Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 18 19 20 21

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
wonis
Stálý Člen

Karma uživatele wonis - 87% PěstitelskáKarma uživatele wonis - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 951

Pomoci tohodle to urcite neuchladis..myslim ze u nas ani nesezenes takovy pasiv,ktery by to uchladil,takze se zajimej jen o aktivni chlazeni..Co jsem zjistoval,tak nejlepe by to v pomeru cena/vykon mel zvladnout tenhle Cooler Master Hyper 212+ EVO,je to testovano pri 160W
https://uk.hardware.info/reviews/56...ing-socketn2011
..Řidič pro zapoojeni 2xCitizen CLU058-1825 budes potrebovat Meanwell HLG-320h-c2800
http://www.tme.eu/cz/details/hlg-32...-led/mean-well/
..pokud bys to chtel provozovat na 200-250W budes potrebovat vice čipů,nejen 2..ale pocitej cca 4x1825..ale s nizsim naroky na provoz,spotreba,chlazeni atd..
2XCLu058-1825@2800mA ti poskytne na tvuj prostor cca 720PPFD pri ucinnosti cca 44.5%
Pripadne je jeste mozna lepsi a ekonomictejsi varianta 2XCLu058-1825@2225mA ti poskytne na tvuj prostor cca. 585-600PPFD pri ucinnosti cca 46.5%
Zapojeno paralelne na driver HLG-240h-54@ spotreba cca 230W
Vzhledem k vysoke wattazi a nutnosti udrzet odstup svetla od rostlin..pocitej samozrejme s nutnosti zakoupeni reflektoru nebo čoček

Old Post 07-09-2016 v 11:17 AM
wonis je offline   Profil uživatele wonis   Find more posts by wonis   Foto galerie člena wonis   Click here to Send wonis a Private Message   Add wonis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jasse
Stálý Člen

Karma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 952

Myslel sem samozřejmně jeden takový pasiv na jeden COB čip s tím že každý z těchto čipů pojede maximálně 50 - 60W. Krátkodobě jsem měl možnost tento čip rozsvítit na běžném pasivu 7,5 x 10cm a byl bez problému, ovšem opravdu jen na chvíli, tudiž netuším zda by se mu to ještě líbilo po pár minutách. Na zahraničních forech běžně požívají pasivní pinové chladiče k chlazení těchto čipů, ovšem chápu že tyto chladiče jsou mnohem vyšší než mnou uváděné, ovšem taky jedou víc než 100W na jeden čip.
Driver který sem měl v plánu použít: http://www.tme.eu/cz/details/hlg-24...-led/mean-well/ . Jeden takový zdroj na dva čipy, ale jak koukám na zdroj tebou uváděný, tak si říkám neutáhnul by ty čipy čtyři? Výkon má víc než dostatečný. Každopádně díky za reakci.

Old Post 07-09-2016 v 12:17 PM
jasse je offline   Profil uživatele jasse   Find more posts by jasse   Foto galerie člena jasse   Click here to Send jasse a Private Message   Add jasse to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fikus37
Banned

Karma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 953

Takových grafů najdeš na netu tisíce od různých uživatelů.
Někteří výrobci osvětlení např.mars hydro, těch grafů mají na stránkách ranec.
Nejduležitější jsou datasheety od výrobců a těm se nedá taky moc věřit.
Graf vytvořit trvá 10min.
PPFD je největší tunel.Někteří výrobci to začali používat,jako reklamu na své výrobky.
Kdo chce ať věří.A kdo nevěří ,tak ať otestuje.

Old Post 07-09-2016 v 13:46 PM
fikus37 je offline   Profil uživatele fikus37   Find more posts by fikus37   Foto galerie člena fikus37   Click here to Send fikus37 a Private Message   Add fikus37 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 954

Fikus..pro tebe je kazda rada a uzitecna informace drahá..to je jak házení perel sviním :-) ..To je dost mimo,co pises..s tema dezinformacema tady v diskuzi tomu moc neprospejes..Ty si hodlas stale zaslepene trvdit svoje a nejsi ochotny prijmout fakta..
1) nemuzes provnavat svetelny vystup dle lumenu,tudiz dle datasheetu,kdyz porovnavas mezi ruznymy COB a jeste hure mezi ruznymi vyrobci..to je uplne mimo!
2)Pro me informace ověřené praktickymi a reálnými merenimi od duveryhodnych a znalych zdroju v teto oblasti,jsou tisickrat cennejsi,nez informace poskytovane tebou,ktere jsi vyčetl v datasheetech..ty jsou uplne k hovnu,takze tak..
3)PPFD je dezinformace uvadena pochybnymi vyrobci panelu?...A muzes mi tedy prosim te rict a obohatit nas ,jaka ze informace je dulezitejsi nez-li svetelny vykon umol v PAR rozsahu?..Vsadil bych se,ze tvoje lumeny vid:-P ..To,ze nekteri vyrobci lzou a uvadeji zkreslene,nepravdive a nadsazene informace nema nic spolecneho s tim,ze momentalne pro nas nejpřesnější je vychazeni z hodnot v PAR rozsahu a jednotce umol..ma to své mezery,ale momentalne neni nic lepsiho z ceho vychazet..vstupuje do toho tolik faktorů ohledně fyziologie,photosyntetickych a biochemickych procesu uvnitr rostlin a jejich reakci na ruzne vlnove delky a intenzitu,nasyceni svetla ..ze to bude vedcum jeste nejakou chvili trvat to objasnit a vymyslet novou presnejsi jednotku..

Naposledy upravil wonis 07-09-2016 v 17:17 PM

Old Post 07-09-2016 v 14:53 PM
wonis je offline   Profil uživatele wonis   Find more posts by wonis   Foto galerie člena wonis   Click here to Send wonis a Private Message   Add wonis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fikus37
Banned

Karma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 955

Nebudu, se hádat. Postav led s citizenama a mužem jet stejnou genetiku, medium a hnojení a uvidíme Komu se bude zelenit víc

Naposledy upravil fikus37 07-09-2016 v 18:09 PM

Old Post 07-09-2016 v 17:40 PM
fikus37 je offline   Profil uživatele fikus37   Find more posts by fikus37   Foto galerie člena fikus37   Click here to Send fikus37 a Private Message   Add fikus37 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 956

citace:
Původní příspěvek od jasse
Myslel sem samozřejmně jeden takový pasiv na jeden COB čip s tím že každý z těchto čipů pojede maximálně 50 - 60W. Krátkodobě jsem měl možnost tento čip rozsvítit na běžném pasivu 7,5 x 10cm a byl bez problému...

Tak nevim,jak jsem četl tvoje zadání,ale mel jsem za to,ze jsi chtel pouzit jen 2xCOB..Moje chyba..nicméně,co jsem uvedl,to platí..
4X1825 bych napajel jen na 1400mA..kazdy COB@71W ..poskytne ti to dostačující vystup na tvuj prostor 760PPFD pri účinnosti 50.12%@283.6W
Napajet muzes pomoci 1x HLG-320h-c1400 nebo 2x HLG-120h-c1400...
Ten ridic cos chtel pouzit 2100mA uz by znamenalo 110W na cip a to passivne jen tak neuchladis..navic bys potreboval dva drivery a celkemti to bralo 440W..
Chladice budes potrebovat pořádné a ten z odkazu to nedá..zkousel jsem to laicky nechat spocitat pres calculator na netu..to ten z ehliniku byvmel byt schopnější..
Neni úplně snadné passivni uchlazeni pouzdra čipu Tc na 50°C(Tj60) a odvod 35W tepla..pri okolni teplote Ta dejme tomu 25°C..Thermal ressistance čipu je Rj-c =0,14C/W..Kolik je tepelny odpor chladice z odkazu netušim,pac tam maji uvedeno 1,6->0,7 K/W..Treba se tu najde nekdo,kdo ti to dokaze spocitat..ja nevim jak na to,tak nechci oblbovat,jestli to bude nebo nebude stacit..Ale na ehliniku bys mohl poridit levneji treba vlastni rozmer 250x100x51mm a dost bys usetril

Naposledy upravil wonis 07-09-2016 v 23:02 PM

Old Post 07-09-2016 v 19:26 PM
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 957

citace:
Původní příspěvek od fikus37
Nebudu, se hádat. Postav led s citizenama a mužem jet stejnou genetiku, medium a hnojení a uvidíme Komu se bude zelenit víc

..Tak jsi opet nezklamal..To je zase hodnotný argument ;-)
Nejprve se tu dohaduješ a popíras fakta a pak prijdes s timhle..Jakou ma vypovidajici hodnotu to co jsi ted napsal?..Co kdyz ses mnohem zdatnejsi a schopnejsi pestitel nez ja?Jakou bude mit vypovydajici hodnotu takove porovnani dvou ruznych LED panelů?..Budeme mit naproste identicke podminky?..prostor,medium,odrazove folie,odtah,vlhkost,teplotu,hnojky,znalosti,zkusenosti..Sbtebou je to fakt marný!..kolikrat jeste se to tu musi opakovat,abys to pochopil?..Z toho důvodu jsou dvě moznosti..porovnani prakticke a to budto 2 naprosto identicke pěsty s alepson 3-5 opakování nebo porovnani v rovine teoreticke,na zaklade měřeni,dat,informaci,zkusenosti a předpokladů..co ti z toho vychazi jako jednodussi a schopnejsi varianta,pokud se mas zrovna rozhodnout pro porizeni noveho LED světla.. kapišto konecně?..Ja nevim ty ses ten pripad,co si pořídi VW a bude vsude kolem bez jakychkoliv podlozenych argumentu hlásat,ze neni lepsi auto nez VW..Ses fakt ignorant a veskera rozumna a prinosna diskuze s tebou je nulová ;-) ..Nikdo netvrdi ze nove VERO gen7 neni dobre a mozna nejlepsi COB na trhu .. Ty uz znas konecnou prodejni cenu,abys znal pomer cena/vykon/ucinnost?..Az tohle bude jasne..bude jasne i vsechno kolem..Nicmene i tak je momentalne nejvykonnejsi a nejucinnejsi COB Citizen CLU058-1825

Old Post 07-09-2016 v 19:44 PM
fikus37
Banned

Příspěvek č. 958

Nemám co dodat.Nechte si radit od wonise.
Píšeš,tak jak ses to naučil. U mě převažuje praxe u tebe teorie.
Pěstu zdar
----------------Veškeré info u wonise-------------------

Old Post 07-09-2016 v 20:35 PM
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 959

citace:
Původní příspěvek od fikus37
Nemám co dodat.Nechte si radit od wonise.
Píšeš,tak jak ses to naučil. U mě převažuje praxe u tebe teorie.
Pěstu zdar
----------------Veškeré info u wonise-------------------

Každý ať si z toho vezme co potrebuje a uzna za vhodne...Nejsem vsevedouci a ani si na to nehraju..jen bych byl rad,aby se uvadely fakta a informace pravdive a podložené..ne typu ,, tohle je nejlepsi,protoze se mi líbí nejvíce a basta,,..
Nejlepší bude , kdyz se kazdy vydá po vlastní ose a najde informace jake potrebuje,nastuduje,porovna..nemam potrebu nikoho poučovat..
A fakt proti tobe Fikusi nemam nic a ani se nechci dohadovat..
------------Veškeré informace volně na netu,jen chtít---------------

Old Post 07-09-2016 v 21:01 PM
Fruddy
Stálý Člen

Karma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 960

citace:
Původní příspěvek od jasse
Zdravím Groweři. Jaký zdroj je vhodný pro čtyři CLU058-1825. Nebo bude nutné použít dva zdroje? Je to pro plochu 90 x 90, tak myslím že by stačilo kdyby jely tak na 200 - 250W. A uchladím je pasivně hliníkovým chladičem ,něco jako tohle http://cz.rs-online.com/web/p/chladice/1898612/ .
Nebo bude stačit něco z ehlinik.cz
Díky.

Tento chladič určitě ne, s tím bys tam musel ještě přidat větrák a udělat z toho aktivní. Já třeba používám na uchlazní Vera gen. 6 puštenýho na nominál to co sem dal sem do fotek, chladič má na okrajích 32° a na čipu jsem naměřil 46°, jo možná to je trochu přestřelený ale tyto se dělají i menší, ten co je na fotce ma 2,5kg, mám jeden kterej váží 1,6 - ten jsem ještě nezkoušel. Jinak dost dobrý jsou prý PINový chladiče (s "tyčinkama"?) ty jsem neměl možnost vyzkoušet.

Fikus, myslíš ta praxe kdy jsi odjel jedno kolo a výsledkem jsi spíš demonstrovl že to pod LED moc neroste? :-D Hele už jsem ti kdysi psal že nemůžeš ani tušit jakou praxi mají lidi zde kteří o LED píší, nebo dokonce i ti kteří sem ani nepíší ale jedou si svoje :-)

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

==>Kompletní měření veškerých světelných zdrojů PAR metrem<==

Old Post 08-09-2016 v 06:31 AM
Fruddy je offline   Profil uživatele Fruddy   Find more posts by Fruddy   Foto galerie člena Fruddy   Click here to Send Fruddy a Private Message   Add Fruddy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fruddy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 961

TO FRUDDY: Nie celkom rozumiem Tvojej poznámke na adresu FIKUSa - No mňa by to celkom zaujímalo - teda prax iných - čo sa tu neprezentujú. Pre mňa je FIKUSova prezentácia growu aspoň trochu smerodajná v tom, že to pod LEDmi trochu - predsalen rastie - v každom smere sa rád priučím, tak daj prosím link na info mimo Fikusa.

Old Post 08-09-2016 v 07:12 AM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fikus37
Banned

Příspěvek č. 962

Frudy,žijeme v české republice a pokud vím ,tak pěstovat konopí s vyšším obsahem THC než 0,3% je u nas nelegalní.
Všichni co tady dávají pěsty on line ,tak dost riskují.Já nejsem vyjimkou.
Ti kluci co to tady dělají s toho nic nemají max.tak ještě musí číst negativní komentáře.
Já píšu jen svůj názor a taky umím příjmout sebekritiku.
Já jsem riskoval a ukázal jak to jede pod Verem i když jsem sice některé drobnosti nedopiloval.
Chtěl jsem ukázat ,že COB čipy Vero 29 jsou pro nás v pohodě.Viděl jsem u kámoše i Cree 3590 a ty taky jedou dobře.
Neviděl jsem Citizeny ,tak nebudu psat ,že jsou dobrý ,když s tím nemám zkušenosti.
Nevěřím nikomu a ničemu co nevyzkouším na vlastní kuži.Už jsem takový(život mě za těch 40 let naučil).
Proč to píšu?
Protože jsem už znechucen ,poslouchat jen negativní názory a ještě mě tady někteří jedinci uráží.
Jsou i takový co mi píšou pozitiva a řeknu ti ,že kdyby nebýt jich tak už se tady dávno odhlásím a jedu si svoje.
Ano jsem zastáncem 29 a 3590 a až uvidím Citizeny a bude to tak dobrý jak pod COB 29,3590 tak pak budu vychvalovat i je.
PS.pod Verem mám odjeté 3 kola a myslím si ,že už do toho můžu taky trochu mluvit.
Ať to roste.

Old Post 08-09-2016 v 07:36 AM
Fruddy
Stálý Člen

Karma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 963

odo: neber to zle, ale jestli ovládáš angličtinu a máš přístup na internet tak pohledej na rollitup.org nebo na icmag.com. Fikusova Growu co je zde si vážím především kvůli tomu že je to jeden z místních a kvůli tomu že první pod verem. Já bych to sem třeba už nyní nedal, protože nechci. Ale pokud máš doopravdy zájem tak pohledej na těch dvou serverech kde je pěstu x desítek.

AD Fikus, Jo, respektuju tvůj grow, ale vzhledem k tomu co píšeš by jsi se měl v hanění některých věcí, nebo obhajování jiných věcí krotit. Taky jsem zastáncem Vero protože s ním mám super zkušenosti ale určitě to není to nejlepší co je. Nemůžeš se tolik urážet že někdo ví některé věci líp než ty :-) je to prostě fórum kam sam tam zabloudí i různí odborníci na cokoliv, někdo na LED, někdo dokonalé zná vzduchotechniku a klimatizace protože to dělá, někdo si udělá parádí skříň protože dělá nábytek, já třeba moc nekecám do toho jak má kdo udělanej závlahovej systém když mu moc nerozumím, ačkoli si myslím že ten můj je hodně povedenej a je to už můj třetí a mám s ním odjetých několik kol. Přece jenom je to zde o předávání informací a ne se hádání kdo má větší klacek ...

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

Old Post 08-09-2016 v 07:38 AM
Fruddy je offline   Profil uživatele Fruddy   Find more posts by Fruddy   Foto galerie člena Fruddy   Click here to Send Fruddy a Private Message   Add Fruddy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fruddy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MocnyOkurek
Stálý Člen

Karma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 964

odo ja mam thread kde se jede na 4x Cree 3590 @ 75W a 3500k. Tak se muzes podivat i tam. Uz ted ti prozrazdim ze to opravdu roste lepe. Jak to bude s palickama se uvidi az za 2 mesice. Kazdopadne zatim sem nadseny krom teda te ceny D ktera me bude srat jeste dlouho ale tak co, dobry veci holt neco stoji.

Add citizeny) panel s dvema citizenama maj v kramu cenove jako ja ten muj. Vcera jak sem byl pro par veci sem to ocumoval. Ale tak to je v krame takze nelze uplne cenove srovnavat s veci co delal mistni clen fora.

Osobne by se mi libilo, kdyby nekdo udelal test se vsemni temi dobrymi ledkami. Tzn jeden panel 4x cree, druhej panel 4x vero a dalsi 4x citizen. Pokud ty pocty nejdou takto davat tak samozrejme tak aby ten panel mel podobny parametry. Cenu bych uz osobne do toho nechtel montovat. U vsech tech ledek je to stejne balik tak to nema az tak cenu resit.

Kvalita predevsim!

Old Post 08-09-2016 v 13:24 PM
MocnyOkurek je offline   Profil uživatele MocnyOkurek   Find more posts by MocnyOkurek   Foto galerie člena MocnyOkurek   Click here to Send MocnyOkurek a Private Message   Add MocnyOkurek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Whiskey_777
Stálý Člen

Karma uživatele Whiskey_777 - 32% Pěstitelská

Příspěvek č. 965

Za malo penez, hodně muziky, pokud ušetřím za watáž a v létě optimalizuju teplotu, tak není co řešit....

co něco takového?

24 vero 18's powered by 4 hgl-185h-c1050 meanwells. Six 2700k Twelve 3000k and 6 3000k

přiznám se popisku moc nerozumím, prakticky jen teplotám....

Naposledy upravil Whiskey_777 08-09-2016 v 17:45 PM

Old Post 08-09-2016 v 17:32 PM
Whiskey_777 je offline   Profil uživatele Whiskey_777   Find more posts by Whiskey_777   Foto galerie člena Whiskey_777   Click here to Send Whiskey_777 a Private Message   Add Whiskey_777 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fruddy
Stálý Člen

Příspěvek č. 966

citace:
Původní příspěvek od Whiskey_777
Za malo penez, hodně muziky, pokud ušetřím za watáž a v létě optimalizuju teplotu, tak není co řešit....

co něco takového?

24 vero 18's powered by 4 hgl-185h-c1050 meanwells. Six 2700k Twelve 3000k and 6 3000k

přiznám se popisku moc nerozumím, prakticky jen teplotám....

kde jsi to našel? vypadá to jako solidní monstrum :-D

ale tak levný to nebude, jenom zdroje na to stojí 6000 a čipy zhruba 10 000, ten zbytek taky nebude zrovna levnej, navíc to už chce nějáký dobrý spínací hodiny když se tím spínají 4 tak velký zdroje.... každpádně vypadá to dost monstrózně jen to roložení světla se mi moc nezdá...

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

Old Post 08-09-2016 v 20:05 PM
Whiskey_777
Stálý Člen

Příspěvek č. 967

citace:
Původní příspěvek od Fruddy

kde jsi to našel? vypadá to jako solidní monstrum :-D

ale tak levný to nebude, jenom zdroje na to stojí 6000 a čipy zhruba 10 000, ten zbytek taky nebude zrovna levnej, navíc to už chce nějáký dobrý spínací hodiny když se tím spínají 4 tak velký zdroje.... každpádně vypadá to dost monstrózně jen to roložení světla se mi moc nezdá...

Old Post 08-09-2016 v 20:17 PM
Whiskey_777 je offline   Profil uživatele Whiskey_777   Find more posts by Whiskey_777   Foto galerie člena Whiskey_777   Click here to Send Whiskey_777 a Private Message   Add Whiskey_777 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fruddy
Stálý Člen

Příspěvek č. 968

Tak se take podělím se svým panelem na kterým zkouším efektivitu nad čily :-D

je to 10x vero 29 3500k 6tá generace, jede to na 800ma někdy na 1050 jak je potřeba, teď jsem to ještě doplnil o červeno modré (spíš možná fialové) čínské ledky které jedou na 100w z maximílních 600w, je to teda hodně velká džungle co se týče zapojení protože tam furt dávám něco jinýho a furt něco oddělávám takže kdyby to viděl někdo kdo rozumí zepojení tak mě na místě odstřelí :-D každopádně pro moje účely si to můžu dovolit, zákazníku de poměrne dost odlišnej model :-D každopádně VERA jsou chlazený aktivně ty čínský mrdky pasivně, už jich i pár odešlo jak je vidět na fotce, jsou to podobný čipy co jsou v MARSu...

EDIT, panel má rozměry 110cm délka a 90cm šířka, prostor 150 délka a 110 šířka :-) rozložení světla dovoluje mít vrcholky tak 25 cm od světla.

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

Old Post 08-09-2016 v 20:20 PM
Whiskey_777
Stálý Člen

Příspěvek č. 969

před přiblížením to vypadá jako komediantská střelnice...

Old Post 08-09-2016 v 20:35 PM
Fruddy
Stálý Člen

Příspěvek č. 970

jo vím, estetika a bezbečnost mínus 5 bludišťáků

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

Old Post 08-09-2016 v 20:52 PM
fikus37
Banned

Příspěvek č. 971

Fruddy, krasavec

Old Post 08-09-2016 v 21:03 PM
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 972

Fruddy..jaky jsi mel duvod,to doplnitvo blurple?
Treba bys mohl zkusit neco takoveho do budoucna ?http://cutter.com.au/proddetail.php?prod=cut3021

Naposledy upravil wonis 09-09-2016 v 00:19 AM

Old Post 08-09-2016 v 22:26 PM
Fruddy
Stálý Člen

Příspěvek č. 973

citace:
Původní příspěvek od wonis
Fruddy..jaky jsi mel duvod,to doplnitvo blurple?
Treba bys mohl zkusit neco takoveho do budoucna ?http://cutter.com.au/proddetail.php?prod=cut3021

důvod nebyl skoro žádnej jen ten že mi toto světlo zbylo, vzhledem k tomu jak vypadá a jaký jsou na tom čipy tak je neprodejný, tak místo toho aby mi leželo doma tak jsem ho tam picl. Jsem přesvědčenej že samotný vera v 3500k stačí na celej cyklus rostliny :-)

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

Old Post 09-09-2016 v 06:17 AM
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 974

citace:
Původní příspěvek od Fruddy

důvod nebyl skoro žádnej jen ten že mi toto světlo zbylo, vzhledem k tomu jak vypadá a jaký jsou na tom čipy tak je neprodejný, tak místo toho aby mi leželo doma tak jsem ho tam picl. Jsem přesvědčenej že samotný vera v 3500k stačí na celej cyklus rostliny :-)

;-) OK ...dík za info..chtel jsme jen vedet,jestli jsi treba nepozoroval nejaky nedostatek a nebyla nutnost to doplnit o dalsi spektrum..

Naposledy upravil wonis 09-09-2016 v 12:41 PM

Old Post 09-09-2016 v 11:37 AM
pankytka
Stálý Člen

Karma uživatele pankytka - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 975

Kluci je tady spousta sikovnejch a znalejch lidi mezi Vami. Skoda ze ty moje neumetela co mi narostly by neco takovyho jako LED svetlo asi nezbastlily, urco by me to bavilo

Old Post 09-09-2016 v 11:57 AM
pankytka je offline   Profil uživatele pankytka   Find more posts by pankytka   Foto galerie člena pankytka   Click here to Send pankytka a Private Message   Add pankytka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 976

FRUDDY / vdaka za radu. žial moja angličtina a talent na jazyk nie je dosť dobrý k tomu, aby som čerpal relevantné info na tých stránkach, čo si doporučil...hľadám tam, kde to je pre mňa dostatočne zrozumiteľné.....k čili-papričkám - toto riešenie, s týmto svetelným spektrom, ktoré tu prezentuješ Ti ako funguje na papričky? Zaujíma ma rast a chuť papričiek. Aký časovo-svetelný režim más zvolený pri nasadeni kvetov-plodov?/12-12?/ Pýtam sa preto, lebo aj ja sa zaujímam o rast rôznych plodín pod LEDmi. Momentálne skúšam bazalku pod Verom - rastie to super v režime 12-12, ale chuť - hmmm... v porovnani s referenciou na okne, alebo vonku, sa mi zdá akási mdlá - slabá. :-) Možno bazalka potrebuje dlhšiu svetelnú periódu v raste, ale to vyskúšam v ďalšom pokuse. Papričky už tiež chystám - toto ale asi sem na toto fórum nepatri?! Vďaka.

PANKYTKA/ na zahraničných stránkach - ak si dosť dobrý v angličtine nájdeš množstvo step-by step /krok - za krokom/ riešení. Možno sa nájde aj tu dostatočne znalý trpezlivec a odprezentuje nejaké konrétne, blbuvzdorné riešenie.

MocnyOkurek : vďaka, idem to vyhľadať a nakuknúť

Naposledy upravil odo 10-09-2016 v 07:27 AM

Old Post 10-09-2016 v 07:09 AM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pankytka
Stálý Člen

Příspěvek č. 977

Odo / ano je, je tam toho dost. Ale ja si to dycky nactu a po dvou tydnech zase nevim nic Ale prdet na to, uz jsem si to objednal u profiku, co ja se budu patlat, kdyz vysledek by byl nejisty. Tady neco malo priplatim a mam i zaruku, jasna volba

Old Post 10-09-2016 v 08:06 AM
pankytka je offline   Profil uživatele pankytka   Find more posts by pankytka   Foto galerie člena pankytka   Click here to Send pankytka a Private Message   Add pankytka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CigBig
Stálý Člen

Karma uživatele CigBig - 88% PěstitelskáKarma uživatele CigBig - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 978

Co chces paplat? Vzdit na tom vubec nic neni si postavit LED svetlo... viz muj treed: http://grower.cz/forum/showthread.p...441#post1170441

Old Post 12-09-2016 v 22:05 PM
CigBig je offline   Profil uživatele CigBig   Find more posts by CigBig   Foto galerie člena CigBig   Click here to Send CigBig a Private Message   Add CigBig to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 979

Podivej se treba sem: http://www.cutter.com.au/proddetail.php?prod=cut2900
Dobra cena a to video je vcelku dost nazorne :]

Old Post 13-09-2016 v 08:00 AM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pankytka
Stálý Člen

Příspěvek č. 980

Hosi, diky za odkazy, ale uz je to vyreseny

Old Post 13-09-2016 v 08:22 AM
odo
Stálý Člen

Příspěvek č. 981

ja som to už videl - paráda! Už tu niekto na Cutteri objednával? Ako to je s poplatkami..atď?

Old Post 13-09-2016 v 08:34 AM
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 982

citace:
Původní příspěvek od odo
ja som to už videl - paráda! Už tu niekto na Cutteri objednával? Ako to je s poplatkami..atď?

Celní úřad bude chtít vidět nějaký doklad - fakturu, objednávku, screen z eshopu, [...]. Tu jim dodáš skrz přepravce - DHL. Platit bys měl clo (nejsem si přesně jistý, kolik to je, ale cca 3-4 %), DPH (20 %) a poplatek DHL za vyřízení (min 500Kč?).

a.

Old Post 13-09-2016 v 09:33 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Samulele
Stálý Člen

Karma uživatele Samulele - 76% PěstitelskáKarma uživatele Samulele - 76% PěstitelskáKarma uživatele Samulele - 76% PěstitelskáKarma uživatele Samulele - 76% PěstitelskáKarma uživatele Samulele - 76% PěstitelskáKarma uživatele Samulele - 76% PěstitelskáKarma uživatele Samulele - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 983

Zdarec , nebude niekto objednávať ,prípadne nemá doma zopár čipov navyše?? V studenej bielej ideálne, plánujem matkárničku 4xcob 140-180W max.Priestor je 80x80 až 120x120
Nerád komunikujem s úradmi a nemám dobrú skúsenosť s colníkmi
rád by som založil vlákno kde by bola stavba panelu trochu ucelenejšia, teraz sa v tom prehrabávať je peklo

4xCXA 2540 do série s nejakým MW B zdrojom a regulovať by som to rád cez trimer..??

čip:

http://www.newark.com/cree/cxa2540-...000k/dp/69W1108

Zdroj:
http://www.meanwell.co/napajacie-zd...new-product-428

idem poriešiť karmice, díky hoši

Pálenka už z kdeakého chlapa urobila kokota...

Old Post 13-09-2016 v 10:55 AM
Samulele je offline   Profil uživatele Samulele   Find more posts by Samulele   Foto galerie člena Samulele   Click here to Send Samulele a Private Message   Add Samulele to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Příspěvek č. 984

to : ALESH - Vdaka! Presne tohoto som sa obával...predajca tú cenu nezníži o ich DPH, veď to je potom 2 zdanené!? Tá výsledná suma je potom už dosť vysoko

Old Post 13-09-2016 v 12:47 PM
odo
Stálý Člen

Příspěvek č. 985

našiel som celkom pekné a konkrétne zhrnutie tu: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?threadid=304279

Old Post 15-09-2016 v 08:17 AM
Zefram Cochrane
Stálý Člen

Karma uživatele Zefram Cochrane - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 986

A opravdu je nejlepší cesta užívat CXA nnnn či CXB nnnn když Cree sám má a vyvíjí řadu přímo pro tyto účely?
http://www.cree.com/LED-Components-...or/Horticulture

Old Post 15-09-2016 v 15:40 PM
Zefram Cochrane je offline   Profil uživatele Zefram Cochrane   Find more posts by Zefram Cochrane   Foto galerie člena Zefram Cochrane   Click here to Send Zefram Cochrane a Private Message   Add Zefram Cochrane to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fruddy
Stálý Člen

Příspěvek č. 987

řekl bych že je to nejlepší vobla když si chceš panel poskládat sám, nebo když chceš koupit panel od firmy která to vyrábí dalo by se říct kusově (jako většina firem) to co vyvýjí cree ještě asi chvilku potrvá a finální cena bude dost vysoká, budou to vyrábět firmy co umějí osazovat čipy na hliníkový média (to taky není tak úplně triviální) Myslím si že už tak má s cenou dost lidí problém a když bude ještě o 50% vyšší tak už to bude produkt doopravdy pro hrst zájemců, situace se obrátí až tehdy když těch zájemců bude doopravdy moc a těch světel budou chrlit jedno za druhým po kontejnerech, v ten čas už firmy co budou dělat kusovou výrobu možná nebudou mít šanci uspět :-) takhle to možná bude a možná taky ne :-) V tuto chvíli je ale nejlepší volbou ať už CXB, Vero nebo citizen, ono když ten panel dostane do rukou průměrnej grower tak v tom rozdíl moc nepozná. Dost zákazníků jsou i tací kteří hrajou na každej lumen u světla a ve finále jedou grow se špatnou genetikou nebo zanedbají další faktory co kytka potřebuje takže jestli má jejich světlo 140lm/w nebo 155m/w je celkem jedno :-)

Old Post 15-09-2016 v 19:50 PM
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 988

citace:
Původní příspěvek od Zefram Cochrane
A opravdu je nejlepší cesta užívat CXA nnnn či CXB nnnn když Cree sám má a vyvíjí řadu přímo pro tyto účely?
http://www.cree.com/LED-Components-...or/Horticulture

To není řada speciálně pro hortikulturu, ale výběr z komplet portfolia všeho, co má jen trochu společnýho s horti. Rozhodně nejsou vyvíjeny pro tyto účely. Pokud chceš celospektrální (více či méně bílé) světlo, jsou COB (CXx) určitě lepší a levnější než XP-G3. Pokud chceš diskrétní barvy, nic jiného než XP-E/XQ-E ti nezbyde.

Celkově jsou na to v tomhle segmentu s podporou mizerně. I jejich partneři v tomhle směru nebudí žádnou důvěru (SpectrumKing).

Ještě hůř na tom je Citizen, kteří sice mají nějakou přímo hortikulturní část, ale Japonci prostě nemaj rádi trávu a nechtějí, aby se jejich produkty používaly k jejímu pěstování.

a.

Old Post 16-09-2016 v 08:28 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jasse
Stálý Člen

Karma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% PěstitelskáKarma uživatele jasse - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 989

Našel sem zajimavý psívní chladič u kterého udávají Maximální TDP: 95W. http://chlazeni.heureka.cz/intel-bx...p/specifikace/# Je reálné s tím uchladit COB chip který pojede 70 - 75W?

Old Post 16-09-2016 v 11:53 AM
jasse je offline   Profil uživatele jasse   Find more posts by jasse   Foto galerie člena jasse   Click here to Send jasse a Private Message   Add jasse to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 990

přečti si to pozorně. je to chladič do racku...tam jsou vždy ventilátory vpředu a vzadu a vždy proud vzduchu prostupujje skrz tyhle chladice a vyslovene se tam pise "Podmínkou správného fungování chladiče s TDP 95W je správné proudění vzduchu přes chladič (tunelový vedení proudu vzduchu)."

takze pokud přes nej budes foukam tak to uchladi
pokud by si ho chtěl pouzit jako pasivni bez ventilatoru tak to nuchladi

Old Post 16-09-2016 v 12:18 PM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zefram Cochrane
Stálý Člen

Karma uživatele Zefram Cochrane - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 991

Fruddy, alesh> pardon, asi jsem se špatně vyjádřil. Jsem velký milovník novinek a nových technologií a vidím v LED osvětlení budoucnost. Hlavně bych chtěl podotknout že mnohé velké firmy Cree, Philips atd.), které se věnují i osvětlení pro pěstírny a skleníky stále nepovažují barevné osvětlení za mrtvé. Takže na tom asi něco bude.
Ale prosím nechápejte mne, že chci rozpoutat nějakou bitvu bílá/barevná, jen asi ty barvy mají něco do sebe.

Old Post 16-09-2016 v 12:20 PM
Zefram Cochrane je offline   Profil uživatele Zefram Cochrane   Find more posts by Zefram Cochrane   Foto galerie člena Zefram Cochrane   Click here to Send Zefram Cochrane a Private Message   Add Zefram Cochrane to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 992

Barevny osvetleni nebylo nikdy mrtvy... jen mu chybely kvalitni komponenty a ještě část ostatních barev specktra a tim i potrebny dostatecny tok fotonu...v kombinaci v jaky to predvadi CREE to samozrejmne bude taky fungovat.. ale když si zjistis jaky proudy do toho poustej tak ta účinnost nebude tak vysoka jako svetla z COB pod kteryma to většina lidi ted zkousi.. samozrejmne pridat k COB ještě část modre nebo cervene barvy tomu pomuze...ale finance se to nevyplati...vyhodo toho je ovšem ta ze si muzes v podstate vymodelovat spektrum tak jak ty chces...

Oni mají jeden modul postavenej ze 48 cipu a vykon dohromady je 130w.. s tim ze cerveny ledky mají nižší napajeci napeti tudíž pri stejnym proudu i nižší vykon tak to vychazi na 3W na jeden cip o teplote 4000k tjn při napeti kolem 3V proud 1A..v tabulce muzes videt ze při 1000mA ses nekde na 150 lm/w při tomhle proudu ses u COB téměř na 200 lm/w coz je velkej rozdil...

samozrejmne pokud by i tyhle jednotlivý cipy poustely na maly proudy a dali by jich tam trojnasobne tak se ucinnosti blizej k COB,, ale jak rikam finance by to uz bylo nekde jinde...otázka je jaky mají naklady ja jeden COB o do kterého by pustili 100w a na 100 cipu do kterých by pustili 1W (pak by to bylo cca vyrovnane)

když pustis cxb3590 na 100w a osadis kolem dokola ještě 12x xpe660nm mas v podstate totozny svetlo co oni prezentujou...
jenze jedna xpe660nm na desce stoji cca 3 dolary x 12 ses na 48 dolarech... a to uz je lepsi pridat další cxb3590 který ti doda cely spektrum

Naposledy upravil FrYnK 16-09-2016 v 12:48 PM

Old Post 16-09-2016 v 12:27 PM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 993

citace:
Původní příspěvek od Zefram Cochrane
Fruddy, alesh> pardon, asi jsem se špatně vyjádřil. Jsem velký milovník novinek a nových technologií a vidím v LED osvětlení budoucnost. Hlavně bych chtěl podotknout že mnohé velké firmy Cree, Philips atd.), které se věnují i osvětlení pro pěstírny a skleníky stále nepovažují barevné osvětlení za mrtvé. Takže na tom asi něco bude.
Ale prosím nechápejte mne, že chci rozpoutat nějakou bitvu bílá/barevná, jen asi ty barvy mají něco do sebe.

Já jsem spíš chtěl poukázat na to, že Cree se tomu vůbec nevěnuje. Naopak Philips má v téhle sekci odborníky.

Barevné osvětlení určitě mrtvé není. Pro některé druhy je to přímo nutnost, pro některé dávají větší smysl COB (a to jedině díky ceně a vysoké účinnosti).

a.

Old Post 16-09-2016 v 23:11 PM
Outrosh
Nový Člen

Karma uživatele Outrosh - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 994

Zdravíčko,
hledání informací ohledně LED mě dohnalo až k registraci zde
Možná se to tu již řešilo, ale nějak nemůžu najít thread k Full Spectrum ledkám z eBaye, viz. http://www.ebay.com/itm/Hydroponice...w-/301949797011

Má někdo zkušenosti s pěstováním pod těmito čipy?

Old Post 17-09-2016 v 17:44 PM
Outrosh je offline   Profil uživatele Outrosh   Find more posts by Outrosh   Foto galerie člena Outrosh   Click here to Send Outrosh a Private Message   Add Outrosh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fikus37
Banned

Příspěvek č. 995

Outrosh, určitě nebrat. Pokud chceš kvalitní LED, tak se dívej po čipech COB. Buď Bridgelux nové Vero 29 nebo cree 3590, mám s oběma dobré zkušenosti.

Old Post 17-09-2016 v 18:11 PM
Outrosh
Nový Člen

Karma uživatele Outrosh - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 996

Máš nějaký konkrétní důvod proč je nebrat? Poměr cena / výkon se mi zdá být docela slušný... Už jsem pod červeno-modrou úspěšně vypěstoval Habanero chilli a kolega dokonce dal z podobného !3w! 12g... toto je taky COB pokud se nemýlím?

Old Post 17-09-2016 v 18:50 PM
Outrosh je offline   Profil uživatele Outrosh   Find more posts by Outrosh   Foto galerie člena Outrosh   Click here to Send Outrosh a Private Message   Add Outrosh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 997

Nejak mi tam chybi ty podstatne udaje jako ucinnost,svetelny vykon atd..
I tak jsem spise toho nazoru,ze tyhle blurple jsou vhodne jako doplnkove svetlo k jiz stavajicimu bilemu svetlu..Ikdyz to pod nima taky roste..jak pises v micru 4g/w je peknej výsledek..V kombinaci s COB nemusi byt spatna volba..

Old Post 17-09-2016 v 23:55 PM
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 998

citace:
Původní příspěvek od alesh

To není řada speciálně pro hortikulturu, ale výběr z komplet portfolia všeho, co má jen trochu společnýho s horti. Rozhodně nejsou vyvíjeny pro tyto účely.
a.
Kdyz otevres ten link,tak primo v nem je dalsi odkaz,ktery te nasmeruje primo na Horti Led svetlo Cree..vubec to nevypada zle..akorat si nejsem jisty tim spektrem XP-G3 4000k..misto toho bych zvolil asi spise 3500k..vypada to,ze jim slo hlavne o dosti vysoky vykon v modrem spektru, ale i tak si myslim,ze 3500k by bylo blize McCree křivce v cervenem spektru..pripadne bych to nakombinoval treba 4000k,3500k,660nm..Ale tak asi vedi lepe co delaji..Uz samo o sobe je zajimave..ze se vydali cestou bile diody + doplneni 660nm red..mohli klidne jit pomoci royal blue+red , kdyz je to jejich vlastni portfolio..ale zrejme je to mene ucinne a neekonomicke..A potvrzuje se,ze tato kombinace blue+red je vhodna opravdu jen jako doplnkove svetlo k jiz stavajicimu bilemu svetlu,kde se v takove kombinaci komercne používá.. Beztak si myslim,ze by bylo lepsi pouzit COB misto XP-G3..hlavne z hlediska ceny,ale asi chteji zajistit odbyt tech čipu a take z duvodu uniformity svetla a moznosti pouziti jednotné čočky LEDIL 30°,kterou tam maji a pro komercni horti sviceni dobrá čtvercova vzdalenost 1,5m,bude umoznovat dobrou manipulaci kolem rostlin..neni to vubec spatna volba tohle světlo,ale ty hodnoty PPFD ackoliv jsou rovnomerne,tak mi prijdou celkem nízké a mohl by byt problem asi i s DLI..bude to urcene spise pro okrasne rostliny ..nikoliv rajčata,konopi atd..

Old Post 18-09-2016 v 00:00 AM
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 999

..ty teplovodive graphitove podlozky vypadaji docela zajímavě,ikdyz nejakou na RIU testoval jeden člen a nebyl s tim uplne spokojeny...10 W/m-k mi prijde dobra hodnota
http://www.graftechled.com/brands/e...THERM-1200.html

Old Post 18-09-2016 v 00:07 AM
fikus37
Banned

Příspěvek č. 1000

Outrosh,
https://ru.aliexpress.com/item/2016...2687526476.html
Poměr cena,výkon je něco strašného.Při 100W jen 2100Lm.
Pokud budeš pěstovat rajčata nebo salát,tak určitě doporučuji.
Na nic jiného se to nehodí.
Reklamu a grafy mají fakt udělané pěkně,to je tak všechno.
Pohledej na rollitup.org ,je tam někde ukázaný jak to pod tím jede.Borec tam měl 6 čipu 600W a sklízel něco kolem 250G.
Zkoušel jsem to pohledat ,ale nemohl sem to najít.
Ale za vyzkoušení nic nedáš.Vlastně jo vyhodíš s okna 500Kč za 100W čip + driver a nějaké adekvátní chlazení.

Old Post 18-09-2016 v 16:30 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:28 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 18 19 20 21  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás