Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já vezmu jednoduše malou mističku do ní takový ty kuchyňský utěrky(navlhčený) A na to semena na ně dalši vrstvu navlhčenejch utěrek a nikdy žádnej problém...Při delším neklíčení semínka nutno vyměňovat ubrousky kvůli plísním...
Ať vám to klíčí
Zdary groweři potřeboval bych s něčim poradit.Semínka mi v klidu vyklíčily,tak 1cm dlouhý klíčky.Tak sem je zasadil do JIFFů a opatrně zalejvam,chtěl sem se zeptat jaká teplota je ideální při stádiu než vyroste malá rostlinka z jiffu?Aještě jeden dotaz svítim na ně tak okolo 14 hod. denně není to moc?
to FatJoe:::hele já sem to udělal takhle vzal sem krabičku od karet,dal sem do ní vatu,§plně sem jí zmáčel,na to sem dal semena,polil sem je taky trošku,pak sem zavřel krabičku,dal na horký topení(ale na konec kde to neni tak horký)a šel sem spát.Druhej den přídu večer ze školy a všechny byly vyklíčený,a to sem měl celej den zatažený závěsy,takže tma jak v pytli.
Na podzim sem vytahnul ze svejch kyticek asi 30 seminek,ted na jare je chci zasadit...cetl sem tu ze seminka lowrideru se davaji do lednice aby se simulovala zima,,,stačí těm mejm pul roku pri pokojovy teplote nebo bych jim mel taky udelat na par dni zimu?
Pokud to tu nekde je ,omlouvam se ale hledani sem zkousel,,
Diky
RespectFlowers-Na tom měsíci asi neco bude,muj deda mi kdyz sem byl malej dycky rikal ze se ma sít kdyz mesic ma tvar D-dorusta,coz je pred uplnkem.on deda hodne pestoval,bohuzel ne MJ.peace
Na tom dorůstajícím nebo couvajícím měsíci opravdu něco bude. V každém Almanachu českých farmářů byly vždy vysvětleny důvody pro sázení či nesázení. A čeští sedláci nebyli zrovna žádní pitomci, o svá pole a sázení se dovedli starat.
Základně jde - podle té teorie o toto - s dorůstajícím měsícem evidentně SÍLA stoupá, tudíž sázíme vše co rodí nad zemí (MJ), u stromů roubujeme a v té době nehnojíme a také je to vhodná doba na sklízení.
S couvajícím měsícem zase vše naopak KLESÁ ke kořenům, tudíž sázíme vše co se rodí pod zemí (např. brambory), stromy prořezáváme, v této době hnojíme a zaléváme (při úplňku), je to také vhodná doba na uskladňování úrody.
Navíc ty staré Almanachy také doporučují, že podle toho, kterou část rostliny chceme posílit, je nejlépe hnojit jak výše uvedeno. Kořeny - měsíc couvá; květy, listy a stonky - měsíc dorůstá.
Kdysi jsem našel na Groweru (grower.cz/home/potw.php?action=show&photoid=19324) celý článek s názvem "Měsíc zahradníkem". Snad to tam ještě je. Kolik je na této teorii pravdy, to opravdu nevím, ale proč to nezkusit, třeba to funguje. Peace and Pot.
zaujimave...urcite /ak nato nezabudnem/budem sadit podla mesiaca-nemam co stratit ...a bola tu otazka ze ci na svetle alebo po tme semiacka tak podla mna urcite po tme...ako ked su v zemi...a ja vatu a podobne veci nemam velmi rad...zachlpuvuju sa mi tam klicky...a potom ked to sadim do zeme tak tie klicky vkuse polamem...no co uz...som babrak ...ale pri sadeni rovno do zeme sa mi nic zle nedeje... GL
Až keď bude vyrúbaný posledný strom , otrávená posledná rieka , chytená posledná ryba , zistíme , že peniaze sa jesť nedajú