Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj lidi mám dotaz.
uchladím TT 125mm prumer 330/370m3/h bez pacháče (zatím) v trubce 4 kilo ve skříni?
Prostor 70x100x180cm, teplotu pokoje mam 22 stupnu, a stinidle pc větrák.
Díky moc
Původní příspěvek od DUBSTEP.Maniac Ahoj lidi mám dotaz.
uchladím TT 125mm prumer 330/370m3/h bez pacháče (zatím) v trubce 4 kilo ve skříni?
Prostor 70x100x180cm, teplotu pokoje mam 22 stupnu, a stinidle pc větrák.
Díky moc
Zdravim vas vsechny.
Mam skrin 100x60x190, svetlo 400w a tt 160 , dira pritahu 30x10 . Uz tyden se tu nervuju s teplotou 36°C. Uz sem cetl mraky temat, prispevku a zkousel spousta zpusobu ale teplota za zadnou cenu nejde dolu. Tak vas prosim o radu!
Původní příspěvek od griss Zdravim vas vsechny.
Mam skrin 100x60x190, svetlo 400w a tt 160 , dira pritahu 30x10 . Uz tyden se tu nervuju s teplotou 36°C. Uz sem cetl mraky temat, prispevku a zkousel spousta zpusobu ale teplota za zadnou cenu nejde dolu. Tak vas prosim o radu!
Zdar, vzduch otáčíš v místnosti? Asi to bude chtít aktivní přítah a tahat sonoflexou vzduch z venku a tam posílat i ten ze skříně. Popř pořídit silnej ofuk a rozhánět přepálenej vzduch přímo pod stínidlem, nebo ke stínidlu natáhnout odtah. Další varianta je cooltube s odtahem. Těch 36°C si naměřil kde ve skříni? Kde máš skříň (podkroví, sklep)?
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
skrin je v panelovem dome, nostop vetram, pokojova teplota je 24°C a vzduch rovnou odchazi ven. ofuk svetla nepomaha mel sem ve skrini tornado
jinak mam sklo z CT ale ma prumer je 120 a nevim jak to napojit na TT160 a popripade jak to dat dohromady s pachacem. Sviceni v noci by bylo o mnohem lepsi, akorat resim svetlo vychazejici ze skrine. leda ze bych spal v obyvaku
Původní příspěvek od griss skrin je v panelovem dome, nostop vetram, pokojova teplota je 24°C a vzduch rovnou odchazi ven. ofuk svetla nepomaha mel sem ve skrini tornado
jinak mam sklo z CT ale ma prumer je 120 a nevim jak to napojit na TT160 a popripade jak to dat dohromady s pachacem. Sviceni v noci by bylo o mnohem lepsi, akorat resim svetlo vychazejici ze skrine. leda ze bych spal v obyvaku
Tak to určitě napoj přes CT, pokud ale nemá stínidlo, budeš muset něco vymyslet. Třeba ji přidělat ke klasickýmu. Skříň utěsni a udělej přítahy jen ve spodní části. K napojení různých průměrů použij potrubní redukce.
Bez CT, nebo aktivních přítahů tažených z venku to ve 24 stupních nemáš šanci uchladit.
Tak jsem vcera naistaloval homemade CT, aktivni pritah jen ze spodu mistnosti a odtah primo z okna ven a kyticky si libujou ve 28°C. Tak uz je po starostech a muzu koukat jak pekne rostou. Moc vam dekuji z rady
Zdar,
vznesu tady dotaz, snad né úplně blbý.
Mám prostor 3x1,8m odsával jsem 400m/hod a vše v poho stačilo až do doby kdy jsem místnost přepůlil černo bílým igelitem a udělal tak boxy dva s růzdnýma periodama. Ale stalo se to že do prvního boxu jde přisávání a z druhého odsávání a když svítí oba dva tak teplota roste rapidně nahoru, až k 32 C. A ted co s tím?
Napadlo mě dát za ventilátor Tkus a rozdvojit odsávání na dvě trubky a dva filtry aby z každého prostoru byl vývod vzduchu, nebo opatřit ještě jeden ventilátor a udělat Tkus až před vstupem do komína aby se odsávaný vzduch z obou místností dostal kam má a to pryč.
Doufám že jsem to vysvětlil pochopitelně.
Za případné rady a nápady děkuji, nechci se tam prdět s něčím co nebude fungovat ale zároveň je zbytečné kupovat druhý ventilátor jestli by to tento zvládl s dvouma trubkama a filtrama.
Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se
Odsávání na dvě trubky... bude sát daleko více tam, kde je menší odpor(menší kytí).
Můžeš koupit el. ovládané klapky... to je drahé řešení. http://www.elektro-paloucek.cz/vent...zduchove-klapky
Myslím, že nejlepší by bylo koupit ventilátor s filtrem a zpětné klapky(obyčejné, neelektrické). Z každého boxu půjde filtr, větrák, klapka a pak do T-čka a ven. Nevýhoda spočívá v tom, že může jet jen jeden ventilátor a druhý má zavřenou klapku(nebo oba na stejný výkon), takže ten, co je vypnutý neodtahuje a musel bys to pořešit nějak průvanem skrz ten box co je vypnutý.
Snad chápeš, jak to myslím, kdyžtak dovysvětlím. Ber to jako inspiraci, ne jako přesný návod.
No zatím to vyřeším provizóriem ale víš jak to je, jestli to bude fungovat, tak to tak i chvíli zůstane. Koupil jsem Tkus a dám ho na ventilátor na přisávání a trubku do každé části a na konec trubky ventilátor asi 100m3, zatím místo filtru.
Slibuju si od toho že ventilátorky pomůžou hlavnímu ventilátoru v tahu vzduchu, když to je bez ventilátorků tak ten tah není nic moc.
Jinak mám dohodnutý od kámoše který ruší pěstírnu odtah 700m3 tak ten by to mohl uchladit i s filtry takhle na to téčko.
Přítah udělám ještě jednu díru a trubkou dovedu do prostoru kde ted není a nasává přes první box, takže budou mít každý svuj pasiv přítah.
No nejlacinější řešení co mě ted na honem napadlo.
S těmi ventilátorky na konci trubky místo filtru si ale nejsem jist jestli pomůžou nebo budou brzdit?
A na co ty klapky? Ten vzduch se tam nějak popere, ne?
Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se
Zdravím G
Plánujem postaviť box 30x30x75(šxdxV) a v ňom by bola 70w hps výbojka. Ak by som dal vent. vko 125 (185m3/hod) s pacháčom Prima Klima 160-240m3, tak by mi to zvládlo uchladiť ten sodík ? Vývod odťahu by som mal vo vnútri + okno by bolo nonstop otvorené + mám elektronický pohlcovač vlhkosti (cca 400ml/deň). Je možné, že by to fungovalo alebo mám počkať do zimy ?
Původní příspěvek od SOMBruno Zdravím G
Plánujem postaviť box 30x30x75(šxdxV) a v ňom by bola 70w hps výbojka. Ak by som dal vent. vko 125 (185m3/hod) s pacháčom Prima Klima 160-240m3, tak by mi to zvládlo uchladiť ten sodík ? Vývod odťahu by som mal vo vnútri + okno by bolo nonstop otvorené + mám elektronický pohlcovač vlhkosti (cca 400ml/deň). Je možné, že by to fungovalo alebo mám počkať do zimy ?
Čau, na tak malý ploše bych to viděl na úsporku, aby se ti tam v pohodě vlezla, tak i nějakou menší wattáž, 30cm je fakt málo a ten sodík by si tam podle mě ani nenacpal. Hele a vůbec do takový špeluňky budeš rád, že napasuješ nějaký stínidlo a co až ti na vejšku sežerou něco z prostoru květníky nečekej na zimu, ale pořiď aspoň stan (60x60x140), což?
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-