Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cus lidičky jetli má někdo chut si smontovat detektor vlhkosti hlíny tak tady je schéma zapojení (vím že takovydle věci mate 100% lepší ale tohle využije spíš někdo jako já) napajení je na 4 tužkové baterky jinak co k tomu naladíte si potenciometr podle vašeho zalevání + znamena zalevám hodně - zase malo (ja to mam tak na středu protože to nemam jěšte vyskoušení tak abych vám moch radit) když je hlína vašeho květináče uždost vyschlá záleží na nastavení potenciometru tak začne piezo pískat je možne místo pieza tam dat nějakou diodu jakou to nevim neskoušel jsem to tak to nebude pískat ale rozvítí se dioda a to je asi vše nevim co dodat
P.S.Nevim jestli se to da sehnat komplet ja to sestavil z nějakeho el kutila.
a ja se pripojim a nebo mas tu danou mistnost na slabem jistici.... na 400W skrin se vsim vsudy pocitej 6A jistic... a esli tam mas este pocitac, svetlo, a kde co, tak se nediv.
Zdar,
konečně jsem si dal dohromady obvod na výbojku, zkouel jsem to na normální žárovce a zářila jak blázen dám tam sodík až seženu,
chtěl jsem se zeptat jestli je normální když mi stártér trochu bzučí
nevim čim to muže bejt, možná že jsem ten hnědej kabel musel trochu zeslabit aby se mi tam vlezl ale nejak fakt nevim
je to normální ?
Soptiiik: startéry s vlastní indukcí (cívkou), t.j. většina starších typů (poznáš to tak, že do tlumivky vedou jen dva vodiče) mohou vydávat bzučivý zvuk, pokud je ten zvuk zřetelnější, naznačuje to špatnou kvalitu výroby nebo byl startér vystaven nárazu... Pokud máš tlumivku s třemi kontakty (např. Layrton) a jsi ochotný zainvestovat, doporučil bych ti za cenu kolem dvou set Kč koupit modernější tyristorový typ zapalovače určený právě jen pro tyto třívývodové tlumivky. Ten využívá vnitřní indukci tlumivky k zesílení zapalovacího impulzu a nevydává za provozu žádný hluk.
Tlumivku Layrton mám ... zapojil jsem to podle jednoho vobrázku co jsem tu našel
přikládám foto kde je i tlumivka doporučil my jí prodejce, myslíš že je teda zastaralá že by e vyplatilo vzít novější ?
Soptiiik: Tlumivka je ok, ale zapalovač máš staršího typu (používáš to zapojení vpravo). Kdyby sis koupil zapalovač, o němž jsem psal, tak by jsi si to mohl zapojit podle schematu vlevo. Tento typ zapalovače nebzučí. Mimochodem zapalovač na fotce mám také a prakticky vůbec mi nebzučí, asi budeš mít vadný kus...
Dedo to schema zapojeni, ja mam myslim to co je na zapalovači
když seženu novější tak bych mel zkusit to co je na tlumicve ? to myslíš jako "vlevo"
nebo jestli máš někde obrázek popřípadě fotku schématu který by bylo teda lepší
chlapi díky za rady-nakonec to bylo kablema ten kokot "elektrikař" zapojil napajecí kable přímo na starter tak nevím jestli fakt nema rad huliče a nebo je to takovy magor
Soptiiik: tak já to asi nejlíp vemu celý od základu... V současné době jsou na trhu dva typy tyristorových zapalovačů pro vysokotlaké výbojky. Starší a obecně rozšířenější typ má vlastní cívku, která může být za provozu příčinou rezonací (bzučení). Tento druh zapalovače je možné připojit na všechny typy tlumivek a vyznačuje se tím, že do tlumivky vedou dva vodiče. Novější typ zapalovače je vázaný výhradně na použití se speciální (třívývodovou) tlumivkou (to je například ta tvoje Layrton). Tento typ zapalovače nemá vlastní cívku, ale naopak používá část indukce tlumivky pro zesílení zapalovacího impulsu. Proto nemůže být použit s tlumivkou, která nemá třetí (pomocný) vývod. Jen dodám, že tyto novější (a vzhledem k absenci vlastní cívky i levnější) zapalovače bývají zpravidla používány na kompletních kombo-zapojeních z growshopů (takové ty konstrukce s přimontovanou tlumivkou, zapalovačem a kondenzátorem opatřené svorkovnicí pro snadné připojení). Na tlumivce na obrázku, který jsi poslal jsou vyobrazena schemata zapojení s oběma typy zapalovačů. Ty nyní používáš zapojení vpravo, s tím novějším typem zapalovače by jsi použil to vlevo. Pro ilustraci můžeš ještě navštívit tuto stránku českého výrobce zapalovačů.
celí jsem to s polopatickou instriktáží rozpojil a dal zasedohromady, už to svítí krásným zlatým světlem, zapalovač ani nepípne ani nebzukne, byly tam as šitsky utažený a daný dráty dělal jem to tak trochu provizorně, ted už jen sehnat kondík a dát to do nějaký krabice at je tlumivka zapík kondík a vubec vše u sebe v co nejstabilnější poloze
já zatím as nebudu schánět novější vbavení uvidíme jak to pujde s tímhle časem kdyžtak zvýšim i watáž
a Dedo díky za info. jsem koukal na ten tvůj "šatník" moc pěkný zvlášt to chlazená výbojky vipadá skvěle