Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Díky za předchozí odpovědi :-) trochu jsem hledal na netu a našel sestavu tohoto typu : 2 x ELG-240-C1400B Mean Well Stmívatelný proudový zdroj pro LED 240W 1400mA k tomu 4 x Bridgelux® Gen 7 Vero 29 3000K CRI90 bude tata kombinaca stačit na stan 100x100 popřípade 120x120 ? plus samozřejme 2 x hlinikový chladič s větračkama :-) předem děkuji za rozumny nazor.
Aspoň 6 ks na 100x100 a 8 ks na 120x120 bych řekl měl jsem 4ks na 100x100 a bylo to málo.je lepší. Mít 6ks na menší proud než 4 na větší je daleko lepší a máš rezervu.
Ten zdroj ELG-240-C1400B co jsem si vybral by 3 x Bridgelux® Gen 7 Vero 29 3000K CRI90 zvlad? nebo mě napadlo 3 ty zdroje kazdy na 2 vero? co by bylo lepší prosím tě? :-)
Jako rad by si spis nechal poradit nez neco koupit a pak byt sklamany od toho tu to forum prece je ne? :-) chtel bych pestovat ve stanu 100x100 az 120x120 klasiku v hline... pokukuji a na svetla od frynce muzete neco zaruceneho doporucit :-)
Původní příspěvek od Tomiiiiiino Prosím prosím zajímá mě názor na OPTIC 4 GEN3 COB LED GROW LIGHT 405W na bestgrow.cz my to hrozně vychvaluji že je to super světlo co vy na to?
No, zadny zazrak to neni .. Osazeni CXA2540, plus i nejake epistar diody, za tuhle cenu.. ne, dle meho to je spatna nabidka. Pokud se daji tady sehnat sety QB s cca 100W za cenu 3kKc, pak si to spocitej sam.
caute me zajima nazor na spektrum u qb panelu... myslite ze je nejlepsi na cely cyklus 4000k? ja mam vero 29 3000k a dost mi to vyhovuje, tak bych rad vas nazor. diky za odpoved
Původní příspěvek od icmond caute me zajima nazor na spektrum u qb panelu... myslite ze je nejlepsi na cely cyklus 4000k? ja mam vero 29 3000k a dost mi to vyhovuje, tak bych rad vas nazor. diky za odpoved
3000K uplna pohoda na cely cyklus...ja jedu cely pesty pod 2700K ;-)
Původní příspěvek od psyweed HVR - pri takejto teplote asi nejdu moc do vysky ani Sativy , ci ako sa to sprava vs HPS/MH?
Ak si mal moznost porovnat rovnake modely
Ahoj,
jel jsem pod tim 5 ruznych strainu a nejvice se vytahnul Critical + ale to bylo i tim,ze jsem to prepnul na kvet,jel na 14 dni na dovcu a nemel jsem proste moznost to prvni tyden po prepnuti strkat pod sit.
Jinak ja to mam na svym svetle odzkouseny tak,ze ono hoooodne zalezi jak vysoko mas to svetlo od canopy.2700-3000 chromaticnost ma dostatek modre barvy,aby jsi z toho nemel bambusovy tycky...ono jen zalezi jak daleko drzis svetlo.Musis to svy svetlo dobre znat a vyzkouset jak ktery strain pod tim roste...zabere to trochu casu no...ja mam zkusenost,ze u mazara a NL od SS to napalim po 18 dnech na 35cm nad kytky a jedou tezkou bush,zadny tahani.Po prepnuti to napalim jeste bliz teba 25cm,ale tam uz musis foukat a sledovat pripadne jak se kytka chova...Jinak ja jeste stridam cocky,nejdrive jedu 120 a po 4 tydnech kvetu davam 70 stupnu rozptyl..To uz samozrejme ale svelto davam vyse abych pokryl plochu.Jinak ja porad experimentuji..mam to jako konicek,bavi me to,jsem proste zahradnik druhym povolanim...ted mi rostou v boxiku miminka NL od SS mam ten strain moc rad!