Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ledky na miste ...trosku castejsi zalivka s calmagem, ale porad to moc neprehanim. Ww mela trosku symptomy nedostatku horciku ci vapniku, ale uz se to snad stabilizuje. Za chvilku jsme u site.
Ideál ,, driftovat,, v rozmezí 5,6-6,3 pH , pokud cítíš deficit a holky ještě nekvetou úplně nebál bych se použít calmag postřikem s EC 1,0 max a nebo dát zálivku čistě voda + calmag
Hele ono tam hraje roli strašně moc věcí , o něco menší ale dost důležitou hraje i teplota roztoku/kytky některý látky se vstřebávají jen v určitém teplotním rozmezí , třeba zrovna pro Cal/Mag jsou ideální vyšší teploty , proto se říká že pod Ledkama mívají kytky častěji deficit calmagu než pod HPS protože LEDky míň topí.
Druhá věc je že CalMag se nemá moc rád s ostatníma hnojkama , a to hlavně s fosforem se kterým reaguje dost. Proto bývají kvalitní hnojiva většinou dvousložkové aby se tyhle dvě látky potkali až v roztoku.
U jednosložkových hnojiv to většinou bývá řešeno tím že se dá méně calmagu a nebo v nějaké stabilnější ( ale hůře vstřebatelné ) formě.
Proto je taky asi nejčastější deficit právě calmag i když ti budou všichni výrobci tvrdit že ho tam je dost pro kytku ...
Proto když řešíš deficit calmag , je blbost začít zvyšovat jeho množství v roztoku s hnojkama protože ti zreaguje s fosforem a akorát budeš řešit deficit fosforu.
Lepší samostatně čistou vodu s calmag a nebo postřikem na konci dne , ale opatrně s EC
Zalivka ma pokojovou teplotu cca 22-23 stupnu. Driv jsem pouzival dolomitský vapenec, tak me napadlo pridat ho ke kytkam na povrch hliny...co myslis? Ze bych se znovu vratil ke korenum?
Já v hlínu nemám moc v pácu ale myslím že by to mohlo fungovat 😅😅 , já mám rád vše pod kontrolou xD takže jedu klasickej calmag z growshopu , za 200 ho máš na pár let dost xD
Tyjoo paradoxně hlínu jsem jel kdysi párkrát a tam nikdy problém nebyl s calmagem... V Coco dripu dávám do tanku fakt jen trošičku 1/3 dávkování protože tam ty hnojky s calmagem musí vydržet 10-14 dní takhle třeba , takže celou růstovou fázy + první dva týdny květů jedu postřikem , a v květu pak tolik ten calmag není potřeba spíš v růstu bývají deficity z mojí zkusenosti