Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak teď nevim.Už pár let se řídim dle jedný knihy,kterou jsem kdysi získal,a kterou jsem tady už zmiňoval.A tam je napsáno,že první dva tři tejdny jim dávat 18/6,aby to řádně zakořenilo,paj těch osum,deset tejdnů 12/12, a nakonec,tak 14 dní tři tejdny 6/18.To aby to pořádně dokvetlo.Možná si nerozumíme,takhle to dělam furt,a výsledky jsou dobrý.Proto jsem se divil,proč 18/6 dva měsíce.Samozřejmě mluvim vo tom,že semena máš stopro matky.
Doba vegetace (a tedy cyklu 18/6) závisí na použité metodě (a samozřejmě je jiná u řízků a semen). Je velký rozdíl v Sea of Green (vegetace prakticky nulová, malé sazenice jdou okamžitě na květ) a Bush stylu (vegetace 2-8 týdnů podle velikosti kytky). Každý prostě nechá kytku růst určitou dobu podle toho, jak chce aby byla vysoká (a tím pádem co nejlépe využila světlo). Doufám, že jsem ti to trochu osvětlil .
BTW co je to za knihu, cyklus 6/18 na poslední tři týdny květu... to se mi moc nezdá. Nedoporučuju!
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Je to holandská kniha,vydaná v roce 97,jmenuje se Pěstování pod umělým světlem a je to kniha fakt dobrá.Ale k věci:Zmiňujete tady dodržování dvanáctihodinový totální tmy.Jasně , to je prakticky nejdůležitější část kultivace kytičky.V tom čase vlastně kytka roste,vstřebává živiny,prostě žije.A proto jí posledních čtrnáct dní (kytí už je prakticky dokvetlá) dopřávám 18 hodin fotoperiody.Možná je to kravina,ale v tý knížce to je napsaný a podle mejch zkušeností je to taky dobrý,neboť jednou jsem to vynechal,a výnos byl v průměru o dva gramy na kytku menší.Tkaže doporučuju-aspoň zkusit! :-)))
Zajima me,
jestli je (pri sklizeni) lepsi ostrihat listy pred susenim a susit tak jenom palice na stonkach
nebo to povesit komplet a ostrihat to az nakonec.
Diky.
Ja si myslim že je lepší ostřihat listy před sušením - jde to v pohodě a pak už máš jenom na sušení palice a listí se ti tam nemotá.
Já doporučuju stiřhat listí před sušením.
Chci se nekoho zeptat na moznost prilis zasadite pudy. Je tu vsude psano o vlivu moc kysele pudy, ale je take mozne skodit kytkam naopak moc zasaditou pudou? Pri outdooru jsem dal k sazenicim skorapky, perlit, hasene vapno aniz bych meril PH. Projevuje se moc zasadita puda nejak?
Ja jsem driv daval seminka do vaty, ale klicky se z tama potom blbe vydelavaly, takze jsem presel na toaletni papir a je to O.K.! Pak je dam do hliny klickem 100% DOLU(klicek je koren!)!! Kdyz ho das naopak, klicek se stejne zohne dolu(sam jsem to pozoroval!)!
Co se tyka strihani tech listu, tak je ostrihej rozhodne pred susenim, je zbytecné, abys susil i listy(ono zalezi, jakym zpusobem susis-napr. kdyz fermentujes, tak je to obzvlast dulezité).
Sorry, málem sem na tohle téma zapoměl, ale teď mi došlo, že když ysem začínal s indoorem (na yaře) tak mi pávě tenhle threadid pomoh neyvíc. Butche si proto vážim asi neyvíc z celího GROWERu. Díky Butchi neyrači bych tě ukarmoval .