Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak abyste to neprechvalily....tak tedy poradnej UP.
Nedokazu podle pohledu zatim posoudit pozitiva nebo negativa odlistovani , dokavad to asi nezvazim.
Tezko se to odhaduje takhle na rostline ale jedno muzu rict uz ted ... palicky na spodkach jsou trochu vetsi a tvrdy jako jeste nikdy pred tim. . Vrcholovky se mi zdaji o malilinko mensi nez by mely mozna byt ale tezko soudit.
Ale zase jsou mnohem vetsi , nez me tvrdila v noci do telefonu kamaradka , takze jsem byl mile prekvapen po nakouknuti do boxu. Od te doby co jsem je nevidel se nafoukly uplne brutalne.
Ocekavam ale ze prijdou mozna mensi problemy , (Uz ted jsem nasel par spalenych spicek) protoze kamaradka nehnojila po mililitrech jak jsem ji kladl na srdce ale lila tam vsechno pokazdy od oka rovnou z flasek i kdyz se teda udajne koukala na tabulky Biobizzu , jelikoz nenasla doma strikacky a nenapadlo ji jednu proste koupit za par kacek v lekarne.
Ale nezlobim se , sem ji vdecnej.
Flush zahajim 8.09 na cca 14-?? dni. Kosa ...to se uvidi az podle listu a trichomu.
Zatim jsem jeste na trichomy nekoukal az pri zalivce az budou venku z boxu.
No uvidime jak se to bude dal vyvijet , jesli se jeste malinko prifouknou ale z logiky veci by mely pribyvat na vaze jeste minimalne 14 dni , dokavad budou cerpat jeste ziviny i z listu.
Nevim presne do kdy obycejne boptnaji , jesli az do kosy...
A jeste porovnani palicek...za okamzik
Naposledy upravil Madical-Strains 03-09-2019 v 15:15 PM
Kdyby si mel kvety na kour, tak by se hodilo s flushem (aspon dle me teda) zacit asi uz ted, ale takhle si myslim, ze kdyz zacnes 8/9, tak to bude stacit... Sem tam nejaka spalena spicka jde videt, ale zadna tragedie. Kamoska se ti o kytky starala si myslim dobre.
Na jedne fotce vidim zluty polepovy arch na hmyzaky...nasel si na nem neco prilepeneho? Me se teda musim rict smutnice tentokrat vyhnuly, az se tomu celkem divim.
Vitaj spať! Verím, že budeš fit - držím palce! Mne sa toto kolo moc páči. Flush nechápem teda, na koľký deň kvetu chceš zahájiť? Kolký deň to je pred koncom?
Jakmle vyschne substrat a budu zalevat , zkontroluju trichomy a pokud bude alespon priblizne 50% uz mlecnych tak zacnu flush.
Flush cca 14 dni plus minus par dni
Ty zluty desky tam dala pred zhruba tydnem kamoska , protoze tam videla poletovat musku. A ano nasel jsem prilepene 2 musky ale resit je uz nebudu ale smutnice ta pravdepodobne budou.
A to jsem tam daval preventivne pred prepnutim na kvet paraziticke hlistice.
Co se tyce boje se skudci v organice , tak....snad to nekomu pomuze
U tech parazitickejch hlistic je riziko ze te poslou uz proslou sarzi bez zivota a pokud jsou hlisitce zivy tak pusobi na larvy smutnic az za 3-7 dni .
Ale dozvedel sem se , ze nejlepsi proti vsem skudcum je v Organice NeemAzal .
Pusobi okamzite do par hodin a je to takova prirodni "chemka"
Pusobi tak bezpecne na skudce , jako by se clovek otravil mochomurkou zelenou.
A ma to i sposutu vyhod , je totiz univerzalni od mandelinky pres msice az k larvam smutnic , da se aplikovat postrikem i zalivkou a muze to mit grower uz doma pripravene k pouziti a neztracis cas objednavkou z eshopu jako u parazitickych hlistic.
Chci to priste urcite vyzkouset.
Tak kontrola trichomu dopadla tak ze je priblizne 30-70% mlecnych , jak ktera kytka.
Ty vice do sativy maji sotva 30% mlecnych , jinak jsou jeste cire.
Takze dnes posledni zalivka s hnojkama !
Za 14-17 dni kosa!
Nektere budou vice mozkove ,vice thc ...vyborne na bolest a ostatni budou vice gaucove , vyborne obecne na lecbu .
EDiT: Hnojil jsem dnes uz naposled tak jsem jim dal pouze polovicni davku , jen 2ml/l, aby vedely holky ze se blizi jejich cas.
Naposledy upravil Madical-Strains 04-09-2019 v 09:30 AM
Zdar,
mam vyzkouseno,mohu potvrdit.Pouzivam preventivne jiz 5l..ne kazdy pest;-) Pokud mohu doporucit,lepsi je zalivka..mel jsem spantou zkusenost s postrikem na listech specielne v kvetu..listy jsou pak mastne a fotosynteza i evaporizace je daleko horsi...staci zalejt..nimbovy olej se dostane pres korenovy system do cele kytky a skudcum okamzite prestane chutnat kytka..navic nimbovy olej pusobi jako antikoncepce,skudcum se zastavi reprodukcni schopnost a nemohou se dale rozmnozovat ;-)
Mam zkusenosti s cistym 100% nimbovym olejem lisovanym za studena ;-)
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains Co se tyce boje se skudci v organice , tak....snad to nekomu pomuze
U tech parazitickejch hlistic je riziko ze te poslou uz proslou sarzi bez zivota a pokud jsou hlisitce zivy tak pusobi na larvy smutnic az za 3-7 dni .
Ale dozvedel sem se , ze nejlepsi proti vsem skudcum je v Organice NeemAzal .
Pusobi okamzite do par hodin a je to takova prirodni "chemka"
Pusobi tak bezpecne na skudce , jako by se clovek otravil mochomurkou zelenou.
A ma to i sposutu vyhod , je totiz univerzalni od mandelinky pres msice az k larvam smutnic , da se aplikovat postrikem i zalivkou a muze to mit grower uz doma pripravene k pouziti a neztracis cas objednavkou z eshopu jako u parazitickych hlistic.
Chci to priste urcite vyzkouset.
Moc dik za poznatek.
Chci se zeptat ...ten NeemAzal je to podle prekladu to same jako ten druhy nimbovy olej ale u azalu pisou ze zabiji vodni organismy.
Ty pouzivas asi ten duhej bude asi ten setrnejsi?
Nezabiji to bakterie v pude kdyz je to nebezpecne pro vodni organismy?
U toho duheho dokonce pisi ze je antibakterialni.
Uz si tim opravdu zlikvidoval larvy smutnic nebo svilusek?
Postrikat jen na substrat na povrchu nebo prolit kvetinace?
hele pouzivam cistej olej..kupoval jsem ho pred xy lety nekde na netu...proste cistej olej zadny mix..
Do 1L vody kapku,dve prirodniho mydla a asi 5ml oleje.Poradne protreses a normalne tim zalejes kytku ;-)
Trik je v tom,ze tento pripravek ti nic nezabije,ale jakmile se vylihnou z larev ty mrdky,tak nemaji co zrat,jelikoz jim ta rostlina nechutna a zadruhy ztrati reprodukcni schopnost ;-)
Tak ze zdechnou hlady :-) a dale se nemnozi.Musi se to ale chytit na zacatku...jakmile uz mas napul sezrany kytky,tak ti to moc nepomuze..
Urcite tato zalivka nema zadny vliv na mikroorganismy v pude..alespon ja jsem tedy nevypozoroval,ze by kytky mely nejky deficity atd..
Rychlejsi aplikace je postrik,ale jak jsem psal...mel jsem pak celkem fest mastne listy a kytky to podle me celkove zabrzdilo a zpomalilo...
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains Ahoj HVR
Moc dik za poznatek.
Chci se zeptat ...ten NeemAzal je to podle prekladu to same jako ten druhy nimbovy olej ale u azalu pisou ze zabiji vodni organismy.
Ty pouzivas asi ten duhej bude asi ten setrnejsi?
Nezabiji to bakterie v pude kdyz je to nebezpecne pro vodni organismy?
U toho duheho dokonce pisi ze je antibakterialni.
Uz si tim opravdu zlikvidoval larvy smutnic nebo svilusek?
Postrikat jen na substrat na povrchu nebo prolit kvetinace?
Tady pro srovnani. Paldy nejsou nijak extra nafoukle, coz je pro me jedine dobre, bo bych musel zase spoustu z nich kvuli plisni vyhodit. Jspu ale tvrde jako sutr a libi se mi, ze jsou i celkem malo zalistene. Pak si nech prispevek smaznout...
Čo sa týka NeemAzal - nemůžem potvrdiť tie olejové škvrny a vplyv na fotosyntézu, nakoľko ja do postreku nepridávam prírodné mydlo - v návode to nepíšu. Aplikoval som to postrekom pri boji s voškami v iných kultúrach izbových rastlín na vošky. Nejaký účinok to malo, zabrzdilo to vývoj, ale je nutné to častejšie postrekovať, inak sa tie mrchy čoskoro zase rozmnožia. Do zálievky som to neskúšal aplikovať. Používam Neem preventívne hneď od začiatku pestu.
Parazitické hlístice som skúšal a mám s nimi najlepšie skúsenosti. Neverím, že by poslali "prošlé" po čase ubotrebenia - je tam dátum upotrebiteľnosti, takže to človek vidí hneď a může reklamovať.