Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 27 28 29 30 31 »

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 449

citace:
Původní příspěvek od B@JTík
Čau, tyjo, ja mam vypito, že jsem to ani nezvlád přečíst celý, tak mě prosimtě ber s rezervou, ale uvědomuješ si, že naprosto klíčová je styčná plocha mezi hliníkem a vodou? Asi bych v takovym případě volil AL desku o něco silnějši a prostě do ní shora vyfrézoval labyrint (a lá vodní chladiče pro CPU). Ani by nemusel bejt moc hlubokej, ale co nejsložitějši. A navrch bych klidně našrouboval plexi, nebo nějakou podobnou desku, ono těma svárama stejně toho tepla až tak zásadně neprojde. Každopádně nejde o masu vody, ale o plochu, kterou je ve styku s tím chladičem, to je naprosto klíčovej parametr ....

Ta ono logicky cim vetsi stycna plocha tim lepsi ze jo, ale tohle plati hlavne u chlazeni vzduchem...vem si třeba auto... ve valci chlazenym vodou prece nejsou taky zadny zebra nebo labirint...proste se jen dokola chladi trubkovita vlozka...vem si ze u auta je ta plocha taky celkem mala..a odvadi to teplo radove v desitkach az stovkách kilowatt...takze tady pro nase ucely a pro "par set" wattu je to uplne zanedbatelny...nicmene uccinost a odvod tepla by byla urcite lepsi v tom mas pravdu... ale slo mi castecne o cenu toho chlazeni a frezovanim když to nemuzes udelat sam doma tak to není zrovna uplne nejlevnejsi...pak se dostavame i dal a to ze lepsi by bylo pouziti medi nez hliniku, ale to jsme uz castkama uplne nekde jinde

Old Post 29-03-2015 v 10:13 AM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 450

Třeba se pletu - fakt s tím nemám zkušenosti - ale přijde mi, že si to představuješ dost jednoduše. V autě žebra/labyrint nejsou, ale třeba u CPU/GPU rozhodně jo, základny jsou vždy měděný atd. A upřímně řečeno mi diody přijdou svojí podstatou daleko blíže CPU než válci auta. Už jen proto, že to jsou oboje kusy polovodičů. Já osobně bych se prostě bál, že udělat to tak, aby to dobře a spolehlivě fungovalo, by se asi zas tak nevyplatilo. Ale jak už jsem řekl, třeba se pletu.

a.

Old Post 29-03-2015 v 10:39 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 451

tak zatím je to jenom teorie a neprezentuju to jako hotovou a funkcni věc...takze to i tak berte...nicmene jestli uvidim ze to pod tim slusne roste tak udelam casem ještě svetlo do matkarny a zkusim to udelat jak pisu...bez oponenta není kritiky, proto to pisu sem a sem rad ze k tomu mate vyhrady...kazdopadne dal uz to rozmazávat nebudu dokud to nevyzkousim...

Old Post 29-03-2015 v 11:31 AM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Příspěvek č. 452

Tak světla mam hotový tak jenom pro zajimavost hodim nejaky fotky

Na jednom panelu je 4x 3000K 90 CRI + 2x 5000K 80 CRI

Teplotu panelu jsem zatím poradne nedokazal zmerit.. co mam inframerak teploty tak te na ten hlinik ukazuje blbosti.. ale při plnym vykonu cca 190W teplota po necele hodine byla takova ze jsem na tom ještě udrzel ruku, ale uz to dost palilo a myslim ze by se teplota ještě zvedala... takze pro plnej vykon bude mozna potřeba chlazeni...včera jsem to dal do stanu a při naladeni na 100W a pustenem ofukovem ventilatoru jsou chladice jenom lehce teply spis vlazny..odhaduju kolem 35 °C...na na plno to zkusim az budu mit cas u toho byt a sledovat teplotu...

3 panely na plnej vykon (s potenciometrama) 570watt.. bez potenciometru by to bylo ještě cca o 45 watt vic

Naposledy upravil FrYnK 31-03-2015 v 15:53 PM

Old Post 31-03-2015 v 15:20 PM
FrYnK
Stálý Člen

Příspěvek č. 453

Powerfactor při ruznych wattážích

maximalni vykon u tohodle panelu je 187 watt u jiného je to třeba 191 watt, záleží na tom jakou hodnotu ma potenciometr... koupil jsem 4 a dva mely okolo 95 kohm a dva přes 96 komh.. ani jeden nemel pozadovanych 100kohm.. když jsem zkousel zapnout bez potenciometru tak odber byljeste o cca 15watt vyssi kolem 205 watt na panel..

Old Post 31-03-2015 v 15:34 PM
IronMED
Nový Člen

Karma uživatele IronMED - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 454

Jeden rychlý dotaz na silnoproudě-vzdělané osazenstvo:

Díval jsem se, že i MW zdroje mají velmi silný náběhový/nárazový proud (inrush current), v mém 2x 120W případě je to ultimátních 2x 60A, což je proti "klidovým" 2x 3A docela pecka. Ale jelikož jsem v tomto oboru nevzdělaný, přikládám nákres mého zapojení a pár dotazů:

http://postimg.org/image/3sxd8erkz/
(není to úplně finální verze)

1) Kde se mi ten náběhový proud objeví? Pokud před zdrojem, mohlo by to shodit jistič, pokud za, mohlo by to poškodit LEDky
2) Zdroje budu spínat výkonnějšíma relátkama (konkrétně http://goo.gl/OOWfQ5), které mají udržet 30A, nemůže je ale těch nárazových 60A (trvají pouze pikovteřinu) poškodit?
3) Před to celé bych chtěl dát jistič kvůli bezpečnosti. Při výpočtu vycházím z výkonu zdrojů (2x 120W) a ostatního balastu (do 60W) = 300W / 230V = 1,3A, tedy 2A jistič by měl být dostatečný? Používáte vy jistič?

Old Post 01-04-2015 v 14:10 PM
IronMED je offline   Profil uživatele IronMED   Find more posts by IronMED   Foto galerie člena IronMED   Click here to Send IronMED a Private Message   Add IronMED to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 455

citace:
Původní příspěvek od IronMED
Jeden rychlý dotaz na silnoproudě-vzdělané osazenstvo:

Díval jsem se, že i MW zdroje mají velmi silný náběhový/nárazový proud (inrush current), v mém 2x 120W případě je to ultimátních 2x 60A, což je proti "klidovým" 2x 3A docela pecka. Ale jelikož jsem v tomto oboru nevzdělaný, přikládám nákres mého zapojení a pár dotazů:

http://postimg.org/image/3sxd8erkz/
(není to úplně finální verze)

1) Kde se mi ten náběhový proud objeví? Pokud před zdrojem, mohlo by to shodit jistič, pokud za, mohlo by to poškodit LEDky
2) Zdroje budu spínat výkonnějšíma relátkama (konkrétně http://goo.gl/OOWfQ5), které mají udržet 30A, nemůže je ale těch nárazových 60A (trvají pouze pikovteřinu) poškodit?
3) Před to celé bych chtěl dát jistič kvůli bezpečnosti. Při výpočtu vycházím z výkonu zdrojů (2x 120W) a ostatního balastu (do 60W) = 300W / 230V = 1,3A, tedy 2A jistič by měl být dostatečný? Používáte vy jistič?

Budeš to mít v pohodě. Vysoký náběhový proud je u spínaných zdrojů běžná věc. Občas s nimi některé rychlé (B) jističe mají problém, ale vhodný jistič charakteristiky C se o to postará. Jinak proud pro ty dva drivery by neměl v provozu překročit 0,6A pro jeden driver - 2A jistič typ C by měl být ok. Jo a ještě jedna poznámka - z Arduina budeš mít jednoduší a přesnější pouštět do driveru rovnou PWM. Není důvod to převádět na analog. signál.

a.

Old Post 01-04-2015 v 14:58 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
IronMED
Nový Člen

Karma uživatele IronMED - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 456

Děkuji Aleshi, to jsem chtěl slyšet

Driver tedy může být řízen i 5V PWM signálem? Já ten převodník (http://goo.gl/3DL05K) tam dávám kvůli navýšení proudu z 0-5V na 0-10V. V datasheetu uvádí 10V PWM or 1-10V dimming, takže já si to koupil ne kvůli "uhlazení" PWM, ale kvůli navýšení napětí. No jestli jsem to koupil zbytečně, nedá se nic dělat, ale přišlo mi, že bych bez toho mohl ladit výkon zdroje max do půlky.

Old Post 01-04-2015 v 15:30 PM
IronMED je offline   Profil uživatele IronMED   Find more posts by IronMED   Foto galerie člena IronMED   Click here to Send IronMED a Private Message   Add IronMED to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 457

Jo, trochu nedorozumění. Potřebuješ 10V PWM, což máš pravdu, že je potřeba z Arduina převést. Já právě myslel, že to chceš vyhladit na 0-10V.

a.

edit: Teď ale koukám, že to zařízení, co jsi odkazoval, je přesně to "vyhlazování".

Naposledy upravil alesh 06-04-2015 v 14:41 PM

Old Post 01-04-2015 v 16:08 PM
zbynek666
Nový Člen

Karma uživatele zbynek666 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 458

Zdarec , chtěl jsem se zeptat jak vysoko nad rostlinami by světlo mělo
být zavěšeno, mám 6x V29 3500K a zdroje 42V 1400mA ,kámoš má stejné diody
(V29)a příjde mi že kytky se nesnaží růst cca výška rostlin 25cm .Na
videu mu to roste hezky a výšku světel nemění sice má 5000K 1x a 1x na
kvet něco kolem 3000K.

https://www.youtube.com/watch?v=OrC...lsKK7rAvzlcxDNo

Old Post 12-04-2015 v 12:16 PM
zbynek666 je offline   Profil uživatele zbynek666   Find more posts by zbynek666   Foto galerie člena zbynek666   Click here to Send zbynek666 a Private Message   Add zbynek666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 459

Nebo nechtěl by tu někdo vyměnit 2x V29 3500K za 2x V29 5000K?

Old Post 12-04-2015 v 15:41 PM
zbynek666 je offline   Profil uživatele zbynek666   Find more posts by zbynek666   Foto galerie člena zbynek666   Click here to Send zbynek666 a Private Message   Add zbynek666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 460

Nema někdo v plánu objednávat z digikey?

Old Post 13-04-2015 v 08:40 AM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 461

citace:
Původní příspěvek od zbynek666
Zdarec , chtěl jsem se zeptat jak vysoko nad rostlinami by světlo mělo
být zavěšeno, mám 6x V29 3500K a zdroje 42V 1400mA ,kámoš má stejné diody
(V29)a příjde mi že kytky se nesnaží růst cca výška rostlin 25cm .Na
videu mu to roste hezky a výšku světel nemění sice má 5000K 1x a 1x na
kvet něco kolem 3000K.

https://www.youtube.com/watch?v=OrC...lsKK7rAvzlcxDNo

Tak blízko, abys je nespálil (přemíra světla se projeví poměrně nápadným bělením vrchních čátí) a zároveň tak daleko, abys pokryl všechny kytky. Kompromis by mohl být okolo 25-30cm. S kvalitní fólií na stěnách to může být víc, v otevřeném prostoru zase asi míň.

a.

Old Post 13-04-2015 v 10:20 AM
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 462

citace:
Původní příspěvek od alesh

Tak blízko, abys je nespálil (přemíra světla se projeví poměrně nápadným bělením vrchních čátí) a zároveň tak daleko, abys pokryl všechny kytky. Kompromis by mohl být okolo 25-30cm. S kvalitní fólií na stěnách to může být víc, v otevřeném prostoru zase asi míň.

a.

Zvazuji přidat nebo vyměnit z 6x V29 3500k 2 kousky za
5000K, nevim zda by to bylo v růstu lepší podle parametrů diod by to mělo dobře růst i kvést.

Old Post 13-04-2015 v 10:37 AM
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 463

Zdar, mel jsem podobny 'problem', svetlo "450W" (realny prikon cca 230W, nejake 3W noname ledky), plocha jeden metr^2, orca na stenach. Kdyz bylo svetlo cca 25cm nad vrcholky, slecny se krasne vetvily, ale nahoru se jim nechtelo.
Stacilo zvednou svetlo cca 40-45cm nad vrcholky a zacaly se raketove tahat do vysky :].
Na rustovou fazi bych se svetla umisteneho vysoko nebal, kor pri pouziti takto silnych multichipu.

Old Post 13-04-2015 v 10:40 AM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 464

[QUOTE]Původní příspěvek od alesh

a.
[/QUOTE
Zvazuji přidat nebo vyměnit z 6x V29 3500k 2 kousky za
5000K, nevim zda by to bylo v růstu lepší podle parametrů diod by to mělo dobře růst i kvést.

Old Post 13-04-2015 v 10:42 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:39 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 27 28 29 30 31 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás