Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ty vypocety zhruba sedi, zkousel jsem to simulovat v programku co mam do Termomechaniky, jenze je potreba si uvedomit jednu vec, pokud ma vstupni vzduch vysokou teplotu tak muzete mit ventilator silny jak chcete, testoval jsem treba 400w chladit ventilatorem co ma vykon 1500m3/hod. jen tak pro zajimavost jak se to bude chovat od urcite hranice uz se teplota nesnizi,rozdil jsem mel asi 2-3 stupne uvnitr oproti venku, chce to najit ten spravny vykon ktery je jeste k necemu prinosny. Ono je potreba si uvedomit, ze i kdyz menite vzduch v boxu, tak se zahriva cely box. Vzduch bude mit sice teplotu treba 26,ale casti boxu, ktere jsou trvale osvetlene budou mit teplotu vyssi.
Dalsi negativni vliv prilisneho proudeni je, ze se snizuje vlhkost v boxu, coz zase vede ke zvyseni teploty. Proto kdyz clovek pouziva zvhcovacku da se teplota castecne snizit, mlha kterou dodate do boxu se odparuje a vyparne teplo bere z boxu a tim snizuje teplotu. Pokud bude prutok vzduchu moc velky, mlha se nestaci odparit a nema to ten spravny efekt a zaroven nam klesa vlhkost.
Stoho vseho leze jedna rada, pokud hrozi vysoka teplota, tak bych se snazil svitit pres noc a vzduch brat z venku a ohraty vzduch zase vyfukovat ven. Takhle se da jet i pres leto a nebo pouzit klimu stim, ze klima vysousi vzduch, takze je nutne doplnovat vlhkost.
ahoj, je období veder a jistě se mnohým zvedá teplota ve skříni. nevím jestli to už někde bylo ale já jsem si vyrobil chlazení které je jednoduché a dostupné. použil jsem starou chladící tašku neboli box. jelikož jsem nenašel víko vyrobil jsem nové z polystyrenu. vykružovákem udělal otvor dle roury a jeden malý otvor na trubku pruměru cca 1cm. ta trubička slouží pro nasávání vzduchu aby v boxu nevznikal podtlak. trubička je 5cm od dna. pak už jen stačí na rouru připojit přítah a box naplnit zamrznutýma náplněma. vzduch nasavaný přes trubičku projde mezi kostkama a takhle ochlazený poputuje do skříně
Původní příspěvek od SkankyCZ ahoj, je období veder a jistě se mnohým zvedá teplota ve skříni. nevím jestli to už někde bylo ale já jsem si vyrobil chlazení které je jednoduché a dostupné. použil jsem starou chladící tašku neboli box. jelikož jsem nenašel víko vyrobil jsem nové z polystyrenu. vykružovákem udělal otvor dle roury a jeden malý otvor na trubku pruměru cca 1cm. ta trubička slouží pro nasávání vzduchu aby v boxu nevznikal podtlak. trubička je 5cm od dna. pak už jen stačí na rouru připojit přítah a box naplnit zamrznutýma náplněma. vzduch nasavaný přes trubičku projde mezi kostkama a takhle ochlazený poputuje do skříně
čau, je vidět, že tě to vedro donutilo přistoupit k tuningu. Chci se jen zeptat:
1: Jak dlouho vydrží náplň a jakého snížení teploty dosáhneš po dobu, než led rozmrzne? Jakou watáž jedeš?
2: Jestliže tam narveš led, tak než se taška ohřeje, projde rosným bodem. Takže otázka zní --- Nezvyšuje ti to vlhkost v boxu?
teplotu ve skrini mi to stahlo cca o 4°C, bohužel skřín mame v podkrovnim pokoji takže tam je docela vedro. naplne vydrželi cca 6hodin. wattáž 400 vlhkost byla kolem 40, odtah jede naplno takže to vycucal.
Původní příspěvek od plesnivá noha asi jsem jedinej, kdo má teď problémy s teplotou v boxu, ale v těchto vedrech se to fakt nedá. musel jsem stáhnout výkon lampy z 600W na 400W
O kolik stupňů se ti snížila teplota po ubrání výkonu?
Zdravím, mám Budbox 100x100x200 a v něm Gavita Pro 600W,odtah Primaklima 125ctrl 420 m/h,dva hurricane jako ofuk,box je v místnosti 120x170x280,přívod vzduchu je pasivní z teto místnosti,která ale neni uzavřena,vede z ní otvor do další místnosti cca 500x200x280,takže si myslím že výměna vzduchu probíhá v pořádku...bojuji s teplotou,která při svícení přesahuje 31 stupňů pokud neotevřu box,napadá někoho nejake nejlevnější a nejjednodušší řešení ? Další přívod by znamenal udelat díru do zdi a tomu se braním. Dík
řešit horko v boxu...že by přesně z tohoto důvodu začali vyrábět cooltube? poté co jsem ji koupil a spustil, šla mi teplota hodně rychle z 32 na 24 a to nemá samostatný přítah, ale nasávám do ní luft přímo z boxu..než se snažit o něco co prostě nejde, to raději sáhnu do peněženky pro 800 a je po problému.
Cau lidi,mam takovej problem.nedari se mi udrzet stala teplota v boxu a mam tam okolo 30 °C.zatim nejsou nejaky prevratny tepla,tak to se to snazim uchladit co se da.mam dva vetraky + odtah,ale bojim se,ze az zacnou vetsi tepla,tak to bude horsi.navic v 5 dnu rustu mi zacaly listy kvetinek se ohybat nahoru.myslim,ze to bude tou teplotou a tak prosim o nejaky rady.nemam s indoorem zadny zkusenosti,tak budu rad za kazdou radu.
Tak tedy nevím kde to máš když venku je docela chladno a ty tam máš 30stupňů.
A nevím s čím ti poradit. Asi otevři okno. Vyvětrej jinak asi to udělat nejde. Klimu si kvůli tomu asi kupovat nebudeš ne?
A jinak ano je to kvůli té teplotě.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Když jsem řešil podobný problém udělal jsem to tak že jsem dolů do květináčů posadil větráky výhodu to má i takovou že holkám sílí stonky a kořeny dostávají kyslík , nevýhoda je že květináč rychleji vyschne ... ale to je to nejmenší