Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Njörd Zdravim,uvazuji o koupi led panelu do prostoru 150x150x200 a potreboval bych vedet jaky idealni osvetleni zvolit.Narazil jsem na jeden panel za rozumnou cenu ale nevim jestli je pro mne vhodny https://www.higarden.cz/viparspectr...v900-reflector/
Dekuju predem za odpovedi i rady...
Původní příspěvek od ESOcz Co si myslite o techto nevim jaky si vvybrat do 5000 na mensi prostor vypalti se anebo jaky doporucujete zatim vede Viparspectra XS1000
Viparspectra xs1000 teda ještě upřesni ten " menší " prostor.
takže led panel na 200krát200 nekupovat al vyrobit, říkate? a už tu koluje aspoň nějakej plánek. protože ja nevím ani jak funguje žarovka a kvuli eletrice jsem čtyřprsťák. jestli tu je nějakej machr tak se rad domluvím.
Původní příspěvek od caramapupu takže led panel na 200krát200 nekupovat al vyrobit, říkate? a už tu koluje aspoň nějakej plánek. protože ja nevím ani jak funguje žarovka a kvuli eletrice jsem čtyřprsťák. jestli tu je nějakej machr tak se rad domluvím.
Na 200x200 kup 2x Lumatek ZEUS 465W PRO 2.9
Buď a nebo Lumatek ZEUS 1000W EXTREME PPFD CO
Vyjde to cenově na stejno. Tak je na tobě jestli volíš 2x 465w co osvítí efektivně 120x120. A nebo jeden ten 1000w. Já bych volil 2x ten 465w. Uděláš pod tim 2kg jak prd za spotřebu 930w. Krása střídá nádheru. Učiň takto. Nemá to konkurenci. Bezkompromisně nejsilnější věc
Mám V plánu udělat si box o velikosti buď 75x75x200 nebo 80x80x185.
Co myslíte bude to okey ten panel na ten box? A jakej box bych si měl vybrat?
A ještě jestli jsem to pochopil správně tak k tomu LED panelu nemusím mít předřadník?
Prostě jen to zapojim přes IEC kabel do hodin a jedu?..
začínám tak se ptám
Díky
Mám V plánu udělat si box o velikosti buď 75x75x200 nebo 80x80x185.
Co myslíte bude to okey ten panel na ten box? A jakej box bych si měl vybrat?
A ještě jestli jsem to pochopil správně tak k tomu LED panelu nemusím mít předřadník?
Prostě jen to zapojim přes IEC kabel do hodin a jedu?..
začínám tak se ptám
Díky
Ahoj
To světlo je kvalitní. Jsou určitě už na trhu kvalitnější ale tato řada viparspectra dokáže super výsledky. Viděl jsem toho mnoho pod tímto panelem a funguje to naprosto dokonale. Ovšem hodí se spíše pro plochu 60x60 pokud se bavíme o kvetení. Ale to neznamená, že nezvládne 80x80 jen to nebude tak dobře osvícené v okrajích ( postranní větve budou dostávat slabé světlo a budou řidší ) pokud bych měl ale volit já tak bych zvolil do prostoru 80x80 až 90x90 viparspectra xs2000 . Ale úplně v klidu to rozjeď :-) . Co se značky boxů týče - je to čistě na tobě tam asi nejde ani šlápnout vedle. Já mám například rád značku Secret Jardin a Homebox Ambient a preferuji spíše bílé vnitřní odrazové stěny. :-). A předřadník - chápes správně. Tyto panely maji vlastní zdroj. Tudíž světlo jen zapojíš do zásuvky + na tom zdroji by mělo být kolečko kterým si nastavuješ sílu světla. :-)
Když to dám do toho 75x75x200 by to mohlo být okey co myslíš?
A ještě tam píšou že to má být min 40cm nad vrcholky rostlin.
To jako fakt? Je to nějak moc
Nešlo by to níž?
citace:
Původní příspěvek od Vana
Ahoj
To světlo je kvalitní. Jsou určitě už na trhu kvalitnější ale tato řada viparspectra dokáže super výsledky. Viděl jsem toho mnoho pod tímto panelem a funguje to naprosto dokonale. Ovšem hodí se spíše pro plochu 60x60 pokud se bavíme o kvetení. Ale to neznamená, že nezvládne 80x80 jen to nebude tak dobře osvícené v okrajích ( postranní větve budou dostávat slabé světlo a budou řidší ) pokud bych měl ale volit já tak bych zvolil do prostoru 80x80 až 90x90 viparspectra xs2000 . Ale úplně v klidu to rozjeď :-) . Co se značky boxů týče - je to čistě na tobě tam asi nejde ani šlápnout vedle. Já mám například rád značku Secret Jardin a Homebox Ambient a preferuji spíše bílé vnitřní odrazové stěny. :-). A předřadník - chápes správně. Tyto panely maji vlastní zdroj. Tudíž světlo jen zapojíš do zásuvky + na tom zdroji by mělo být kolečko kterým si nastavuješ sílu světla. :-)
Když to dám do toho 75x75x200 by to mohlo být okey co myslíš?
A ještě tam píšou že to má být min 40cm nad vrcholky rostlin.
To jako fakt? Je to nějak moc
Nešlo by to níž?
Noo takhle. Ten panel p2000 ti tu plochu osvítí lépe ale ten z řady XS (1000,2000....) Má kvalitnější čipy. Tudíž kvalitnější výsledek. Ovšem musíš se rozhodnout sám. Ty série P. (2000) jsou taky dobré. XS jsou o řadu výše... S tou výškou nad vrcholky. To je dost všeobecný pojem. Základní je teplota ta musí být v normě u vrcholků dále intenzita světla. Můžeš si tím kolečkem snížit sílu a díky tomu mít ten panel i níže. Ale podle mě ..těch 40 cm při síle 100% dodržuj v růstu a v květu ten panel snižuj až na výšku 20 cm od vrcholků a bude to ok. Zároveň musíš tu výšku vychytat tak aby ti to dobře osvicovalo i okraje. Promiň blbě se mi to popisuje. Musíš si to vyzkoušet takže abych to shrnul... Buď kup XS2000 a nebo ten P2000 s tím že oba ti to osvítěj dobře XS má kvalitnější čipy - větší palice, lepší prosvícení do hloubky - větší sklizeň. Ale ten P2000 je taky supr a na začátek úplně supr. Jen se musíš rozhodnout:-)
Jasný tak ja asi vezmu ten XS1000 je levnější jo já to chápu s tím světlem. Aby ten světelnej kužel co to světlo vyzařuje pokrylo celý box.
No a myslíš že by výška boxu 180 stačila? Já jsem se právě bál toho že to bude vysoko tak jsem chtel stan výšku 200.
citace:
Původní příspěvek od Vana
Noo takhle. Ten panel p2000 ti tu plochu osvítí lépe ale ten z řady XS (1000,2000....) Má kvalitnější čipy. Tudíž kvalitnější výsledek. Ovšem musíš se rozhodnout sám. Ty série P. (2000) jsou taky dobré. XS jsou o řadu výše... S tou výškou nad vrcholky. To je dost všeobecný pojem. Základní je teplota ta musí být v normě u vrcholků dále intenzita světla. Můžeš si tím kolečkem snížit sílu a díky tomu mít ten panel i níže. Ale podle mě ..těch 40 cm při síle 100% dodržuj v růstu a v květu ten panel snižuj až na výšku 20 cm od vrcholků a bude to ok. Zároveň musíš tu výšku vychytat tak aby ti to dobře osvicovalo i okraje. Promiň blbě se mi to popisuje. Musíš si to vyzkoušet takže abych to shrnul... Buď kup XS2000 a nebo ten P2000 s tím že oba ti to osvítěj dobře XS má kvalitnější čipy - větší palice, lepší prosvícení do hloubky - větší sklizeň. Ale ten P2000 je taky supr a na začátek úplně supr. Jen se musíš rozhodnout:-)
Původní příspěvek od Hanzi157 Jasný tak ja asi vezmu ten XS1000 je levnější jo já to chápu s tím světlem. Aby ten světelnej kužel co to světlo vyzařuje pokrylo celý box.
No a myslíš že by výška boxu 180 stačila? Já jsem se právě bál toho že to bude vysoko tak jsem chtel stan výšku 200.
200 cm je lepší. Jak pro lepší kontrolu klimatu tak i pro to kdyby ti to přerostlo. 180cm se dá v pohodě kord s led použít. Jen si musíš vyhrát s vázáním větví nebo nasadit scrog síť a myslet na to, že máš limitovanou výšku a přepnout brzy. Ale dá se to v klidu :-)
Původní příspěvek od caramapupu takže led panel na 200krát200 nekupovat al vyrobit, říkate? a už tu koluje aspoň nějakej plánek. protože ja nevím ani jak funguje žarovka a kvuli eletrice jsem čtyřprsťák. jestli tu je nějakej machr tak se rad domluvím.
kup 4x Bava 480w pripadne 720w a mas to za cenu cca 1/2 ceny Lumateku
@Vana: radis nezmysel 2x 465w lumatek by mozno stacil na 100x200 plochu
2kg pod 920w samozrejme nedas ani keby im k tomu hras na gitare ci vazis aj listy mokry stav? DD
@Vana: radis nezmysel 2x 465w lumatek by mozno stacil na 100x200 plochu
2kg pod 920w samozrejme nedas ani keby im k tomu hras na gitare ci vazis aj listy mokry stav? DD
Ahoj ajo promiň potřeboval by 4 jsem se prepocital.