Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Osvětlení
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 20 21 22 23 24 »
Autor
Téma 
zeus
Stálý Člen

Karma uživatele zeus - 90% PěstitelskáKarma uživatele zeus - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 337

citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
zeus-Jestlis dukladne procital thread nurturelite tak tam nekde je odkaz pod kterym najdes spektralni diagram a je tam samozrejme i porovnani se sodikem..Proc by to vyrobce tajil?Prave na tyhle grafy dostane vic lidi a neni duvod vyrobci neverit.


Jahůdko, právě o tom nahoře píšu. Není možné, aby to mělo takové spektrum a dodávalo se to ve třech barvách! Co je to za nesmysl? Podle mně ten graf není od výrobce, ale od prodejce, je to naprostý nesmysl. Tato spektrální křivka by musela dát růžovofialovou barvu světla, jiná barva je nemožná.

Old Post 21-09-2005 v 16:04 PM
zeus je offline   Profil uživatele zeus   Find more posts by zeus   Foto galerie člena zeus     Add zeus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
expiry_date1
Stálý Člen

Karma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 1735  

Příspěvek č. 338

zeus,podľa obrázkov je poznať,že všetky tri lampy od Nurturelite majú farbu svetla(teda aspoň podľa oka) zodpovedajúcu chomatčnosti,ktorou sú značené a aj podľa grafu mi to celkom sedí,nevidím tam žiadny podvrh.

Jak na houbičky
pestovanie psilocybínových hríbikov - návody
HPS 70W,pokus o porovnanie s CFL 90W
Nová skriňa 150W HPS
Marihuana fakt spôsobuje závislosť........na jej pestovaní!

Old Post 21-09-2005 v 16:06 PM
expiry_date1 je offline   Profil uživatele expiry_date1   Find more posts by expiry_date1   Foto galerie člena expiry_date1   Click here to Send expiry_date1 a Private Message   Add expiry_date1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 339

zeus-ve 3 barvach je to asi proto,ze kytka potrebuje v kazdy fazi jiny slozeni svetla tak abys moh namichat svetlo takovy jaky zrovna potrebujes na urcitou fazi a zbytecne nedodaval treba v rustu cervenou a tim mel prave ztraty jako u sodiku..Myslim si tohle..

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 21-09-2005 v 16:07 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zeus
Stálý Člen

Karma uživatele zeus - 90% PěstitelskáKarma uživatele zeus - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 340

Děcka, nevím, jestli se na to nevybodnu, ale zjistěte si něco o rostlinách. Kytka potřebuje k růstu obě spektra, to že se dává červené na květ, je kompromis, právě proto jsou výhodné ty speciály, které mají celé spektrum určené pro rostlinu. Ona rostlina ve skutečnosti potřebuje pro úplně zdravý vývoj i žlutozelené spektrum, potřebuje infra červené spektru i ultrafialové spektrum. Každé využívá na něco jiného, ale nejdůležitější je modré a červené. Proto rostlina pěstovaná pod oběma spektry, bude daleko větší a silnější, než pod jedním. Pro dokreslení tady je citát od výrobce světel Philips, přeložený narychlo translatorem, tak si nevšímejte češtiny.

Assimilation lighting


Stupeň asimilace nebo fotosyntézy je převážně určený počtem fotonu mezi 400 a 700 nm existující v dostupném množství světla. Během zimy měsíce, místní denní světlo je často nedostatečný pro dobrý růst. Proto, my zamýšlíme brát hlouběji koukni ve vztahu mezi dostupným množstvím denního světla a požadovaného množství dodatečného umělého světla. Jakkoli, měl bys pamatovat si, že množství světla není jediný faktor určující asimilaci rychlost. Další faktory – odrůda rostliny, chlorofyl obsah, teplota, dostupnost vody a živin, vlhkost a CO2 koncentrace ve vzduchu – ovlivňuje efektivitu růstu moc. Součet (2.p.) těchto činitelů určuje jak efektivně rostlina může čerpat světlo. Tak je důležité naladit všechny tyto růstové faktory optimálně sobě navzájem za účelem dosáhnout maxima výnosnosti.

V oblastech mezi 40o a 80o zeměpisná šířka, zvláště v zimě měsících, tam je příliš málo denního světla pro pořádně růst. Dolévání zvýší denní světlo s přizpůsobením osvětlení může pak zvýšit výnosnost značně. Umělé světlo který má být užívaný pro asimilaci osvětlení musí vyrovnat dva důležité kritérium:
1. Světlo zdroj musí dát vysoký výstupní výkon. V dalších slovech, množství fotonů dostupných pro růst musí být vysoký pokud se týče žárovka-ovo spotřeba energie. 2. Světlo musí mít správné spektrální složení za účelem zabránit nežádoucím vedlejším účinkům.



Cultivation without daylight

Osvětlení umělé jako nahrazení denního světla.

Oranžové-červené světlo je nejvíce účinný pro fotosyntézu. Pro dobrý vývoj, jakkoli, je důležité že rostliny přijmou vyvážené spektrum. Rostlina vývoj, barva listů a úrody-ovo složení všechno závisí na spektru. Modré světlo, například, je důležitý pro správnou regulaci průduchů. Nedostatek modrého světla a relativně vysokého poměru far-červeného světla způsobuje nadměrný stonek růst a někdy žloutnutí listů. Tento citlivost může měnit podle rostliny druhy.
Denní světlo obsahuje poměr modrého světla (400 - 500 nm) který je kolem 30%, ale to není nezbytný dát umělé světlo takový velký poměr modrého světla. Pro nejvíce rostlin přibližně 10% modrého světla v celém PAR spektru (400 - 700 nm) je dostatečné. Jakkoli, při nízký světle intenzity poměr modrého světla musí být vyšší. Pro nejvíce účinnou fotosyntézu ono je opravdu lépe dát tolika oranžové-červené světlo jak je to možné, s jen minimem modrého světla nezbytného k záruce dobrý vývoj.


Poměr červená far-červený v denním světle leží mezi 1.15 a 1.30. Tento poměr je definovaný jak poměr počtu fotonů mezi 655 a 665 nm (červený) k množství mezi 725 a 735 nm (far-červený). Když používání výhradně umělého světla, poměr mezi 600 - 700 nm (červený) a 700 - 800 nm je užívaný jako míra červený/far-červený poměr. Poměr větší než 1 (to jest relativně malé far-červené) brzdí stonek růst. Citlivost modré světlo a červený/far-červený poměr může se různit značně mezi rostlinou druh.

Když volba světlo zdroj, spektrální složení světla stejně jako výkonnost měl by být vzít v úvahu. Výhoda kultivace bez denního světla je že tento druh kultivace může obecně být pod důkladně řízenými podmínkami. Na druhé straně, nevýhoda je že náklady jsou často vyšší. Kultivace bez denního světla je pouze ekonomicky schůdný pokud rostliny vyrovnají jeden nebo více následujícího kritéria:They only need a low light level;
1)
2) Ony prostor určité požadavky na klima, jako vysoká teplota a vysoká vlhkost;
3) • ony růst rychle a tím vytvoří rychlou úrodu obrat možný;
4) • oni mají vysokou tržní hodnotu;
5) • se mohou pouze existovat pěstovaný pod přísným harmonogramem;
6) ony požadují stálé klimatické podmínky.
Několik příkladů úspěšné kultivace bez denního světla jsou:
• rychlení hlíza plodiny jako tulipány, narcisy a hyacinty;
• navodit kvetení z keřů jako azalka a šeřík;
• kultivace sadby pro pokojové květiny, řezat květiny a rostliny;
• zakořeňováni odřezků jako chryzantémy, kalanchoe a růže;
• rostoucí mladé pokojové květiny a;
• tkáňová kultura.

Osvětlení úroveň použitou v kultivaci bez denního světla závisí silně na aplikaci. Pro výzkum účely velmi vysoké "osvětlení součty" jsou často užívané (20 k 30 mol m-2 d-1) simulovat osvětlení součet denního světla. Pro založit odřezky, jakkoli, světlo součty až do 5 mol m-2 d-1 jsou dostačující. Pro tkáňová kulturu, dokonce 3 mol m-2 d-1 dostačovat. Pro dosáhnout tohoto světla obnos s osvětlením trvání například 20 hodiny, světelná instalace je potřebný :
3 / (20 * 3,600) = 0.0000417 mol m-2 s-1
= 41.7 µmol m-2 s-1 (= approx. 3000 lux použití TL lampy)

Old Post 21-09-2005 v 16:21 PM
zeus je offline   Profil uživatele zeus   Find more posts by zeus   Foto galerie člena zeus     Add zeus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zeus
Stálý Člen

Karma uživatele zeus - 90% PěstitelskáKarma uživatele zeus - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 341

citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
zeus-ve 3 barvach je to asi proto,ze kytka potrebuje v kazdy fazi jiny slozeni svetla tak abys moh namichat svetlo takovy jaky zrovna potrebujes na urcitou fazi a zbytecne nedodaval treba v rustu cervenou a tim mel prave ztraty jako u sodiku..Myslim si tohle..


Jahůdko, já to chápu, ale pochop, že s tímto spektrem, myslím průběh křivky, nemůžeš ty barvy dosáhnout, napiš si na nějakou školu a oni ti to potvrdí, to je nemožné! A jestliže jsou to světla v různých barvách, tak je to něco jako Warm white, Cool white apod. Takže o ničem. Ale ta spektrální křivka nemůže být od toho, to je holý nesmysl. Já už pátrám po výrobci a datových listech, tak uvidím. -)))

Old Post 21-09-2005 v 16:28 PM
zeus je offline   Profil uživatele zeus   Find more posts by zeus   Foto galerie člena zeus     Add zeus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zeus
Stálý Člen

Karma uživatele zeus - 90% PěstitelskáKarma uživatele zeus - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 342

citace:
Původní příspěvek od expiry_date1
zeus,podľa obrázkov je poznať,že všetky tri lampy od Nurturelite majú farbu svetla(teda aspoň podľa oka) zodpovedajúcu chomatčnosti,ktorou sú značené a aj podľa grafu mi to celkom sedí,nevidím tam žiadny podvrh.


Barva světla sedí, ale ne křivka, to je nesmysl.

Old Post 21-09-2005 v 16:31 PM
zeus je offline   Profil uživatele zeus   Find more posts by zeus   Foto galerie člena zeus     Add zeus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 343

zeus-ja treba netvrdim ze nejsou potreba vsechny slozky.Ale kdyz si muzeme slozky svetla michat tak jak chceme tak podle me lze rust regulovat podle potreby.Nezapomen ze i behem dne se svetelny spektrum dost vyrazne meni takze i kytka dostava ruzny slozeni behem dne.Navic i kdyz se nesviti plnym slunecnim spektrem tak to rostlinam asi zase tak moc nevadi i kdyz nerostou takzvane optimalne.Asi bych to prirovnal k tomu jako bych mel dostatek vsech vitaminu a nebo kdyz bych mel od nejakych jen castecny mnozstvi.Myslim ze by to zase tak extremne nevadilo a to soudim uz z toho duvodu ze malo kdo z nas uziva vsechny vitaminy a nektery lidi zadny.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 21-09-2005 v 16:32 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 344

zeus-tak to jsem zvedavej jestli k nurturelite najdes neco blizsiho.Ja jsem to docela dost hledal a nic blizsiho nez tyhle grafy jsem nenasel..

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 21-09-2005 v 16:34 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zeus
Stálý Člen

Karma uživatele zeus - 90% PěstitelskáKarma uživatele zeus - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 345


JAHŮDKO! Ty mě utrápíš, je pravda, že během dne se mění teplota světla, chromatičnost, ale já ti tady dám tabulku, abys ji mohl prostudovat, jaké záření je během dne, ale co je hlavní, rostlina nedostává během dne různé světlo, ale i když se trochu změní teplota světla při zatažené obloze nebo večer a ráno, rostlina má své spektrum prakticky k dispozici pořád! Protože natolik se spektrální křivka nemění, akorát klesá podíl červené barvy a při množství denního světla má rostlina to co potřebuje ať je jakkoli zataženo. Kdyby tomu bylo jinak, tak při letošním létě by musely být všechny rostliny vytažené jako hrom. Takže to je zásadní omyl, rostliny mají během dne přibližně stejné spektrum k dispozici.

Old Post 21-09-2005 v 16:50 PM
zeus je offline   Profil uživatele zeus   Find more posts by zeus   Foto galerie člena zeus     Add zeus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zeus
Stálý Člen

Karma uživatele zeus - 90% PěstitelskáKarma uživatele zeus - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 346


Sorry, on to byl jiný formát obrázku, tak jsem to musel přeformátovat. Všimněte si, jak jenom poklesne červená baerva při zatažené obloze, ale při tom množství záření se pro rostliny nic němění, tu svou potřebnou dávku dostávají i během zatažené oblohy. Pozor, záření využitelné rostlinami je v bílém poli!

Old Post 21-09-2005 v 16:57 PM
zeus je offline   Profil uživatele zeus   Find more posts by zeus   Foto galerie člena zeus     Add zeus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 347

zeus-tenhle graf jsem uz nekde videl.Musim uznat ze to je nejspis pravda.V tom pripade me objasni jak je teda mozny ze kdyz mas kytky nekde kde neni takova intentzita svetla a prestoze dostava spravny spektrum tak se kytka tak vytahuje.Ja jsem to cet v tom jednom odkazu jak jsem sem daval.Ale zajima me jak to zduvodnis teda ty.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 21-09-2005 v 16:58 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 348

zeus-Nerikam ze sodik je nejlepsi na sviceni pro kytky,ani ze ma optimalni svetelny spektrum pro fotosyntezu.V tomhle ohledu jsou na tom jsou zarivky bezesporu lepsi.Pak me ale rekni proc lidi pod nima nepestujou a nebo proc i ty co to zkusily tak to nestalo za moc..

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 21-09-2005 v 17:03 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zeus
Stálý Člen

Karma uživatele zeus - 90% PěstitelskáKarma uživatele zeus - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 349

Jahůdka- to může nastat ve dvou případech. Buď máš kytku ve stínu, kde má sice celé spektrum, ale v malé intenzitě, nebo dostává kytka jenom červené spektrum, proto se vytahuje. Musíš si uvědomit, že modré spektrum slouží jednak pro ovládání průduchů a jednak k tomu, že když je kytka v přírodě zastíněna jinou kytkou, tak přes tu, co ji zastiňuje prochází především červené světlo, které má dlouhou vlnovou délku a lépe se odráží a je ho také větší množství. No a kytka se tím směrem začne vytahovat, aby unikla ze stínu a dostala modré spektrum. Zrovna tak i v jiném stínu, vždy se ke kytce dostane převážně červená a způsobí vytahování za světlem, aby dostala celé potřebné spektrum. Je to přirozená obrana rostlin.

Old Post 21-09-2005 v 17:10 PM
zeus je offline   Profil uživatele zeus   Find more posts by zeus   Foto galerie člena zeus     Add zeus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zeus
Stálý Člen

Karma uživatele zeus - 90% PěstitelskáKarma uživatele zeus - 90% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 77  

Příspěvek č. 350

Jahůdka- k těm zářivkám asi tolik. Já si myslím, že většina lidí to zkoušela pod obyčejnýma trubkama a proto ty výsledky nestály za moc. Protože ty speciály byly vždy dražší a pár chytráků rozneslo, že zářivka jako zářivka. Ale sám se tomu divím, protože v Americe pěstují světlomilné orchideje pod zářivkami běžně a když jsem to zjistil, tak jsem potom začal laborovat taky. A jsou to orchideje, které potřebují ke kvetení dost světla. Třeba jsou tam fakt chytřejší. -))) Zrovna tady zkouším cool white a speciál, zvlášť po dvou kusech a stejné rostliny. Ty pod speciálama jsou zbarveny červeným pigmentem, který znamená moc světla. Je to ochranný pigment rostlin, aby byla odrážena přebytečná červená barva. Tak další důkaz, že speciály fungují. Musím sehnat digitál a dát sem nějaké foto.

Old Post 21-09-2005 v 17:20 PM
zeus je offline   Profil uživatele zeus   Find more posts by zeus   Foto galerie člena zeus     Add zeus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 2000  

Příspěvek č. 351

Me se do toho chce prave proto,ze ty grafy hovorej jasne pro zarivky ovsem zkusenosti pestitelu jsou jiny.Ne ze bych chtel pestovat pod zarivkama,ale proste to pod nima zkusit a zvlast kdyz nekdo jistojiste tvrdi ze jsou ty nej ale pritom to vyzkouseny nema..Nebo ma,ale na rostlinach jinyho razu a myslim ze hlavne mensich.Proto cekam jestli se dockam nejaky konkretni rady.Ja uz grafu prostudoval hodne ale pak jsem cetl vysledky jinych pestitelu ktery nestaly za nic tak jsem od toho upustil..Zeus ale slibuje jistotu tak prave proto bych to zkusil..Na porovnani me staci 20 dni a nejaky ty prachy za zarivky.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 22-09-2005 v 13:36 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Black Mishak
Stálý Člen

Karma uživatele Black Mishak - 8% Pěstitelská

Registrován: Aug 2005
Příspěvků: 54 

Příspěvek č. 352

OFFTOPIC

Zeus - muzu mit jen takovej malinkatej dotaz?

Jaktoze vis tolik o svetle, vlnove delce, spektru atd? Si studoval na VS nejakej takovejhle obor?

Pokud nechces nemusis odpovidat...

Respect

Old Post 22-09-2005 v 13:42 PM
Black Mishak je offline   Profil uživatele Black Mishak   Find more posts by Black Mishak   Foto galerie člena Black Mishak   Click here to Send Black Mishak a Private Message   Add Black Mishak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:28 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 20 21 22 23 24 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
06-08-2018 - Osvětleni z OBI - 4 odpovědí
10-04-2019 - COB LED Osvětlení - 21 odpovědí
28-12-2016 - len osvetlenim - 44 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5103870 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív