Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 24 25 26 27 28 »

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
lolo
Stálý Člen

Karma uživatele lolo - 62% Pěstitelská

Příspěvek č. 401

Tak teda Bajtík, tie chladiče nestačia, je potrebné pustiť aj tie vetráky, keďže som nameral cca 60°C ... Ale ja to ešte vyskúšam, keď budú v normálnej polohe a dám info, ako to dopadlo a poprípade ako treba nastaviť tie vetráky A ešte sa chcem opýtať ... keď chcem merať prúd, môžem mať v pohode zapojený driver a skúšať to keď to je rozpojené,alebo máte na to nejaký iný spôsob?

Vďaka

Old Post 04-03-2015 v 19:09 PM
lolo je offline   Profil uživatele lolo   Find more posts by lolo   Foto galerie člena lolo   Click here to Send lolo a Private Message   Add lolo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Karma uživatele B@JTík - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 402

S tou teplotou jsi mě popravdě moc nepotěšil. Já teda pořád doufám, že skrz žebra chladičů LEDek mi půjde odtah z bedny a že to tedy bude daleko jinde, ale je to celkem škoda, že to pasivně moc nefunguje

No, snad to brzo taky nějak poskládám a uvidím, právě jsem ale cestou domu na verandě našel balík semínek zahradních poživatin z Reimer Seeds a zas mám pár dní co dělat, nějak nevím co dřív

Když chceš měřit proud, tak jednoduše tu sérii ledek na jedný straně od driveru odpojíš a ampérmetr tam vřadíš jako další sériovej prvek (snad je to pochopitelný, mám teď celkem vypito). Černou sondu přitom musíš mít úplně vlevo na tom 10A rozsahu (stejně tak volič mít nastavenej do toho oranžovýho 10A políčka) a neměřit dýl než těch 15s co tam píšou a ne častěji než 15min po sobě (není tam na tomhle rozsahu žádný jištěni, tak si novej měřáček hned neoddělej).

Naposledy upravil B@JTík 05-03-2015 v 04:03 AM

Old Post 05-03-2015 v 03:35 AM
B@JTík je offline   Profil uživatele B@JTík   Find more posts by B@JTík   Foto galerie člena B@JTík   Click here to Send B@JTík a Private Message   Add B@JTík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 403

citace:
Původní příspěvek od B@JTík
S tou teplotou jsi mě popravdě moc nepotěšil. Já teda pořád doufám, že skrz žebra chladičů LEDek mi půjde odtah z bedny a že to tedy bude daleko jinde, ale je to celkem škoda, že to pasivně moc nefunguje

No, snad to brzo taky nějak poskládám a uvidím, právě jsem ale cestou domu na verandě našel balík semínek zahradních poživatin z Reimer Seeds a zas mám pár dní co dělat, nějak nevím co dřív

Když chceš měřit proud, tak jednoduše tu sérii ledek na jedný straně od driveru odpojíš a ampérmetr tam vřadíš jako další sériovej prvek (snad je to pochopitelný, mám teď celkem vypito). Černou sondu přitom musíš mít úplně vlevo na tom 10A rozsahu (stejně tak volič mít nastavenej do toho oranžovýho 10A políčka) a neměřit dýl než těch 15s co tam píšou a ne častěji než 15min po sobě (není tam na tomhle rozsahu žádný jištěni, tak si novej měřáček hned neoddělej).

A hlavně měj vypnutý driver až budeš připojovat multimetr, jinak si odpálíš LEDky.

a.

Old Post 05-03-2015 v 07:21 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 404

citace:
Původní příspěvek od alesh

A hlavně měj vypnutý driver až budeš připojovat multimetr, jinak si odpálíš LEDky.

a.

Nechápu, to maj ty drivery na konci tak ohromný elektrolyty? Ani to by jim snad nemělo stihnout ublížit. Nebo jak to myslíš? Se mi nějak nezdá ... něco mi uniká?

Naposledy upravil B@JTík 05-03-2015 v 20:47 PM

Old Post 05-03-2015 v 20:09 PM
B@JTík je offline   Profil uživatele B@JTík   Find more posts by B@JTík   Foto galerie člena B@JTík   Click here to Send B@JTík a Private Message   Add B@JTík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 405

Když je driver zapojený do sítě a okruh LEDek rozpojený, je driveru jeho max. napětí. Pokud to najednou připojíš k LEDkám, je možný - pokud je dostatečně velikej rozdíl mezi max. napětím driveru a napětím toho okruhu s LED - že je odpálíš.

a.

Old Post 05-03-2015 v 21:59 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 406

Jj, to chápu, ale stejně bych nečekal, že driver pustí větší výkon než má jmenovitej (že se nechá krátkodobě přetížit). Leda by byl opravdu na konci velkej, nabitej elektrolyt. To je z praxe, že to odchází, nebo je to jen teorie? Musím ještě nastudovat datasheety a nějakou dokumentaci, driver jsem si dneska vyzved a není u toho přibalená ani řádka ... ale zaskočil jsi mě tím, já bych normálně nahrubo klidně připojoval LEDky k zapnutýmu driveru úplně s klidem ...

Jinak, dnes jsem si vyzvednul i balíček měničů ... objednáno bylo tohle
http://www.aliexpress.com/store/pro...2002002187.html
přišlo tohle
http://www.aliexpress.com/item/New-...2031096048.html
takže k hovnu ... boha jeho ... přesně takhle to s těma číňanama je, no

Old Post 06-03-2015 v 18:50 PM
lolo
Stálý Člen

Příspěvek č. 407

Uff, asi budem merať iba teplotu a pri ventilátoroch V aby som niečo neodpálil inak akú teplotu LED-iek mám udržiavať? Lebo teraz momentálne v skúšobnom režime mám v skrini 25°C a chladiče majú cca 35°C na približne polovičnom výkone lediek a bez ventilátoru. čiže teoreticky by to mohlo byť OK? alebo ešte znížiť teplotu?
A ešte keď budem napájať "meniče" Voltov paralelne k ledkám ... mám zapojiť +(ventilátora) do "meniča" a - klasicky do čokoládky, kde je napojený - z ledky? a jasné, že drôt z meniča na + čokoládky, kde je napojená LED-ka? Snáď ste pochopili,čo myslím
Vďaka

Old Post 06-03-2015 v 18:58 PM
lolo je offline   Profil uživatele lolo   Find more posts by lolo   Foto galerie člena lolo   Click here to Send lolo a Private Message   Add lolo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lolo
Stálý Člen

Příspěvek č. 408

Som z toho debil ... môžem teda napojiť LED-ky k tým driverom do série a bude všetko fungovať ako má? lebo mne to už beží 2 deň a ne, že mi to niečo odpáli :O

Old Post 06-03-2015 v 19:04 PM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 409

citace:
Původní příspěvek od B@JTík
Jj, to chápu, ale stejně bych nečekal, že driver pustí větší výkon než má jmenovitej (že se nechá krátkodobě přetížit). Leda by byl opravdu na konci velkej, nabitej elektrolyt. To je z praxe, že to odchází, nebo je to jen teorie? Musím ještě nastudovat datasheety a nějakou dokumentaci, driver jsem si dneska vyzved a není u toho přibalená ani řádka ... ale zaskočil jsi mě tím, já bych normálně nahrubo klidně připojoval LEDky k zapnutýmu driveru úplně s klidem ...

Jinak, dnes jsem si vyzvednul i balíček měničů ... objednáno bylo tohle
http://www.aliexpress.com/store/pro...2002002187.html
přišlo tohle
http://www.aliexpress.com/item/New-...2031096048.html
takže k hovnu ... boha jeho ... přesně takhle to s těma číňanama je, no

Praxe, bohužel... Ale je fakt, že ne s MW drivery.

a.

Old Post 06-03-2015 v 19:06 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 410

citace:
Původní příspěvek od alesh

Praxe, bohužel... Ale je fakt, že ne s MW drivery.

Dám si na to majzla a zkusím k tomu ještě něco načíst, každopádně moc díky za varování, mohla to bejt drahá chybka ...
citace:
Původní příspěvek od lolo
Som z toho debil ... môžem teda napojiť LED-ky k tým driverom do série a bude všetko fungovať ako má? lebo mne to už beží 2 deň a ne, že mi to niečo odpáli :O

Buď v klidu, jde jenom o to, že nemusí bejt bezpečný připojovat LEDky k zapnutýmu driveru. Pokud zapojíš LEDky a až pak pustíš driver, není se čeho bát.
citace:
Uff, asi budem merať iba teplotu a pri ventilátoroch V aby som niečo neodpálil inak akú teplotu LED-iek mám udržiavať? Lebo teraz momentálne v skúšobnom režime mám v skrini 25°C a chladiče majú cca 35°C na približne polovičnom výkone lediek a bez ventilátoru. čiže teoreticky by to mohlo byť OK? alebo ešte znížiť teplotu?
A ešte keď budem napájať "meniče" Voltov paralelne k ledkám ... mám zapojiť +(ventilátora) do "meniča" a - klasicky do čokoládky, kde je napojený - z ledky? a jasné, že drôt z meniča na + čokoládky, kde je napojená LED-ka? Snáď ste pochopili,čo myslím
Vďaka

I ten proud si můžeš změřit - ale opět tedy pro jistotu nejdřív připojit ampérmetr a až potom zapnout driver, rychle změřit (15s) a zase vypnout. Teplota 35° je úplně v klídku, z hlediska efektivity je ještě celkem snesitelnejch 50-60° (kolem 95%), výš už bych nešel, i když má LEDka povolenou provozní teplotu 105°, účinnost i životnost jdou pak už dost dolů.

Měniče, pokud máš ty správný (posílal jsem ti PM), tak vstup připájej na plošky LEDky (červenej na +, černej na -) ... případně do té čokolády kam máš připojenou LEDku ... a výstup připoj na žlutej (+)a černej (-) drát z ventilátoru. Zelenej a modrej můžeš ucvaknout, nebudeš je potřebovat. Pokud jsi taky dostal ty síťový regulátory co já, tak jsi bohužel stejně nahranej jako já a větráky nemáme čím napájet ... (resp. můžeš je provizorně napájet nejakým 12V adaptérem)

Naposledy upravil B@JTík 07-03-2015 v 04:55 AM

Old Post 06-03-2015 v 20:36 PM
lolo
Stálý Člen

Příspěvek č. 411

To iba u nás takú somarinu môže niekto napísať

Inak nikojal ako pokračuje tvoj počin? Vieš nám dať nejaké info ako ti to kvitne/dokvitlo a tak?

Vďaka

Old Post 08-03-2015 v 23:09 PM
zbynek666
Nový Člen

Karma uživatele zbynek666 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 412

Zdarec,
zkoušel tu někdo kolik odebírá skutečný proud(wattů) driver pro v29 ze zásuvky?

Old Post 10-03-2015 v 20:05 PM
zbynek666 je offline   Profil uživatele zbynek666   Find more posts by zbynek666   Foto galerie člena zbynek666   Click here to Send zbynek666 a Private Message   Add zbynek666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zbynek666
Nový Člen

Karma uživatele zbynek666 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 413

http://www.gme.cz/spinany-zdroj-mea...-60-42-p332-508
tento zdroj by měl odebírat 0.4A což je 92W max
http://www.tme.eu/cz/details/lpc-60...-led/mean-well/
tento zdroj je stejného výkonu, ale odebíraný proud je takřka 2x takový
má někdo zapojený měřič jakou wattáž odebíráte a na kolik zdrojů(driverů)

Old Post 10-03-2015 v 20:18 PM
zbynek666 je offline   Profil uživatele zbynek666   Find more posts by zbynek666   Foto galerie člena zbynek666   Click here to Send zbynek666 a Private Message   Add zbynek666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 414

citace:
Původní příspěvek od zbynek666
http://www.gme.cz/spinany-zdroj-mea...-60-42-p332-508
tento zdroj by měl odebírat 0.4A což je 92W max
http://www.tme.eu/cz/details/lpc-60...-led/mean-well/
tento zdroj je stejného výkonu, ale odebíraný proud je takřka 2x takový
má někdo zapojený měřič jakou wattáž odebíráte a na kolik zdrojů(driverů)

Ten LPC nebude mít PFC.

a.

Old Post 10-03-2015 v 21:03 PM
nikolaj 01
Stálý Člen

Karma uživatele nikolaj 01 - 31% PěstitelskáKarma uživatele nikolaj 01 - 31% Pěstitelská

Příspěvek č. 415

citace:
Inak nikojal ako pokračuje tvoj počin? Vieš nám dať nejaké info ako ti to kvitne/dokvitlo a tak?
V[/B]

Nó první bych podotknul že nejsem moc dobrej pěstitel jedu ze semen každou jinou ..svilušky třasenky....a bla bla bla...
takže to trochu zprůměruju (nemá smysl psát jednotlivý kytky)... předtím sem měl mezi 17g-25g na kytce teď to je 30g-45g. ...10l airpot/ 12 míst ve skříni.

Za mě dobrý sem spokojen.... Co časem vyměnim je zdroj abych to moch dát na 100%.

Old Post 10-03-2015 v 21:11 PM
nikolaj 01 je offline   Profil uživatele nikolaj 01   Find more posts by nikolaj 01   Foto galerie člena nikolaj 01     Add nikolaj 01 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 416

Jen info pro podobně postižené - co se týče té zmršené objednávky z Aliexpressu kdy přišli místo objednaných měničů nechtěné síťové regulátory, založil jsem na Ali spor (dispute), druhý den byl akceptován a třetí den přišli peníze zpět bez nároku na vrácení zboží, takže alespoň toto funguje ...

citace:
Původní příspěvek od nikolaj 01
předtím sem měl mezi 17g-25g na kytce teď to je 30g-45g.

Zeptám se Tě ještě jak se změnil příkon, snažil jsem se dohledat a nejsem si jistej, chápu dobře že jsi svítil postarším spektraboxem s příkonem 150W a teď tam máš 6x Vero 29 @1400mA - tj. nějakejch 310W? To by se to Vero totiž až tak přínosný nezdálo ...

Naposledy upravil B@JTík 13-03-2015 v 16:49 PM

Old Post 13-03-2015 v 12:35 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:32 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 24 25 26 27 28 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás