Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja tento rok pestujem prvy krat mal som 30 semien el nino , skusil som dat 5 semien do pody na zasev a po tyzdni nic ... tak teraz rozmyslam nad tym ze tie ostatnedam na tacku pokrytu dvoma vrstvami toaletneho [vlhkym] a pokryt dvoma vrstvami a dat to do sacku , tka aby bolo bez pristupu vzduchu a potom len do tmy .
Původní příspěvek od muDRlant ja tento rok pestujem prvy krat mal som 30 semien el nino , skusil som dat 5 semien do pody na zasev a po tyzdni nic ... tak teraz rozmyslam nad tym ze tie ostatnedam na tacku pokrytu dvoma vrstvami toaletneho [vlhkym] a pokryt dvoma vrstvami a dat to do sacku , tka aby bolo bez pristupu vzduchu a potom len do tmy .
heled záleží hodně na teplotě...takže jestli si to dal do půdy
Zdravím rozsévači a rozsévačky!
Před spoustou let jsem dostal asi 8-10 semínek konopí, noname. Tak jsem poctivě klíčil, přesazoval a k výsadbě do skleníku jsem měl připravených několik hubených neduživých rostlinek vypěstovaných za oknem. Ve skleníku vyrostly, dozrály a byly sklizeny. Samce jsem vyházel, ale zbytek dal úrodu na výrobu tinktury a o tu mi šlo.
Když jsem sklízel na půdě usušené rostliny, našel jsem na zemi několik vypadaných semen, nějaká další přibyla při zpracování. Takže o výsev na příští rok bylo postaráno...
A zase jsem klíčil a přesazoval....a mezitím přeryl skleník a uhrabal. Když jsem pak po nějaké době zasadil výpěstky ze semen a začal jsem zalévat, objevilo se cca 20 dalších rostlin konopí, vyrostlých z loni vypadaných semen, která přežila na povrchu země mrazy(jarovizace), přerytím a hrabáním skončila ve všech možných hloubkách a zaléváním se probrala. Brzy pak svou vitalitou překonala kvalitou růstu mé domácí výpěstky, takže jsem ty své vyházel, ty "samorosty" proplel a některé i přesadil, aby si nekonkurovaly... a od té doby jsem se o výsevy nestaral
Je to přece jen plevel a jako takový se jen tak nedá vyhubit, navíc příroda je mocná čarodějka!
Jasně, že popsaná situace se odbývala s hermafrodity, které by dnes nikoho neuspokojily(ani mne), ale je dokladem toho, že se přeháněním napáchá víc škody, než užitku.
Ale jak je psáno v Bibli: Všeho zkuste, co je pak dobré, toho se držte.... asi tak
zdravim groweri.. tak som začal aj pestovat mam 3 semiačka ktore pekne nakličali, a včera som ich presadil a som tak trochu aj nedočkavy.. kolko prosim Vas trva kym vyjde na slnko prve stebielko travy?.. zasadil som ich asi tak 0,5-1cm hlboko.. vdaka
Vzal jsem dva kosmeticke tampony ktere koupite v kazdem obchode asi za 15 kc.Pak jsem vzal dvje feminizovana semena.Tampony jsem namocil do 24 hodin odstate vody aby nasakly vodu .Prebytecnou vodu jsem nechal okapat.(Tampony jsou mokre ale netece z nich voda.Pak staci filmovka nebo nejaka uzaviratelna nadobka.Vlozte jeden tampon dospoda na neho vlozte 2-4 semena.Prikrejte druhym tamponem oroste odstatou vodou.Zavrete nadobku a umistete ji do tepleho tmaveho mista.Mne takto vyklicily za 48 hodin.
Dotaz.
Spustil jsem semínka do sadbovací rockwol kostky kterou jsem předtím 24 hodin máčel ve 24 hodin odstáté vodě. Semínka jsem zatlačil cca 7 mm hluboko. Rockwol kostky jsem uzavřel nikoli neprodyšně do potravinářske misky. Tuto jsem uložil na topení a nyní sleduji teplotu jež je +- 28 stupňů. Vyleze mi z toho něco, a za jak dlouho asi? Díky alias04
alias04: pokud tam mas takovou teplotu tak by mela ta seminka vyklicit pomerne rychle... klidne behem jednoho dne.
Ja klicim v kapesnicku nebo mezi bunicinovyma kosmetickyma tamponama v zavrene cerne filmovce. Ale nedavam to nejak moc k topeni, proste at si to vyklici pomalu podle sveho.
Dotaz:
Upozorňuju, že klíčim poprvé.
Před 5ti dny jsem dal do growmixu klíčit semínka Passion od DP, koupene v GS v ČR. Substrát jsem hodně pokropil vodou (ph 6,3) a čekal. Kropil jsem je každý den tak,aby nebyl substrát suchý, ani blátivý. Do dneška nevylezla ani jedna. Když jsem špejlí začal pomalu odrhabávat hlínu, abych zjistil whats up, tak jsem našel semínko nenaklíčené, akorát se mi zdálo, že trochu nabralo na objemu. Znova jsem ho přikryl a všechny pořadně zalil a vrátil do pařníku.
A těď ten dotaz. Vidíte v tom postupu někde chybu, nebo mám prostě jen dál čekat?
(Na začátku se mi semínka zdála dost malá)
čekat. v substrátu to trvá déle.
Já to dělám tak že dám 2ml vody a 2ml gelového stimulaxu a do filmovky.
dam semínka na 2 dny namočit. většinou po 2 dnech je půlka už prasklích.
potom přesadím do kelímku do vady a až je celkem délka přes 2 cm takkkje opatrně dám do hlíny. v hlíně si to potom jede ani nevíš jak.
Jinak dát je přímo do hlíny tak mě to trvá i týden delší dobu než tim postupem co sem napsal.
Původní příspěvek od psychotrop mam ¨hodně semínek různých druhů a mam takový problem že jakmile při klíčení vyleze klíček (1-2mm) tak se vyvoj zastaví :-( mam to normalně pod vlhkýma kapesníkama nikdy mi to nedělalo ....... nemůže to být kyselostí vody , ikdyž ta voda je normálně z kohoutku ...
HELP ME !!
Měníš ty kapesníky??Taky mi to dělalo nikdy jsem neměnil ty kapesníky a klíček se mi v 60% případů zastavil teď už klíčím přez převařenou houbičku, tam mi za dva dny vylezou centimetrové klíčky. Návod tu někde je. Jo a ta voda má být odstátá, nalij ji do skleničky a nech ji odstát alespoň den a tím navlhči ty kapesníky. Taky to může bejt semínkama, různé druhy to je široký okruh xD zdar
Zdárek lidi.. potřeboval bych poradit jestli nevadí když necham semínka naklíčit tak, aby měly dlouhej klíček až skoro vylezou ty lístky a potom je zasadil do země? Vím že jsem to napsal laitsky ale díky za rady.
Jo substrát je subtrát! Nechápu že se někdo sere s vatičkama. Již mám za sebou cca 6-7 úrodu. Vždy jsem používal substrát s 99% úspěšností vyklíčení.
Takže jestli někdo řeší vyklíčení ve vatičkách tak je to na PRD!!!