Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja som hulil z casti zhnitu sisku z tohtorocnej urody co sme mali a nic mi nebolo a stale zijem. zhulil som sa z nej dost dobre tak nemozem na to povedat nic zle.........
No, my sme to s kámošem skladovali na půdě u dědka a byl fakt rozdíl, když jsme to část usušili doma ......sušený doma bylo lepší, nevím čím to je ale to z domu jsme si dali špíčka a ani jsme ho nemohli dohulit, jak sme byly spálený-dobrej stav, úplně jinačí, ale až moc nehoráznej......
myslíte že by se dal mrazák využít podobným způsobem jako zavařováním k zabytí plísně? že bych jako dal igeliťák z palicema na pár hodin do mrazáku. Už předtím bych ho zalepil, takže by se mi tam nedostal vzduch - žádná plíseň.
druhá otázka:
je lepší pro případné kuchařské pokusy skladovat ty větší nebo ty menší listy?
K zabiti plisne? Takze uz tam nejakou mas? To uz je pozde. Jestli myslis prevenci plisni, tedy k uskladneni, tak ano mrazak pomuze. Skladovat ty listy, ktere byly blizko palic, coz byvaji spise ty mensi. Ty velke spodni maji thc malo.
to Sinuhet:
díky za odpověd. plíseň tam nemám, skutečně jsem to myslel jako prevenci - ve stejném smyslu jako zavařování - prostě že v tom důkladně uzavřeném igeliťáku nebo sklenici zabiju všechny zárodky plísně.
ještě jeden malý dotaz: listy, které si chci nechat třeba na ty vánoční koláčky dám samozřejmně do mrazáku. Mám je tam ale dát usušený, nebo ještě čerstvý hned po ustřihnutí z kytky?
díky
Ja skladuji listy susene. Pripadne se daji vrazit do varici vody, chvili povarit, vodu vylit, znova do varici, povarit, vylit, to opakovat kolikrat je libo, cim vic tim lip. Pak posledni vodu slit, z listu vymackat vodu a vzniklou zelenou kouli do mrazaku. Tim varenim se odstrani chutove nezadouci latky a na vanoce uz muzes rovnou delat nejaky ten tuk.
mohl by jste mi někdo poradit,zda můžu sušit ve sklepě? Bydlim v paneláku... Myslel jsem , že bych to pak pověsil do sklepa do takový starý skříně. Šlo by to?????
Neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
maslox:no aj bych rek ze je dobre ty listecky ostrihat..treba nejaky ten tyden pred sklizni at se palice nezabyvaji dodavanim zivin do listu......ale podle me nema cenu to strihta nejak moc brzo..ta kytka by zase mela nejak dychat..no ja bych to ostrihal az pred sklizni a kdyz toho bude vic tak si neco uvaris.:-)bo hulit to je docela o plíce...