Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
littles: Budeš potřebovat adaptér na 12V (taková ta těžká černá kostka, co se strká přímo do zásuvky). Samozřejmě záleží i na jeho proudovém zatížení (Ampéry). Pokud vím, tak na 12V ventilátorech bývá uvedena přímo hodnota odebíraného proudu (většinou v řádu mA) takže jednoduše potřebuješ adaptér se stejnou nebo lépe vyšší hodnotou. Při výběru je lepší vzít adaptér silnější, je to rezerva pro případ, že by jsi na to chtěl pověsit další ventilátor nebo něco jiného na 12V. Jen pro úplnost dodávám, že odběr proudu bude jen takový, kolik připojíš spotřebičů, to znamená že i když koupíš třeba 2A trafo, bude to "žrát" jen tolik kolik je uvedeno na připojeném větráku.
Jinak vzoreček pro výpočet z Wattů je I=P/U neboli P=U.I
Takže ty větráky nespálim když dohromady maj dohromady 6,6 W -0,55 A a já je připojím na 1 A trofo?(paralelní zapojení)...kam se ztratěj ty zbýlý Coulomby?Ampéry?
Rozhodně nic nezkazíš, to že je trafo dimenzované na 1A neurčuje odběr proudu! Odběr určuje přeci odpor zapojeného vodiče. To znamená, že 1A trafo vydrží AŽ 1A odběru, ne víc, ale samozřejmě klidně méně. Jinak Coulomby do toho nepleť, to je jednotka el. náboje.
Potrebuji poradit jak zapojit Atx pc zdroj. Lezi mi tu v elektrine a stejne nic nevite jak na to? Nekde jsem slysel ze Atx zdroje se zapinaj pres desku. Dik
Spoj zelenej drat se zemi - to je nejblizsi cerny drat na konektoru a rozjede se.
Zapomnel jsem dodat, ze 5V by melo byt zatizeno odberem minimalne 1.5 Amper.
Exodik: Dovolím si odpovědět za viridise, více o zapojení ATX zdroje bez PC najdeš zde a hlavně zde. Ale řeknu ti, že nebylo moc těžké to vyhledat, mohl by jsi se taky nejdříve trochu snažit sám. My tu totiž máme něco jako hledání a kdyby jsi si dal vyhledat jenom "ATX" tak se tady nemusíš ptát.
2 trippy:
je to dobrej nápad.Já jsem automatiza?ní technik a taky sem p?emejšlel nad n??im podobnym.S tim výpadkem bys to moh jednoduše vy?ešit baterkou z auta zapojenou paraleln? na napájení desky.
Neni zbyte?ný kupovat elektroventil?Myslim,že by to šlo vy?ešit ?erpadlama,který by ?erpaly nastavitelnym výkonem a ?asem z nádoby ke kytce.To hnojivo bys moh ?erpat druhym ?erpadlem,který by nasávalo z nádoby koncentrovanej roztok vody s hnojivem. Ješt? bys mohl p?idat p?ístroj pro indikaci vhlkosti vlhkosti v kv?tiná?i.Myslim, že n?kde doma mam schéma v?ci,která na základ? odporu mezi dvouma elektrodama v kv?tiná?i vyhodnocuje n?kolik stav? a podle toho rozsvítí diody.Kdyby se dioda(svorky kde je dioda),která idikuje sucho p?ivedla na vstup a když by se zm?nila logická úrove?,tak se zalilo ur?itym,p?edem nastavenym, množstvim vody.Množství my samoz?ejm? nebylo m??ený v ml, ale v délce a výkonu ?erpání vody.
Taky m? napadlo,že by ur?it? šlo všechny tyhle procesy ?ídit v reálnym ?ase p?es internet.Myslim,že by to šlo vychytat i s webkamerou.Ale to chce bejt po?ád on-line, nic pro modem-nic pro m?.
Doufam, že tady bude víc lidí, který se budou zajímat o automatizaci p?stírny.Myslim,že už se to tady n?kde ?ešilo, ale s nep?íliš valnym výsledkem.
storm, b3tl : Jo do toho du s vama co se tyce ventilu, byl to jen vykrik do tmy, cerpadylko ze steracu rulezz. Vypadek napajeni sem vyresil taky elegantne 4mi kusy NiCd, ktery teda napajeji jenom procesor a ne zbytek desky kvuli spotrebe. Sber dat po webu je uz jenom SW zalezitost, protoze deska muze byt pres ten seriovy kabel pripojena 24hod denne takze by to asi nebyl problem Diky za response a az budete neco bastlit, rad se pridam. Hi
Hmm, hmm, no delphi snad s vetsima obtizema Pascal, asembler rulez, ale poptam se v praci chce to aspon nacrt zadani co fsechno by bylo potreba napsat.
Zdar GRWlidičky:
Chtěl bych se zeptat jakej je rozdíl mezi zapalovačem 70W a třeba 400W co se týka zapojeni a vykonostnych thyristorů. mam zapalovač myslim tz-10 a je v něm thyristor kt201/600 ten je na 3A nestačilo by tam dát větši thyristor. dik