Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Moc teplo v boxe, Vysoká teplota ve skříni : Problémy SEM
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 19 20 21 22 23 »
Autor
Téma 
Jurasic
Nový Člen

Karma uživatele Jurasic - 41% Pěstitelská

Příspěvek č. 321

našel jsem článek ohledně výpočtu průtoku vzdchu vzhledem k rozměrům boxů a použitých světel. Mrkněte na to

http://www.secretgarden.cz/vzduchotechnika/

Old Post 13-05-2013 v 16:41 PM
Jurasic je offline   Profil uživatele Jurasic   Find more posts by Jurasic   Foto galerie člena Jurasic   Click here to Send Jurasic a Private Message   Add Jurasic to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 322

ty vypocety zhruba sedi, zkousel jsem to simulovat v programku co mam do Termomechaniky, jenze je potreba si uvedomit jednu vec, pokud ma vstupni vzduch vysokou teplotu tak muzete mit ventilator silny jak chcete, testoval jsem treba 400w chladit ventilatorem co ma vykon 1500m3/hod. jen tak pro zajimavost jak se to bude chovat od urcite hranice uz se teplota nesnizi,rozdil jsem mel asi 2-3 stupne uvnitr oproti venku, chce to najit ten spravny vykon ktery je jeste k necemu prinosny. Ono je potreba si uvedomit, ze i kdyz menite vzduch v boxu, tak se zahriva cely box. Vzduch bude mit sice teplotu treba 26,ale casti boxu, ktere jsou trvale osvetlene budou mit teplotu vyssi.

Dalsi negativni vliv prilisneho proudeni je, ze se snizuje vlhkost v boxu, coz zase vede ke zvyseni teploty. Proto kdyz clovek pouziva zvhcovacku da se teplota castecne snizit, mlha kterou dodate do boxu se odparuje a vyparne teplo bere z boxu a tim snizuje teplotu. Pokud bude prutok vzduchu moc velky, mlha se nestaci odparit a nema to ten spravny efekt a zaroven nam klesa vlhkost.

Stoho vseho leze jedna rada, pokud hrozi vysoka teplota, tak bych se snazil svitit pres noc a vzduch brat z venku a ohraty vzduch zase vyfukovat ven. Takhle se da jet i pres leto a nebo pouzit klimu stim, ze klima vysousi vzduch, takze je nutne doplnovat vlhkost.

Old Post 29-05-2013 v 12:41 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SkankyCZ
Nový Člen

Karma uživatele SkankyCZ - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 323

ahoj, je období veder a jistě se mnohým zvedá teplota ve skříni. nevím jestli to už někde bylo ale já jsem si vyrobil chlazení které je jednoduché a dostupné. použil jsem starou chladící tašku neboli box. jelikož jsem nenašel víko vyrobil jsem nové z polystyrenu. vykružovákem udělal otvor dle roury a jeden malý otvor na trubku pruměru cca 1cm. ta trubička slouží pro nasávání vzduchu aby v boxu nevznikal podtlak. trubička je 5cm od dna. pak už jen stačí na rouru připojit přítah a box naplnit zamrznutýma náplněma. vzduch nasavaný přes trubičku projde mezi kostkama a takhle ochlazený poputuje do skříně

Naposledy upravil SkankyCZ 27-07-2013 v 08:47 AM

Old Post 26-07-2013 v 22:19 PM
SkankyCZ je offline   Profil uživatele SkankyCZ   Find more posts by SkankyCZ   Foto galerie člena SkankyCZ   Click here to Send SkankyCZ a Private Message   Add SkankyCZ to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Connoisseur
Stálý Člen

Karma uživatele Connoisseur - 64% PěstitelskáKarma uživatele Connoisseur - 64% PěstitelskáKarma uživatele Connoisseur - 64% Pěstitelská

Příspěvek č. 324

citace:
Původní příspěvek od SkankyCZ
ahoj, je období veder a jistě se mnohým zvedá teplota ve skříni. nevím jestli to už někde bylo ale já jsem si vyrobil chlazení které je jednoduché a dostupné. použil jsem starou chladící tašku neboli box. jelikož jsem nenašel víko vyrobil jsem nové z polystyrenu. vykružovákem udělal otvor dle roury a jeden malý otvor na trubku pruměru cca 1cm. ta trubička slouží pro nasávání vzduchu aby v boxu nevznikal podtlak. trubička je 5cm od dna. pak už jen stačí na rouru připojit přítah a box naplnit zamrznutýma náplněma. vzduch nasavaný přes trubičku projde mezi kostkama a takhle ochlazený poputuje do skříně

čau, je vidět, že tě to vedro donutilo přistoupit k tuningu. Chci se jen zeptat:

1: Jak dlouho vydrží náplň a jakého snížení teploty dosáhneš po dobu, než led rozmrzne? Jakou watáž jedeš?
2: Jestliže tam narveš led, tak než se taška ohřeje, projde rosným bodem. Takže otázka zní --- Nezvyšuje ti to vlhkost v boxu?

zatím zdar

Old Post 27-07-2013 v 10:56 AM
Connoisseur je offline   Profil uživatele Connoisseur   Find more posts by Connoisseur   Foto galerie člena Connoisseur   Click here to Send Connoisseur a Private Message   Add Connoisseur to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SkankyCZ
Nový Člen

Karma uživatele SkankyCZ - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 325

teplotu ve skrini mi to stahlo cca o 4°C, bohužel skřín mame v podkrovnim pokoji takže tam je docela vedro. naplne vydrželi cca 6hodin. wattáž 400 vlhkost byla kolem 40, odtah jede naplno takže to vycucal.

Old Post 27-07-2013 v 19:28 PM
SkankyCZ je offline   Profil uživatele SkankyCZ   Find more posts by SkankyCZ   Foto galerie člena SkankyCZ   Click here to Send SkankyCZ a Private Message   Add SkankyCZ to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
plesnivá noha
Stálý Člen

Karma uživatele plesnivá noha - 91% PěstitelskáKarma uživatele plesnivá noha - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 326

asi jsem jedinej, kdo má teď problémy s teplotou v boxu, ale v těchto vedrech se to fakt nedá. musel jsem stáhnout výkon lampy z 600W na 400W

Old Post 29-07-2013 v 11:18 AM
plesnivá noha je offline   Profil uživatele plesnivá noha   Find more posts by plesnivá noha   Foto galerie člena plesnivá noha   Click here to Send plesnivá noha a Private Message   Add plesnivá noha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Connoisseur
Stálý Člen

Karma uživatele Connoisseur - 64% PěstitelskáKarma uživatele Connoisseur - 64% PěstitelskáKarma uživatele Connoisseur - 64% Pěstitelská

Příspěvek č. 327

citace:
Původní příspěvek od plesnivá noha
asi jsem jedinej, kdo má teď problémy s teplotou v boxu, ale v těchto vedrech se to fakt nedá. musel jsem stáhnout výkon lampy z 600W na 400W

O kolik stupňů se ti snížila teplota po ubrání výkonu?

Old Post 29-07-2013 v 12:10 PM
Connoisseur je offline   Profil uživatele Connoisseur   Find more posts by Connoisseur   Foto galerie člena Connoisseur   Click here to Send Connoisseur a Private Message   Add Connoisseur to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
plesnivá noha
Stálý Člen

Karma uživatele plesnivá noha - 91% PěstitelskáKarma uživatele plesnivá noha - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 328

řekl bych tak o čtyři stupně, nemám k tomu žádný měření, venkovní teplota se doteď pořád zvyšovala.

Old Post 29-07-2013 v 12:25 PM
plesnivá noha je offline   Profil uživatele plesnivá noha   Find more posts by plesnivá noha   Foto galerie člena plesnivá noha   Click here to Send plesnivá noha a Private Message   Add plesnivá noha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Gauner
Nový Člen

Karma uživatele Gauner - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 329

Zdravím, mám Budbox 100x100x200 a v něm Gavita Pro 600W,odtah Primaklima 125ctrl 420 m/h,dva hurricane jako ofuk,box je v místnosti 120x170x280,přívod vzduchu je pasivní z teto místnosti,která ale neni uzavřena,vede z ní otvor do další místnosti cca 500x200x280,takže si myslím že výměna vzduchu probíhá v pořádku...bojuji s teplotou,která při svícení přesahuje 31 stupňů pokud neotevřu box,napadá někoho nejake nejlevnější a nejjednodušší řešení ? Další přívod by znamenal udelat díru do zdi a tomu se braním. Dík

Old Post 06-10-2013 v 07:45 AM
Gauner je offline   Profil uživatele Gauner   Find more posts by Gauner   Foto galerie člena Gauner   Click here to Send Gauner a Private Message   Add Gauner to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
konopný laik
Nový Člen

Karma uživatele konopný laik - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 330

řešit horko v boxu...že by přesně z tohoto důvodu začali vyrábět cooltube? poté co jsem ji koupil a spustil, šla mi teplota hodně rychle z 32 na 24 a to nemá samostatný přítah, ale nasávám do ní luft přímo z boxu..než se snažit o něco co prostě nejde, to raději sáhnu do peněženky pro 800 a je po problému.

Old Post 27-10-2013 v 06:39 AM
konopný laik je offline   Profil uživatele konopný laik   Find more posts by konopný laik   Foto galerie člena konopný laik   Click here to Send konopný laik a Private Message   Add konopný laik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GrowJoe
Stálý Člen

Karma uživatele GrowJoe - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 331

Zdravim. srazi se mi trochu teplota když dam nejaky vetrak na ofuk popřipade na odtah tepleho vzduchu od lampy ?

Old Post 02-04-2014 v 17:56 PM
GrowJoe je offline   Profil uživatele GrowJoe   Find more posts by GrowJoe   Foto galerie člena GrowJoe   Click here to Send GrowJoe a Private Message   Add GrowJoe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 332

citace:
Původní příspěvek od GrowJoe
Zdravim. srazi se mi trochu teplota když dam nejaky vetrak na ofuk popřipade na odtah tepleho vzduchu od lampy ?

tak určitě :-)

Old Post 10-04-2014 v 18:25 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
konan1
Nový Člen

Karma uživatele konan1 - 0% Pěstitelská

první indoor Příspěvek č. 333

Cau lidi,mam takovej problem.nedari se mi udrzet stala teplota v boxu a mam tam okolo 30 °C.zatim nejsou nejaky prevratny tepla,tak to se to snazim uchladit co se da.mam dva vetraky + odtah,ale bojim se,ze az zacnou vetsi tepla,tak to bude horsi.navic v 5 dnu rustu mi zacaly listy kvetinek se ohybat nahoru.myslim,ze to bude tou teplotou a tak prosim o nejaky rady.nemam s indoorem zadny zkusenosti,tak budu rad za kazdou radu.

Old Post 15-04-2014 v 17:06 PM
konan1 je offline   Profil uživatele konan1   Find more posts by konan1   Foto galerie člena konan1   Click here to Send konan1 a Private Message   Add konan1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kenway
Stálý Člen

Karma uživatele Kenway - 3% Pěstitelská

Příspěvek č. 334

Tak za prvé , čím svítíš ? Za druhé jak vysoko jí máš , vlhkost je jaká ?

Old Post 15-04-2014 v 17:49 PM
Kenway je offline   Profil uživatele Kenway   Find more posts by Kenway   Foto galerie člena Kenway   Click here to Send Kenway a Private Message   Add Kenway to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr.MEN
Stálý Člen

Karma uživatele Mr.MEN - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 335

Tak tedy nevím kde to máš když venku je docela chladno a ty tam máš 30stupňů.
A nevím s čím ti poradit. Asi otevři okno. Vyvětrej jinak asi to udělat nejde. Klimu si kvůli tomu asi kupovat nebudeš ne?
A jinak ano je to kvůli té teplotě.

Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé. >4 2 0<

InDoor > #8MAXHYDRO, #7HYDRO, #6, #5, #4, #3, #2, #1

Konopný Medovník . : . Cannabis > Tabák do vodních dýmek

Old Post 15-04-2014 v 17:52 PM
Mr.MEN je offline   Profil uživatele Mr.MEN   Find more posts by Mr.MEN   Foto galerie člena Mr.MEN   Click here to Send Mr.MEN a Private Message   Add Mr.MEN to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kenway
Stálý Člen

Karma uživatele Kenway - 3% Pěstitelská

Příspěvek č. 336

Když jsem řešil podobný problém udělal jsem to tak že jsem dolů do květináčů posadil větráky výhodu to má i takovou že holkám sílí stonky a kořeny dostávají kyslík , nevýhoda je že květináč rychleji vyschne ... ale to je to nejmenší

Old Post 15-04-2014 v 17:54 PM
Kenway je offline   Profil uživatele Kenway   Find more posts by Kenway   Foto galerie člena Kenway   Click here to Send Kenway a Private Message   Add Kenway to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:59 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 19 20 21 22 23 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás