Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od zbynek666 Je to jen spotřebič na určíte napětí a proud, dioda si víme jen určitý proud při určitém napětí je jasny že jednoduší je zakoupit zdroj o napětí 40V aby jeli na 50% což je 1050mA z daným proudem kdybych to chtěl mít i regulovatelný bude to hodne drahý(cca1500 za zdroj x 6) takhle mě přijde zdroj na všechny diody i do budoucna na 3-3.5t když koupím neregulovatelný zdroje na každou zvlášť cena bude asi stejna dle výkonu 1050mA asi 500kč x 6,vyjde to asi nastejno ale nebude to regulovatelný , je lepší PWM regulace na výkony toroid kde si výkon vyreguluju na potřebný výkon jedním poťákem, pro někoho je to složitý nevyzná se v elektro tak rači zdroje které jsou daný a nemusí se zatěžovat stavbou zdroje vlastního, pokud bych to teda chtěl na 6 diod aby to jelo na maximální napětí 40V tak zdroj musí mít maximální proud 6.3A po paralelní zapojeni diod.
Určitě jsi zkušený radíš tu všem co si maj koupit atd.. =smekám.
Zaslal jsem ti soukromou zprávu ohledně výběru diod-kombinace V29.
Ještě jednou, kup si proudový zdroj, pokud o ty diody nechceš přijít.
Vtipný, přijít sem, zmínit "lidi, který se v tom nevyznaj a přijde jim to složitý" a pak chtít napájet LEDky konstantním napětím a to ještě po 6 paralelně. Nemluvě ještě o hrozný efektivitě takovýho řešení, který popírá jakkýkoli smysl LED. Těžko říct jetli je to arogance, blbost nebo obojí dohromady.
Ok
Zvlolim teda variantu sice regulace napětí ale toroid se dvěma sekundarnima vinutí o 40V 3.75A 2x coz mně umožňuje zapojit 3xV29 na sekundární výstup o max proudu na diodu o 1200mA, regulace pak bude ok kdy se bude mx snizovat napeti o 1-4V.
To uz je lepší než co jsem chtěl původně ne?
Původní příspěvek od zbynek666 Ok
Zvlolim teda variantu sice regulace napětí ale toroid se dvěma sekundarnima vinutí o 40V 3.75A 2x coz mně umožňuje zapojit 3xV29 na sekundární výstup o max proudu na diodu o 1200mA, regulace pak bude ok kdy se bude mx snizovat napeti o 1-4V.
To uz je lepší než co jsem chtěl původně ne?
Já bych se nebál vzít 3000K nebo 3500K 80CRI od začátku do konce. Jde o to, že i ty teplý (ehm) barvy jsou na růst docela dobrý, naproti tomu studený barvy na květu už není to pravý.
A asi bych to ani nekombinoval - to mi přijde vhodný až když má člověk fakt hodně kusů.
Ok vemu 3500k.
Co se tyče napájení diod jeste po přemýšlím zda pevný zdroi pro diodu zvlášť, nebo to co chci sestavit budiš bez te mé regulace stim že pro diodu bude stejny proud jako u madulovanýho zdroje.
Nevidim v tom rozdíl jen v pořizovací ceně modulu je cena vyšší-výhoda odejde dioda nevzroste proud na zbytku diod.
Heh, to vypadá jako kopie MW. Což by mohlo být velice dobrý, kdyby přesně okopírovali jejich design.
Třeba tahle série PE-P200CC má stejný specifikace jako MW HLG-185H-C. Snad i ten obal je stejnej? Nebo vyrábí pro MW a ty co neprojdou prodávaj samy
Ještě zjistit, kolik chtějí za dopravu těch 50ks. Za $18.5 je to fakt lidovka. To bych se snad ani nebál, že prodám. A i kdyby byly se clem, daní a poštovným za dvojnáobek, je to pořád parádní cena.
Pokud je to z Chiny je většinou za dopravu 0,mají pro lepší obchod a export ze zemně
dotový poštovný,aspon znamej pořád něco objednává a vše mu zatím došlo ok akorad aby byla doprava 0
tak to jde 3 týdny.
Původní příspěvek od alesh Heh, to vypadá jako kopie MW. Což by mohlo být velice dobrý, kdyby přesně okopírovali jejich design.
Třeba tahle série PE-P200CC má stejný specifikace jako MW HLG-185H-C. Snad i ten obal je stejnej? Nebo vyrábí pro MW a ty co neprojdou prodávaj samy
Ještě zjistit, kolik chtějí za dopravu těch 50ks. Za $18.5 je to fakt lidovka. To bych se snad ani nebál, že prodám. A i kdyby byly se clem, daní a poštovným za dvojnáobek, je to pořád parádní cena.
Možná jsem jen blbě hledal, ale třeba 100W/1400mA, nebo 150W/2100mA, tedy to co zrovna akutně sháním a potřebuju, tak jsem u MW ani neviděl. Tak jestli nekopíruje spíš MW od Zhongheng Power Energy :-D
No každopádně ceny krásný a nabídka suprová, k sakru, ještě budu hledat, mi neříkej, že to nikdo maloobchodně nepřeprodává (EDIT: kromě takovejchhle vychcanů), to je jak zlej sen ...
Původní příspěvek od zbynek666 Pokud je to z Chiny je většinou za dopravu 0,mají pro lepší obchod a export ze zemně
dotový poštovný,aspon znamej pořád něco objednává a vše mu zatím došlo ok akorad aby byla doprava 0
tak to jde 3 týdny.
Kdyby sis to jen rozklikl ten link, zjistíš, že Digikey je z USA. Zbytečný koment, který nám neřekl nic, co by jsme nevěděli.
@bajtik Vypadá, že to mají všechno poměrně nově zařízený, možná teprve začínají. Ale byl by v tom čert, aby s takovými specifikacemi, nabídkou a cenou nebyli někde (třeba i za čas) ke koupení. Schválně jsem jim poslal email, uvidíme, jak zareagují. Mohli by poslat sample muhehe
a.
e: Nehledals špatně, ty MW opravdu nenabízí. Myslím ale, že to jsou zrovna drivery, který brzo přijdou, aby ty série doplnily. Zajímavý je, že tyhle číny maj vždy oproti MW kusu o 1-2% horší účinnost.
K tým chladičom z procesorov ... Síce už sa mi to 2x nepodarilo nájsť ale pamätám si, Že na nejakej Anglickej stránke som našiel "bližšie špecifikácie" a bolo tam, že tepelný odpor je 0,23°C/W ale už nepamätám či s vetrákom,alebo nie,ale mám pocit, že tam bol riešený iba chladič. Ale sú to tie väčšie, ktoré písal Bajtík a nie tie za 29Kč/Ks ...
Původní příspěvek od B@JTík
Možná jsem jen blbě hledal, ale třeba 100W/1400mA, nebo 150W/2100mA, tedy to co zrovna akutně sháním a potřebuju, tak jsem u MW ani neviděl. Tak jestli nekopíruje spíš MW od Zhongheng Power Energy :-D
No každopádně ceny krásný a nabídka suprová, k sakru, ještě budu hledat, mi neříkej, že to nikdo maloobchodně nepřeprodává (EDIT: kromě takovejchhle vychcanů), to je jak zlej sen ...