Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Fim u takhle malý kytky???
totální blbost, zpomalý akorát růst a oslabuje kytku....
Nemá pak šanci narůst a nesmíš se divit, že blázní, snaží se přežít!
aha...no,alespon jsem se poucil do budoucna...ty palicky co na ni zacali rust jsem osrihal a udelal ji takovej malej foliak,za pomoci dratu a igelitaku abych ji trochu pocmoch se z toho vzpamatovat..(inac to byl rizek ze skrine,a slysel jsem ze se u nich,kdyz je date ven,objevuje nakvitani,kvuli zmene fotoperiody,pac venku neni 18/6...)
Noo dyž koule otrhávat tak ale fakt důkladně a nepodceňovat to!!!Ja je loni otrhával a myslel jsem že důkladně!Ale pak sem si všim že mezi paličkama byli schovaný už vyprášený koule
zdravím
Tak letos jsem rozjel indoor ze semen co jsem nasel v pytlíku od díloše.
Nevím co je to za model nicméně kouříme ho už pár let a je good..
Zprva jsem si myslel že budou samí hermouši , protože se v palicích (1 z 5 ) vyskytovaly samčí kule (sem tam) a nejaké to semínečko. Když jich bylo dost šlo se na věc. 9 semen šlo nejdřív pod úsporku 26w. Substrát pro kaktusyasukulenty +perlit.
Týral jsem je skoro měsíc než přišla 200w red. Kyti se neskutečně větvily a rostly dost pomalu. Před změnou periody jsem posuzoval a čekal 4 samce.
Po přepnuti cca 20.5. jsem už po pěti dnech poznal 100% samce paradoxně se nejlépe větvil a byl největší.Bylo mi ho strašně lito ale co s nim.(teď už vím že jsem si ho měl nechat na pil. Zbytek 8 samiček si nyní kvetou a kvetou.
Co jsem chtěl říct je, že mám asi neskutečné štěstí nebo teorie semínko hermouše=hermouš
Není zcela pravda.
No Savalo, spíš to býva naopak, nejdříve samčí květy, ale náhody se dějou, nejspíš to bude harmafrdot, a když se ti opíchá, jako že se určitě opíchá tak ze semínek nebudou zase hermouši, ale podle náhody, já sem sázel semínka z hermouše a byli z nich jak kluci, tak holky. A už žádej hermafrodit, jen ty kytke nebyly hezký, ani dobrý, no šla viděte degenerace. Jo a THeCede...jesi kytka bude kluk nebo holka neovlivňuje Ph půdy, to je jen takoej blbábol. Kytka roste lépe v mérně zásadité půdě, ale určitě to neovlivní pohlaví. Květina, když je málá, tak není ani holka ani kluk ani hermafrodyt....rost, roste a když má něco přes měsíc, tak se tepr rozhodně, jestli to je holka nebo kluk. Toto mám potvrzený od Dupala, ketrý pěstování dal velkej kus života.
No Savalo, spíš to býva naopak, nejdříve samčí květy, ale náhody se dějou, nejspíš to bude harmafrdot
Zväčša to tak je, ale mal som Durban Poison z regulárnych semienok od Dutch Passion. Najskôr sa ukázali samice, po cca 2-3 týždňoch samce. Zo samíc boli nádherné stromy a či sa z tých samcov stali hermafrodity, to neviem, pretože som ich musel odstrániť.
citace:
jesi kytka bude kluk nebo holka neovlivňuje Ph půdy, to je jen takoej blbábol. Kytka roste lépe v mérně zásadité půdě, ale určitě to neovlivní pohlaví. Květina, když je málá, tak není ani holka ani kluk ani hermafrodyt....rost, roste a když má něco přes měsíc, tak se tepr rozhodně, jestli to je holka nebo kluk. Toto mám potvrzený od Dupala, ketrý pěstování dal velkej kus života.
O Dupalových kvalitách určite nepochybujem, ale doteraz som sa stretol s opačnými názormi a aj moja skúsenosť je opačná. Z viacerých zdrojov som čítal, že konope má rado skôr mierne kyselé pH. Preto napr. aj v hydre sa udržuje taká nízka hodnota a napr. aj v kokose max. cca 6. V hline sa dá aj vyššie, ale asi vieš. Hodnota pH pôdy skôr určuje aký asi podiel z celkového množstva živín môže rastlina absorbovať. Námatkové skúsenosti growerov:
S týmito tvrdeniami súhlasím, osobne sa mi stalo, že pri substráte s vyšším pH som mal z originálnych regulárnych semienok White Russiana, Santa Marie a Hollands Hope (toto boli bonusové semienka) 100 % pomer samíc.
No tak ale když se zamyslíš tak to je nesmysl už jen proto, že kdy se podle Ph půdy určovalo pohlaví a jak říkáš v mírně kyselé půde by byli jen samice, tak se nerozmnoží...a jak říkám v Dupalově knize se tvrí že je květinka bez pohlaví a až po nějaké době vegetace se určí pohlaví. No nebudem se hádat...podle mě to je jako třeba s lidma, také se tvrdí že v nějaké poloze to bude zaručeně holka a naopak :-D :-D ale žádná jistota není.
Původní příspěvek od HKOR Zdarec ! Asi před třema dnama se u jedné rostlinky NO NAME na paldách objevily malé samčí květy !! ,,Takže hermouš,, No a tak by mně zajímalo páč s tímhle se setkávám poprvé jestli nejde nějak zabránit opylení .... třeba otrhat ty samčí květy nebo tak nějak ???
musiš ty samči květy furt otrhavat mi se to stalo taky
Zdravim,no ale jestli mužu poradit počkej si až si budeš 100% jisty jestli je to herma,nebo samec a dej je okamžitě pryč,teda pokud jestli nepěstuješ pro seminka...taky sem si řikal uhlidam to ty hermače,a raz dva raz dva hole vajca a plno semen