Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 20 21 22 23 24 »

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 337

citace:
Původní příspěvek od zbynek666
Je to jen spotřebič na určíte napětí a proud, dioda si víme jen určitý proud při určitém napětí je jasny že jednoduší je zakoupit zdroj o napětí 40V aby jeli na 50% což je 1050mA z daným proudem kdybych to chtěl mít i regulovatelný bude to hodne drahý(cca1500 za zdroj x 6) takhle mě přijde zdroj na všechny diody i do budoucna na 3-3.5t když koupím neregulovatelný zdroje na každou zvlášť cena bude asi stejna dle výkonu 1050mA asi 500kč x 6,vyjde to asi nastejno ale nebude to regulovatelný , je lepší PWM regulace na výkony toroid kde si výkon vyreguluju na potřebný výkon jedním poťákem, pro někoho je to složitý nevyzná se v elektro tak rači zdroje které jsou daný a nemusí se zatěžovat stavbou zdroje vlastního, pokud bych to teda chtěl na 6 diod aby to jelo na maximální napětí 40V tak zdroj musí mít maximální proud 6.3A po paralelní zapojeni diod.
Určitě jsi zkušený radíš tu všem co si maj koupit atd.. =smekám.
Zaslal jsem ti soukromou zprávu ohledně výběru diod-kombinace V29.

Ještě jednou, kup si proudový zdroj, pokud o ty diody nechceš přijít.

Vtipný, přijít sem, zmínit "lidi, který se v tom nevyznaj a přijde jim to složitý" a pak chtít napájet LEDky konstantním napětím a to ještě po 6 paralelně. Nemluvě ještě o hrozný efektivitě takovýho řešení, který popírá jakkýkoli smysl LED. Těžko říct jetli je to arogance, blbost nebo obojí dohromady.

a.

Old Post 19-02-2015 v 07:16 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zbynek666
Nový Člen

Karma uživatele zbynek666 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 338

Ok
Zvlolim teda variantu sice regulace napětí ale toroid se dvěma sekundarnima vinutí o 40V 3.75A 2x coz mně umožňuje zapojit 3xV29 na sekundární výstup o max proudu na diodu o 1200mA, regulace pak bude ok kdy se bude mx snizovat napeti o 1-4V.
To uz je lepší než co jsem chtěl původně ne?

Old Post 19-02-2015 v 09:02 AM
zbynek666 je offline   Profil uživatele zbynek666   Find more posts by zbynek666   Foto galerie člena zbynek666   Click here to Send zbynek666 a Private Message   Add zbynek666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 339

citace:
Ok
Zvlolim teda variantu sice regulace napětí ale toroid se dvěma sekundarnima vinutí o 40V 3.75A 2x coz mně umožňuje zapojit 3xV29 na sekundární výstup o max proudu na diodu o 1200mA, regulace pak bude ok kdy se bude mx snizovat napeti o 1-4V.
To uz je lepší než co jsem chtěl původně ne?

Komu není rady...ale však víš jak to je.

a.

Old Post 19-02-2015 v 09:05 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 340

citace:
Původní příspěvek od alesh

Komu není rady...ale však víš jak to je.

a.

Ok jen dotaz jestli je dobra volba 4000k cri80 na pěst od začátku aš do konce nebo nakombinovat diody?

Old Post 19-02-2015 v 09:46 AM
zbynek666 je offline   Profil uživatele zbynek666   Find more posts by zbynek666   Foto galerie člena zbynek666   Click here to Send zbynek666 a Private Message   Add zbynek666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 341

Já bych se nebál vzít 3000K nebo 3500K 80CRI od začátku do konce. Jde o to, že i ty teplý (ehm) barvy jsou na růst docela dobrý, naproti tomu studený barvy na květu už není to pravý.
A asi bych to ani nekombinoval - to mi přijde vhodný až když má člověk fakt hodně kusů.

a.

Old Post 19-02-2015 v 09:53 AM
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 342

Ok vemu 3500k.
Co se tyče napájení diod jeste po přemýšlím zda pevný zdroi pro diodu zvlášť, nebo to co chci sestavit budiš bez te mé regulace stim že pro diodu bude stejny proud jako u madulovanýho zdroje.
Nevidim v tom rozdíl jen v pořizovací ceně modulu je cena vyšší-výhoda odejde dioda nevzroste proud na zbytku diod.

Old Post 19-02-2015 v 10:31 AM
B@JTík
Stálý Člen

Karma uživatele B@JTík - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 343

Našel jsem bezva výrobce driverů: http://www.bestleddriver.com/sell-1...put-1050ma.html

Bohužel odběry min. 50 ks :-(
Nevěděl by někdo třeba náhodou, kde to koupit maloobchodně?

Potřebuju pořád něco pro ty dvě Věrky do matkárny a tohle by se mi tuuuze líbilo
http://www.bestleddriver.com/sell-1...v-dimmable.html
nebo klidně i tohle, když už to má to stmívání
http://www.bestleddriver.com/sell-1...50w-2100ma.html

Fakt bych hrozně rád narazil na rozumnej maloobchodní zdroj těchhle driverů ...

Old Post 19-02-2015 v 14:49 PM
B@JTík je offline   Profil uživatele B@JTík   Find more posts by B@JTík   Foto galerie člena B@JTík   Click here to Send B@JTík a Private Message   Add B@JTík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 344

Zdarec myslíte že by šli použít tyto?
http://www.spinanyzdroj.cz/GPC-60-1...tab=description

Old Post 19-02-2015 v 15:32 PM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 345

Heh, to vypadá jako kopie MW. Což by mohlo být velice dobrý, kdyby přesně okopírovali jejich design.
Třeba tahle série PE-P200CC má stejný specifikace jako MW HLG-185H-C. Snad i ten obal je stejnej? Nebo vyrábí pro MW a ty co neprojdou prodávaj samy
Ještě zjistit, kolik chtějí za dopravu těch 50ks. Za $18.5 je to fakt lidovka. To bych se snad ani nebál, že prodám. A i kdyby byly se clem, daní a poštovným za dvojnáobek, je to pořád parádní cena.

a.

Old Post 19-02-2015 v 15:33 PM
Igelitka
Nový Člen

Karma uživatele Igelitka - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 346

Zdar. Az bude niekto objednavat s http://www.digikey.com tak pisnete mi PM. Taktiez nieco chcem objednat.

Old Post 19-02-2015 v 15:58 PM
Igelitka je offline   Profil uživatele Igelitka   Find more posts by Igelitka   Foto galerie člena Igelitka   Click here to Send Igelitka a Private Message   Add Igelitka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 347

Pokud je to z Chiny je většinou za dopravu 0,mají pro lepší obchod a export ze zemně
dotový poštovný,aspon znamej pořád něco objednává a vše mu zatím došlo ok akorad aby byla doprava 0
tak to jde 3 týdny.

Old Post 19-02-2015 v 16:00 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 348

citace:
Heh, to vypadá jako kopie MW. Což by mohlo být velice dobrý, kdyby přesně okopírovali jejich design.
Třeba tahle série PE-P200CC má stejný specifikace jako MW HLG-185H-C. Snad i ten obal je stejnej? Nebo vyrábí pro MW a ty co neprojdou prodávaj samy
Ještě zjistit, kolik chtějí za dopravu těch 50ks. Za $18.5 je to fakt lidovka. To bych se snad ani nebál, že prodám. A i kdyby byly se clem, daní a poštovným za dvojnáobek, je to pořád parádní cena.

Možná jsem jen blbě hledal, ale třeba 100W/1400mA, nebo 150W/2100mA, tedy to co zrovna akutně sháním a potřebuju, tak jsem u MW ani neviděl. Tak jestli nekopíruje spíš MW od Zhongheng Power Energy :-D

No každopádně ceny krásný a nabídka suprová, k sakru, ještě budu hledat, mi neříkej, že to nikdo maloobchodně nepřeprodává (EDIT: kromě takovejchhle vychcanů), to je jak zlej sen ...

Naposledy upravil B@JTík 19-02-2015 v 16:30 PM

Old Post 19-02-2015 v 16:02 PM
B@JTík je offline   Profil uživatele B@JTík   Find more posts by B@JTík   Foto galerie člena B@JTík   Click here to Send B@JTík a Private Message   Add B@JTík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 349

citace:
Pokud je to z Chiny je většinou za dopravu 0,mají pro lepší obchod a export ze zemně
dotový poštovný,aspon znamej pořád něco objednává a vše mu zatím došlo ok akorad aby byla doprava 0
tak to jde 3 týdny.

Kdyby sis to jen rozklikl ten link, zjistíš, že Digikey je z USA. Zbytečný koment, který nám neřekl nic, co by jsme nevěděli.

@bajtik Vypadá, že to mají všechno poměrně nově zařízený, možná teprve začínají. Ale byl by v tom čert, aby s takovými specifikacemi, nabídkou a cenou nebyli někde (třeba i za čas) ke koupení. Schválně jsem jim poslal email, uvidíme, jak zareagují. Mohli by poslat sample muhehe

a.

e: Nehledals špatně, ty MW opravdu nenabízí. Myslím ale, že to jsou zrovna drivery, který brzo přijdou, aby ty série doplnily. Zajímavý je, že tyhle číny maj vždy oproti MW kusu o 1-2% horší účinnost.

Old Post 19-02-2015 v 16:32 PM
lolo
Stálý Člen

Karma uživatele lolo - 62% Pěstitelská

Příspěvek č. 350

K tým chladičom z procesorov ... Síce už sa mi to 2x nepodarilo nájsť ale pamätám si, Že na nejakej Anglickej stránke som našiel "bližšie špecifikácie" a bolo tam, že tepelný odpor je 0,23°C/W ale už nepamätám či s vetrákom,alebo nie,ale mám pocit, že tam bol riešený iba chladič. Ale sú to tie väčšie, ktoré písal Bajtík a nie tie za 29Kč/Ks ...

Old Post 19-02-2015 v 17:38 PM
lolo je offline   Profil uživatele lolo   Find more posts by lolo   Foto galerie člena lolo   Click here to Send lolo a Private Message   Add lolo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 351

citace:
Schválně jsem jim poslal email, uvidíme, jak zareagují.

Tak se pak o výsledky komunikace pls. poděl, jsem zvědavej ;)

Old Post 19-02-2015 v 21:08 PM
zbynek666
Nový Člen

Příspěvek č. 352

citace:
Původní příspěvek od B@JTík

Možná jsem jen blbě hledal, ale třeba 100W/1400mA, nebo 150W/2100mA, tedy to co zrovna akutně sháním a potřebuju, tak jsem u MW ani neviděl. Tak jestli nekopíruje spíš MW od Zhongheng Power Energy :-D

No každopádně ceny krásný a nabídka suprová, k sakru, ještě budu hledat, mi neříkej, že to nikdo maloobchodně nepřeprodává (EDIT: kromě takovejchhle vychcanů), to je jak zlej sen ...

Srry ale toto USA asi nebude
http://www.bestleddriver.com/contact

Address :

69#,Dongxin Road, Binjiang District, Hangzhou, Zhejiang,China

Factory Address :

69#,Dongxin Road, Binjiang District, Hangzhou, Zhejiang,China

Old Post 19-02-2015 v 21:35 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:35 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 20 21 22 23 24 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás