavi k rozmazanosti fotek,jinak tedy ty prvni dve naznacuji muj LED projekt a ta posledni je muj letosni sklenikovy projekt - model noname
to danito:
Posílal jsem ti vzkaz, ale asi jsi si nevšiml. Takže znova.
Tento thread ještě neskončil a tvoje fotky tady nemají co dělat. Pokud chceš prezentovat výsledky svých experimentů, založ si VLASTNÍ thread a svoje fotky tam přesuň. Všechny potřebné informace najdeš ve FAQ.
Jinak k těm tvým fotkám
- zářivku máš od kytek dost daleko, pochybuji že mají dost světla
- ta kytka vpravo nevypadá moc zdravě
- zdá se mi to, nebo na tom prostředním pásu svítí jen polovina LED ?
- LED pásy nevypadají moc nově, jsi si jistý že jsou vhodné k pěstování ? Můžeš uvést světelný tok a vlnovou délku ?
- a nevím, proč do threadu s názvem LED growing experiment (který ani není tvůj) cpeš fotky palice nepěstované pod LED
Jenom mateš lidi.
daQuirm
"Early to rise, early to bed, makes a man healthy, wealthy and dead."
(Terry Pratchett, The Light Fantastic)
to daQuirm: nebuď takový zlý na ostatní lidi, radsi si smotni brcko a bud v pohode, myslim, ze kazdej kdo chce pestit, tak prijde na to jak nejlip se starat o kytky sam, nejdriv tady na groweru nacerpa informace a pak to zkousi a zkousi, dokud mu neroste neco podobnyho co videl tady na fotkach.
Ale priklanim se o dalsi info a klidne i v novym threadu, at to je trochu prehlednejsi.
tak se nezlobte,chtel sem prispet ale nemam hodiny casu na netu takze sem uplne nepochopil ze se nema delat to co sem udelal, diody sou ILD z tiskaren a spektrum zatim neznam,nicmene dost pomahaj , je to znat, jinak mate pravdu,ta kytka ma co delat, kdyz dostala svilusky nevedel sem co s ni tak sem to postrikal chemkou a nedoslo mi ze ji to muze tolik ublizit, skoro to vypada ze z toho dostala plisen,mozna , ja fakt nevim a v okoli nemam koho se zeptat, zatim se snad drzi, uznavam ze to nemam moc vychytany ale doufam ze se to brzo zmeni
Tak chlopi co to je , nejdriv toho tady nakecate o LED a pak zadny vysledky. Ja ted stavim malou mnozarnu s LEDkama. Modra bude luxeonka a cerveny 660nm 4Cd LEDky. Skoda ze nedelaj 660nm Luxeonky to by pak byla brnkacka. Premejslel jsem nahradit cerveny LEDky laserovou diodou na 660nm s vhodnou rozptylkou. Prece jen laserova dioda ma vice monochromaticke svetlo nez LEDky => nekolikanasobne vetsi energii fotonu. Co vy na to ?
Ještě sem to dám....
Zdravím všechno osazenstvo a pokud to někoho zajímá tak v tom GMku mají také modré LED za 5,5Kč s DPH 3cd 30stupňů vyzařovací úhel což je lepší než LUXEON za xxxkč s ůhlem 10stupňů na 250cd...
Také tam mají za 3,8Kč 2cd na 120stupňů(moc sem nevěřil tak sem si ji radši nechal předvést a docela to odpovídalo podle subjetivního dojmu jak úhel tak svítivost) modré nekulaté ale to je buřt(což je docela slušný světelný výkon) ale jejich internetový katalog není z těch bezchybných a většina informací je spíše povrchních a na prodejně vám toho taky moc víc neřeknou...chtělo by to někoho snaživého kdo by se nedal odradit a pídil se třeba i u výrobce někde v tramtárii po přesných specifikacích... jo alespoň tam mají že sou 470nm což je OK
No a také jsem si prostudoval ceník NARVA a mají tam cosi jako svítidlo z ledek modré a červené(+další nepotřebné lampy) na 220V s příkonem 0,66W za 65Kč s DPH a modré asi za 55 a je tam cosi jako 4W(že by waty no to by byla bomba)a taky jako autosvítidla na 12 a 24 voltíků ve stejné watáži! Bohužel je to vše co jsem se dozvěděl z netu z jejich hloupých stránek((( asi by nebylo od věci zjistit o těchdle světýlkách víc ale na to jsem moc línej a nemám čas a jsem skeptický že za námahu dostanu kýžené informace... prosím jestli se najde někdo kdo zjistí výkony (v cd) a úhly vyzařovací a hlavně vlnovou dýlku světla těchto NARVA svítidel tak ať to všude na fórech(o LEDkách) rozhlásí ať si toho všimnu i já..a možná začnu indoor pěstovat exotické rostlinstvo páč elektrika je drahá...
PS: v tý narvě je to špatně k nalezení tak si stáhněte pdfko ceník a tam to na konci někde je...schovaný aby si toho náhodou někdo nefšim...fuj