Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zeptám se Tě ještě jak se změnil příkon, snažil jsem se dohledat a nejsem si jistej, chápu dobře že jsi svítil postarším spektraboxem s příkonem 150W a teď tam máš 6x Vero 29 @1400mA - tj. nějakejch 310W? To by se to Vero totiž až tak přínosný nezdálo ...
No neviem či som to dobre pochopil ja, ale VERO29 pustil na 1050mA , tie šli iba na kvet a VERO18 pustil na 700mA a tie šli iba na rast, čiže spotreba pri VERO18 by mala byť okolo 235W, alebo sa mýlim? Lebo inak aj mňa by zaujímalo to porovnanie s predošlým svetlom a výkonom ako takým tých svetiel.
Svítil sem spektraboxem kterej měl 200w + 4x zařivka to bylo celkem 130w + osram ledky cca 50w
takže předtím sem měl odhadem 380w (nikdy sem to neměřil)
ted vero 29 6x na 1400ma + ledky osram (barvy) ...když to zkrátim mám teď menší příkon než předtím....
vero 18 mi leží v šuplíku ještě ještě uvidím co s nima ...na před-pěst sem si nechal zářivky (byli nový)
buďte v klidu jestli ja dám až 45g na kytce budete se s plným výkonem topit v hulení ... řikám nejsem dobrej pěstitel a jedu "bio".
proto si myslim že tohle porovnávání v mým případě nemá žádnej valnej význam, až to někdo z vás rozjede z řízkama a treba SORG dosáne uplně jinýho výnosu. Ja nemam čas si tu genetiku ani "ošahat" natož abych dělal referenční pěsty.
Naposledy upravil nikolaj 01 14-03-2015 v 15:30 PM
Zdravím všechny nadšence!
Ledky mě hrozně baví, tak jsem si řekl, že do toho rád investuju, ale nevím přesně, jaké vybrat..
Mám dva boxy, jeden na předpěst (30x25x40 - výška, není problém případně postavit novej, vyšší) a pak na zbytek růstu + květ (60x60x80 - výška, zde už jsem omezenej). V malém mám teď kombinaci pravděpodobně ne moc kvalitních ledek 730, 660, 625, 460, 450 a 400nm z netmart.cz, ve velkém 200w 2700K úsporku.
Tak a k mojí prosbě.. Pročítal jsem to tu, ale na můj mikro grow si nejsem jistý, co vybrat. Prosím Vás o kontrolu, jestli to takhle dává smysl.
Malý box bych viděl na 4x vero10 5000K 80CRi(?) velký box 4x vero18 2700K 80CRi(?)
a driver MW HLG-185H-C1050B (není zbytečně přepálený?)
Má cenu objednávat teď, nebo platí to, že by se teď někdy měly objevit novější verze?
Původní příspěvek od Beaver Zdravím všechny nadšence!
Ledky mě hrozně baví, tak jsem si řekl, že do toho rád investuju, ale nevím přesně, jaké vybrat..
Mám dva boxy, jeden na předpěst (30x25x40 - výška, není problém případně postavit novej, vyšší) a pak na zbytek růstu + květ (60x60x80 - výška, zde už jsem omezenej). V malém mám teď kombinaci pravděpodobně ne moc kvalitních ledek 730, 660, 625, 460, 450 a 400nm z netmart.cz, ve velkém 200w 2700K úsporku.
Tak a k mojí prosbě.. Pročítal jsem to tu, ale na můj mikro grow si nejsem jistý, co vybrat. Prosím Vás o kontrolu, jestli to takhle dává smysl.
Malý box bych viděl na 4x vero10 5000K 80CRi(?) velký box 4x vero18 2700K 80CRi(?)
a driver MW HLG-185H-C1050B (není zbytečně přepálený?)
Má cenu objednávat teď, nebo platí to, že by se teď někdy měly objevit novější verze?
Díky mockrát, pánové!
Čau,
zní to poměrně dobře. Teda na ten vegetační mikrobox (fakt je takhle malej?) ti bude stačit jedno V10 (na 350mA).
Na ten větší tu vzniká takový dilema. Taky bych pořídil 4x nebo 5x V18 (ovšem 3000K - zjistil jsem, že by měla být o něco účinnější než 2700K, kterou už nedoporučuju), ale těžko říct jakej driver.
Věc se má tak, že to zvládne jak HLG-120H-C1050B tak i HLG-185H-C1050B. Cenový rozdíl je minimální a ten 185 by zvládl třeba do budoucna až 6ks. Ovšem nebude využito všechno napětí a účinnost bude mírně horší (okolo 90% místo 94%).
Nová verze bude co nevidět. Dokonce myslím, že DK už ani původní (přesněji 1.2) nemaj. SOS Electronic už snad i něco maj, ovšem odběr je po 20ks.
A kdybys chtěl opravdu top, kingbrite.cn má nový Cree CXB. Např. CXB3070 za $28.5 s $10 poštovným. K nim se dobře hodí HLG-120H-C1400B pro 3ks nebo HLG-120H-C1400B pro 4ks (platí to samý jak výše)
Je to tak, ale je pravda, že jsem uvažoval o jeho zvětšení. Vejdou se do něj jen kytky v opravdu malých květináčích, takže tam jsou jen dva až tři týdny po vyklíčení, pak přestávají růst. Když už kupuju vera 5000K, stálo by za to, aby tam byly aspoň třeba měsíc, takže je to pro mě aspoň motivace box zvětšit (třeba na 30x40x60).
Jinak to teda vidím na 4x V18 3000K do většího a driver HLG-185H-C1050B, kdybych chtěl rozšiřovat. Na Cree CXB se ještě mrknu ;-)
-Kdybych malej box zvětšil, jak jsem psal, tak V10 2x nebo 4x? Můžu je dát na stejnej driver jako V18? Jeho účinnost by v tom případě ještě klesla?
-Ještě bych se zeptal jestli obě barevný teploty brát v 80 CRI?
Původní příspěvek od Beaver Kdybych malej box zvětšil, jak jsem psal, tak V10 2x nebo 4x? Můžu je dát na stejnej driver jako V18? Jeho účinnost by v tom případě ještě klesla?
Kdybys do malýho boxu pořídil místo několika V10 1ks V18, pak by ti to na jednom driveru technicky samozřejmě šlapalo bez problémů a účinnost by se naopak zlepšila, ale nedokázal by jsi jim samostatně řídit periodu, což je problém ...
Já vždycky jedu jen jedno kolo ročně a oba boxy nikdy nejedou současně, takže pokud Tě, B@JTíku, chápu správně, napojit 5000K k ostatním pro mě řešení není..
Jinak koukal jsem na CXB a pokud jsou lepší, vůbec bych se tomu nebránil, jen upřímně opět nevím, jaké vybrat.
Prosím, co znamená 2-step, 3-step, 5-step?
Když nabízí, je lepší vzít 6500K než 5000?
V tomhle případě opět platí spíš 3000K než 2700K?
Opět platí čím nižší CRI, tím lepší?
Původní příspěvek od Beaver Já vždycky jedu jen jedno kolo ročně a oba boxy nikdy nejedou současně
Aha, tak proč máš dva boxy a nejedeš to od začátku v tom jednom?
Já bych si asi v takovym případě vzal 4ks V18 a HLG-120H-C1050 (zvládne 3 nebo 4), na předpěst bych dal jen 3 a stáhnul stmívání na půlku nebo i míň, na květ bych pak jen přidal čtvrtý vero a ohulil to na 100%. Ono pod těma 3000K to poroste taky pěkně a výrazně ušetříš. Toliko alespoň můj laický pohled ...
EDIT: případně HLG-120H-C1400 a 2-3ks Vero 18 ... na předpěst bys prostě prostřední zkratnul (proklemoval) vypínačem a stáhnul stmívač, na růst větších kytek jen přidal na stmívači a na květ pak zapnul prostřední LEDku a stmívač dal naplno - bez nějakýho přestavování
Původní příspěvek od Beaver Já vždycky jedu jen jedno kolo ročně a oba boxy nikdy nejedou současně, takže pokud Tě, B@JTíku, chápu správně, napojit 5000K k ostatním pro mě řešení není..
Jinak koukal jsem na CXB a pokud jsou lepší, vůbec bych se tomu nebránil, jen upřímně opět nevím, jaké vybrat.
Prosím, co znamená 2-step, 3-step, 5-step?
Když nabízí, je lepší vzít 6500K než 5000?
V tomhle případě opět platí spíš 3000K než 2700K?
Opět platí čím nižší CRI, tím lepší?
Tady taky 3000K 80CRI. x-step značí maximální variaci v barevný teplotě...to by nás víceméně nemuselo vůbec zajímat.
Jak píše Bajtik, pod 3000K to poroste taky suprově (rozdíl bude minimální) a pokud ti to nejede najednou, nemusíš se s růstovým světlem vůbec zabývat. Navíc je ten driver stmívatelný 10-100% takže nemusíš řešit, kolik na něm máš diod, jen to prostě stáhneš. Já osobně bych zůstal u 1050mA a HLG-185.
Ta větší skřín je dost hlučná, proto jsem postavil tu druhou, která mi jeden jen na 4x PC větráček a je uplně tichá. Ale to už vymyslím. Tak už se rýsuje řešení, to jsem rád =).
Ještě bych poprosil o kontrolu, rád bych to objednal z jednoho e-shopu, tak jsem zvolil Mouser. Pokud by byl lepší typ, budu rád.