Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
doprava zalezi kolko beres ale jeden panel + chladic ma asi 1.5kg.
takze panel s chladicom cca 50usd x 4 = 200 usd
zdroj 1 ks 30usd
Posta tak 100-150
Spolu cca do 400usd
dan 20% + clo 2-3% tusim = 80usd
takze si na cca 10 000kc
Alibaba - platis vacsinou prevodom na ucet, treba anglicky aby si to vykomunikoval , X krat dokola aby ti neposlali nieco ine ako to niekedy vedia.
Ked to maju skladom (co vzdy tvrdia ze maju, ale stane sa nieco "neocakavane" a cakas 2t naviac) z ciny to mas v CZ asi za 3-4dni max.
Potom par dni Colnica a ked ide vsetko hladko mas to za 1-2d doma.
Mozes poziadat predajcu aby ti upravili cenu , ale ked sa to colnikom nebude pozdavat budu chcet nejaky screenshot uctu odkial si to platil a kolko...
Alebo napises tuto DrGrin a mas to o par korun viac ale bez srania a uz nastavene/zlozene od predajcu ktoreho ma urcite overeneho
nezda se mi to,jak to sviti fialove tak to bejva disko,cenna taky nesedi,i na oko je to moc hezky,opravdovy ledky jsou na sviceni a ne na pohled vis jak.
za me ne ee.
-zkus overeny zdroje jako je ledideal,frynk,alucraft....
Harry,jdu do baraku!
------------------------
Rap save my life!
---------------------
ten zlej..
Původní příspěvek od psyweed doprava zalezi kolko beres ale jeden panel + chladic ma asi 1.5kg.
takze panel s chladicom cca 50usd x 4 = 200 usd
zdroj 1 ks 30usd
Posta tak 100-150
Spolu cca do 400usd
dan 20% + clo 2-3% tusim = 80usd
takze si na cca 10 000kc
Alibaba - platis vacsinou prevodom na ucet, treba anglicky aby si to vykomunikoval , X krat dokola aby ti neposlali nieco ine ako to niekedy vedia.
Ked to maju skladom (co vzdy tvrdia ze maju, ale stane sa nieco "neocakavane" a cakas 2t naviac) z ciny to mas v CZ asi za 3-4dni max.
Potom par dni Colnica a ked ide vsetko hladko mas to za 1-2d doma.
Mozes poziadat predajcu aby ti upravili cenu , ale ked sa to colnikom nebude pozdavat budu chcet nejaky screenshot uctu odkial si to platil a kolko...
Alebo napises tuto DrGrin a mas to o par korun viac ale bez srania a uz nastavene/zlozene od predajcu ktoreho ma urcite overeneho
zdroj na 4 QB panely ze 30 USD? můžeš poslat link? to se mi nechce věřit že se dá sehnat efektivní a kvalitní zdroj za 30 USD. Proč říkám efektivní a kvalitní? protože když už člověk investuje do lepších čipů je škoda to celý potpit zdrojem který má efektivitu sotva 80% a odejde po půl roce :-) Určitě bych doporučil zdroj řady HLG a na 4 desky konkrétně HLG-480h-XXb ,takovej zdroj se třeba na aliexpressu moc neprodává protže se jim nevyplatí to fejkovat, ale pár lidí to tam má za cca 100-130USD, v čechách se pohybují ceny okolo 3500+ s DPH
Já osobně kvalitu zdrojů považuji za ještě důležitější než kvalitu LEDek a mám pro to své důvody, za moje desetiletý podnikání v oblasti LED jsem zjistil, že když se něco pokazí, tak je to buď lidkský faktor nebo napájecí zdroj pro LED nebo řídící modul LED diod. Samotný LEDky většinou přežijí vše a jsou schopný vystřídat několik zdrojů za svůj život :-)
Úplně jiná písnička je když zvolíš kvalitní LEDky, dobře nadimenzovaný chlazení a kvalitní zdroj (mean-well HLG) Dřív se pokazí odtahy, ofuky, rozpadne stan, sousedi mezitím postaví novej dům a dokončí se D1 a až potom se možná začne trochu kazit tato sestava :-)
citace:
Původní příspěvek od Bep Kororoti Ahoj. Prosím Vás o radu ohledně tohoto světla. Dá se věřit recenzím? Překvapuje mě cena. Co to může být za COB? Někdo nějaký názor? http://www.hipargero.com/product/hg450ledgrowlight/
Díval jsi se na to video s kterým to prezentujou? je tam přesně vidět jakýho efektu dosáhneš, 4 kytky, každá vypadá dost neduživě, předpokládám že to natáčely někde v konečnější fázi květu (proč by se chlubily něčím co bude za 14dní ještě mohutnější?) takže z toho sklidí MAX 50g možná i ne, koukni na to je to tam. Kloubouk dolů tomu kdo se rozhodl "jo tohle video tam musíme dát, díky tomu to bude každej kupovat" spletli se ale v tom že špatně odhadli cílovou klientelu, ta přece není úplně vypatlaná a pár kytek už určitě vypěstovali, takže dokážou z přiloženého videa usoudit že je to vlastně horší než 125W CFL... vždyť lepší výkony podávají borci zde v kategorii mikropěstování pod 70W HPS :-)
Za tu cenu kup radší jeden SMD LED panel osazenej kvalitníma čipama, sice bude mít "jen" 120-130w) ale bude dvakrát slinější jak zmiňovaná "čtyřistapadesátka"
citace:
Původní příspěvek od svijan
Díky za názor. Zajímalo mě hlavně jak moc se na ten obchod dá spolehnout, za jak dlouho by to třeba přišlo apod. Původně jsem plánoval 190 W DIY set z Alucraftu, ale ty DIY sety už nemají v nabídce a mít nebudou. Sám si to nesestavim takže pujdu do těch QB 288. Mám stan 90x90, plánuju do něj 2 kusy tohoto panelu. Bude to dostačující ?
Taky mě mrzí že už je neprodáváme, na druhou stranu dost lidí chtělo abchom jim chladič řízly napůl aby bylo lepší rozprostření světla, následně nastal problem se zavěšením, musel se dávat další zdroj pro ventilátory, jiná kabeláž atd... nahradili jsme to chladičema z G-MAXXek který jsou schoný uchladit až max. 150w, i více (testoval jsem na nich vero půštěný na 280W :-D to byla celkem nálož (nutno podotknout že při takovým zatížení už dost neefektivní nálož :-D)
Každopádně nezoufej, QBčka jsou dobrou alternativou DIY setů, dokonce si troufám tvrdit že jsou i lepší, navíc už máme 3000, 4000 a 5000k a připravujeme další sety s QBček, velký světla z QBček prostě sem se do těch desek zamiloval :-D kombinace QB + V29ka bude taky dosta zajímavá :-)
Fruddy- díky za info. Já to beru spíš experimentálně takže nezoufám :-D
Jde o to že nemám ted najednou třeba na 4 QB panely, který by třeba byly optimální na můj prostor ale rozhodně do budoucna plánuju tu watáž navyšovat. Kombinace těhle panelů s Verem se mi moc zamlouvá, pěknej set tady má třeba DrGrinspoon, ale jak řikám, momentálně si takový světlo nemůžu dovolit. Tak snad bude něco takovýho v nabídce na Alucraftu co nejdřív :-D
Držim palce
To uz si radeji kup a poskladej QB.. ;-) Za tuhle cenu to je ulet pri dnesni urovni COB a QB..
Kdyz to mivaj v US v akci ,tusim na Black Friday to stalo 600USD ;-)
Edit/navic ty hodnoty a porovnani s jinymy vystupy,nejsou nejaky oslnivy ...za ty penize bych si to urcite nekoupil...to uz je lepsi opravdu nejaky COB nebo QB ;-)
Pokud chces uvalit tolik penez,tak bud vyuzij ofiko prodavajicich v CR a maj reklamu tady na foru a nebo si kup rovnou tohle a mas klid.Samozrejme zalezi do jak velkyho pokoje to mas :-) https://www.amazon.com/dp/B071WD7Q3...1_t5_B01M2A7XQH
@Fruddy: 1x zdroj som od oka zadal sumu co stoji v CZ nejaky MW ELG - lepsie by boli asi dat 2x. Cena je len hruby nastrel pre predstavu.
Zdroj / Dosku neberes z aliexpress ale z alibaba. Na Aliexpress su neni moc tie komponenty panel/zdroj.
Ak myslis ze dostanes FAKE otvoris staznost - cize ti vratia prachy a predajca ma problem.
Ak mas presnejsie info ohladom zdrojov / panelov uved tu konkretne modely + panely aky zdroj treba pre aku konfiguraciu. urcite sa to hodi viacerym clenom
Napr:
1x panel LM301b 288x + zdroj
2x panel
4x panel...atd
Lebo X ludi tu pise teorie a malokto da konkretny typ / zostavu. Realne viac uzitocnych info najdem na rollitup alebo ledgardener.com
Cena zdroja sa odvíja od wattáže, ja väčšinou používam viac ks HLG 120h-c1400b (cca 55€/ks), niekto má radšej HLG 120h-c2100b, iný zas radšej použijú HLG320 /HLG480 a napájajú všetko na jeden driver. Záleží ako veľmi chce človek zachovať efektivitu svetla, niekto proste chce zo svetla dostať čo najviac, je to proste individuálne.
Čauko draci,jdu na vás s jednoduchou otázkou,avšak přes PM jsem se ke konečné odpovědi nedopídil.. Přemýšlím,že bych na zkoušku koupil Spider Vero gen7 242W,ale nejmenší stan mám 90x90 a nevím,jestli by to do něj stačilo (jako aby to valilo pořádně,nechci to půl na půl) tak bych potřeboval pár jiných názorů,někdo říká jo,někdo ne. Díky moooc
Ser na Béma, Topola, Špidlu a Zemana
zpívej dokola se mnou ganja marihuana
papírky bonga, do toho tráva
ubal to s náma, zduň to, dej si páva.
Za me nee,je to slaby,ja bych chtel bombu a tto tohle neni.
Ikdy o necem podobnym uvauju do boxu 120x60,ale pro me to bude poradd dvojka,jednicka je moje veru330w
Harry,jdu do baraku!
------------------------
Rap save my life!
---------------------
ten zlej..