Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Igelitka Zdar. Az bude niekto objednavat s http://www.digikey.com tak pisnete mi PM. Taktiez nieco chcem objednat.
Určíte budu zatím čekám jestli se neozve bratranec co zije v usa pravděpodobně by to bylo bez cla jen za poštovné ktere rozhodně nebude takova garda jak chtějí oni když máš za miň nez 200 $, když neco posílám tam tak to neni rozhodne tolik vzhledem hmotnosti balíčku je 60 $ přemístěna cena.
Kolik nebo za kolik chceš objednávat?
Původní příspěvek od IronMED Ahoj, připravuju objednávku na Digikey. Je tu někdo kdo by se přidal abychom dosáhli na dopravu zdarma? Jsem v tom za 100$ a další stovečka je potřeba na free dopravu. Ideálně když to bude někdo z Prahy či okolí...
Zdar co jsem četl tak by tu byli dva co by se přidali, psal jsem ti sz ale neodepsal si ještě je to aktuální a jak moc rychle to potřebuješ objednat?
Co jsem se dival tak momentalně nejsou skladem.
Určíte budu zatím čekám jestli se neozve bratranec co zije v usa pravděpodobně by to bylo bez cla jen za poštovné ktere rozhodně nebude takova garda jak chtějí oni když máš za miň nez 200 $, když neco posílám tam tak to neni rozhodne tolik vzhledem hmotnosti balíčku je 60 $ přemístěna cena.
Kolik nebo za kolik chceš objednávat?
Tak ja som to nakoniec objednal solo... chcem to mat cim skor. Ale neviem ake maju pravidla, kedze som objednal 2x vero29 + konektory... no s uctu mi stiahlo iba 53e teda oprava 56e co mi pride ako keby nezapocitali postovne... ci oni to stahujuna 2x? alebo to automaticky pocestuje na clo? nevie niekto?
Tak ja som to nakoniec objednal solo... chcem to mat cim skor. Ale neviem ake maju pravidla, kedze som objednal 2x vero29 + konektory... no s uctu mi stiahlo iba 53e teda oprava 56e co mi pride ako keby nezapocitali postovne... ci oni to stahujuna 2x? alebo to automaticky pocestuje na clo? nevie niekto?
Kámoš objednával s B@itikem měli objednávku nad 200 $ ale uz nevim co přesně tam bylo započítáno Clo+500kč nevím za co.
Zdar, chcel by som sa opýtať, či správne chápem zapojenie LED-iek a vlastne hlavne potenciometra. Na obrázku je, ako to vidím ja, ak to niekto kto tomu rozumie vidí inak, bude rád, ak napíše ako. Ďakujem
Omlouvám se pánové, už jsem objednal. Jsem na fóru nový a prohlížeč mi blokoval okno s informacemi o doručené zprávě. Až budou k dispozici ty nové čipy se zvýšenou efektivitou, přidám se.
Zdar lidi chtěl bych se zeptat jakej máte názor na LED reflektory? Řekl bych že by to mohla být dobrá alternativa zářivek pro období růstu, někde sem četl že se u toho používá stejnej luminofor jako u zářivek, tzn. že dioda svítí v UV spektru a luminofor to mění na "bílé" světlo, světelná účinnost je kolem 100 lm/w ... životnost až 50 000 hodin a cena 30w panelu je 400 - 500kč což je oproti barevným ledkám o dost méně ... osobně bych to viděl jako kombinaci LED reflektou a barevných výkonových LEDek... 50w komplet by šel pod osum stováků... co myslíte? zkoušel to někdo?
Funguje to tak, že dole svítí modrá dioda někde okolo 450nm a je překrytá vrstvičkou fosforu, který to konvertuje do celýho spektra.
Studená bílá (cool white - někde 5-7000K) je opravdu vhodný světlo na růst a navíc je to technologicky nejméně náročná výroba, takže tady si klidně vystačíš i s levnější čínou.
Ahoj, mohu poprosit zkušené zde jestli by mi poradili zda je můj návrh světla OK?
Jde mi hlavně o to, jestli nevadí to umístění zdrojů na hliníkové desce - nebude se tam přenášet teplo ze světel? Ty větráčky jsou tam spíše na parádu a pro bezpečnost, možná to uchladí jeden, možná i žádný když je tam tak velké množství hliníku, ale to se uvidí až to začnu testovat, raději jsem to takhle předimenzoval.
Nepřijde mi jako dobrý nápad cpát mezi chladič a diody tu hliníkovou destičku.
Nejsou na tom obrázku dole jinak orientovaný žebra než nahoře?
A ten chladič, dá se někde koupit? Odhaduju to na 2500-3000cm^2 povrchu a to rozhodně není dostatečný chlazení na 2xV29 se spotřebou někde okolo 220W - rozhodně ne pasivně a spíš ani s těma větráčkama ne.
Tyjo, to jsem nečekal... jsou to 4 kg hliníku 25x30 cm. Jasně, že to není celý žebrovaný, ale i tak jsem myslel, že to v klidu uchladí. Já to teda chci mít puštěný tak na 160W, ale těch 220W bych samozřejmě taky rád vyzkoušel a tam jsem myslel, že teprve roztočím na plno větráčky.
Proč by vadila ta centimetr tlustá deska hliníku? Myslel jsem, že je to taky chladič a prostě odvede teplo. Připastoval bych k němu ten chladič... no je to čára přes rozpočet.
Doporučil bys mi něco? Našel jsem jen pár řešení a většinou jim to primárně chladí jen obyč CPU větráček, tak prostě nechápu proč by dva čipy neuchladil kus hliníku s třema 92mm větráčkama.