Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Díkes chalani za názor..já chci zkusit led,protože tady vidím spousty pěstů,kde jsou ty paldy pod tím fakt brutální a jestli mi to tahle ledka,na tomhle prostoru nemůžu uskutečnit,tak to v podstatě věci nemá význam pořizovat.. Nechci to jet kvůli úspoře,chci aby to valilo líp jak 400w sodík.
Ser na Béma, Topola, Špidlu a Zemana
zpívej dokola se mnou ganja marihuana
papírky bonga, do toho tráva
ubal to s náma, zduň to, dej si páva.
Asi ma jen tu devadesatku...
Kup tu 330w,mela by se vejit,mam na dne vanu 90x90,takze v podstate jedu taky devadesatkovej stan.
Vali to lip jak 4sta soda,a neco malo usetris a budes tam mit paldy minimalne jako ja...
Doma ti ji muzu premerit,jestli by se tam vlezla
Harry,jdu do baraku!
------------------------
Rap save my life!
---------------------
ten zlej..
Já mám i 100x100,kdybych kupoval novou ledku tak jdu asi do tý 380w a dám to do tohodle stanu,ale ledku jsem měl v plánu,až budu mít hotovou garáž,což ještě potrvá..Tohle tady prodává právě typas za dobře,tak jsem si říkal,že bych to zkusil,když to není taková investice..to je,oč tu běží
Ser na Béma, Topola, Špidlu a Zemana
zpívej dokola se mnou ganja marihuana
papírky bonga, do toho tráva
ubal to s náma, zduň to, dej si páva.
Zdarec, včera jsem sklízel ve stanu 90x90 pod ledideal 330w a vypadá to krásně, uvidíme co to hodí na váze. Ale zatím optimisticky doufám, že to alespoň dorovná můj nejlepší výsledek pod 400w HPS ve stejnym stanu, to bylo okolo 350g.
Původní příspěvek od DrGrinspoon Cena zdroja sa odvíja od wattáže, ja väčšinou používam viac ks HLG 120h-c1400b (cca 55€/ks), niekto má radšej HLG 120h-c2100b, iný zas radšej použijú HLG320 /HLG480 a napájajú všetko na jeden driver. Záleží ako veľmi chce človek zachovať efektivitu svetla, niekto proste chce zo svetla dostať čo najviac, je to proste individuálne.
Ahoj, chcem si len potvrdit tie zdroje ci to cele chapem spravne.
Mam v plane: 1x MW HLG-480h-XXb - pre 4x Qboards - v Pripade potreby mozem na to zapojit len 2 panely a s potenciometrom 100k regulovat 0-100% ?
1x MW HLG 120h-c2100b - for 2 board - v Pripade potreby mozem na to zapojit len 1 panel a s potenciometrom 100k regulovat 0-100% ?
Cim potom napajat 6x mensia doska s 660nm (RED) a 730nm (InfraRED)? Este nemam potvrdene parametre tej dosky (cina ma sviatok)
Ahoj, chcem si len potvrdit tie zdroje ci to cele chapem spravne.
Mam v plane: 1x MW HLG-480h-XXb - pre 4x Qboards - v Pripade potreby mozem na to zapojit len 2 panely a s potenciometrom 100k regulovat 0-100% ?
1x MW HLG 120h-c2100b - for 2 board - v Pripade potreby mozem na to zapojit len 1 panel a s potenciometrom 100k regulovat 0-100% ?
Cim potom napajat 6x mensia doska s 660nm (RED) a 730nm (InfraRED)? Este nemam potvrdene parametre tej dosky (cina ma sviatok)
Pripadne nejaky link kde to je vysvetlene.
Dik!
Zdar, oba dva MW jsou zdroje s konstantnim proudem ("ampery"), takze staci vybrat, jakou hodnotu proudu chces do QB poustet - to je to posledni cislo, v mA. Pokud ma zdroj koncovku B, jedna se o zdroj s externi regulaci, takze ano, muzes ho potenciometrem regulovat, co se tyce proudu (ale 0-100% neni dobry napad, chce to alespon 15-100%, proto se k potenciometru jeste paji jeden rezistor).
Zda bude HLG-480 pouzitelny i jen pro dve desky, bude zalezet take na napeti. Kazdy zdroj konstantniho proudu ma take v datasheetu uvedeny rozsak napeti ("voltu"), ktery je schopny dodat. Musis se podivat na specifikace QB, jake napeti vyzaduje. Pokud spojis dve QB desky 'za sebou' do serie, napeti se scita, proud je stejny. Je mozne, ze HLG-480 bude mit minimalni napeti uz vyssi, nez dve desky v serii, ale to si musis spocitat podle specifikaci QB a konkretniho zdroje.
Proc neni dobry napad provozovat MW drivery pod 15% vykonu, to technicky netusim, prijmul jsem to proste jako fakt. Asi jako kdyz stahnes regulovany ventilator pod nejakou hranici (na levne regulaci), kdy uz jen 'bzuci a netoci' :].
Takze ten rezistor je tam proste proto, aby na regulaci 'byl vzdy nejaky odpor", ja bych tam klidne dal i 10K, nevim proc bych nekdy potreboval snizovat vykon pod cca 30%.
However, the majority of HLG models offer 1-10V dimming. Whereas, all of the ELG models feature 0-10V dimming.
This means most HLG models will only allow you to dim the LEDs down to 10%, but with the ELG LED drivers you can dim to off.
---
Hladal som aj nejake porovnanie rozdiely a mimo zaruky 5/7r a ze sa robi nieco automaticky , HLG ma 480w+ seriu, co ELG nema. Teda u tych nizsich Watt rad by to malo byt asi jedno