Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Žížaly jsou prý úplně v pohodě. Akorát je potřeba pamatovat na to, že za dva, tři měsíce budeš začínat novou várku, což bude nejspíš chtít novou zeminu a případně nové žížaly (pokud nemáš na to půl hodiny se vrtat v původní hlíně a lovit je). Taky nevím, jak žížaly snášejí ta různá hnojiva; bylo by škoda je omylem povraždit.
Jo a místo toho keramzitu se dá použít taky perlit; to je skoro to samé svinstvo (nějaká pórézní lávová hornina, tuším) - takový hnědý šutráčky.
J e to vážně skvělý co dokáže prostě obyčejný hnojení hnojem.Já si dávám kytky většinou do kukuřičného pole
a někde na okraji toho pole vždycky se fláká nějaký ten hnůj od zemědělců. A co z toho vyplývá že hnojení pro mně není vůbec problémem. Jediný problém je lenost a nebo ten puch, ale když se člověk donutí a proč by to pro své kytičky neudělal žé. Tak to pak opravdu stojí za to.
Slišel jsem dost o tom že je tam dosttek živin a že je to moc dobrý,třeba pěstování v hnoji...no nevím nikdy jsem to nezkoušel,ale vypadá to zajímavě....no myslel jsem že takový pěstování někde u bažin,tam že se ani nemusí chodit zalívat...nebo ano?....no nevím
V bahně dost těžko rostlinka ti uhnije . Jiné to je s pěstovaním pomoci kravinec nebo kuřinec . Za 1. Přímé míchání hnoje s půdou , 2.luhovaní hnoje ve vodě na zalévání . U druhého způsobu je třeba dávad pozor a zavlhčovat koncetrátem tak 1 z 5 až 10 zalití podle síly výluhu. Každopádně je třeba kontrolovat Ph půdy . Já osobně podle lakmusových papírku , optimum-5 až -7 Ph .
U obou dvou způsobu ale vždy při míchání půdy dosypuji drcené skořápky vajec , vápnik se z nich uvolňuje pomalu po celou dobu pěstování .
V bažině to opravdu schnije. Půda je celá nacucaná vodou a ke kořenum se nedostává vzduch.
Na hnoji je to něco jinýho. Už jsem tam pár rostlinek zasadil a rostly jak divý. Dokud je něgdo neskosil (zemědělci huliči).
Je to i dobrý přes léto. Když jsou velký vedra, tak hnůj vyschne jen na povrchu a vespod je pěkně vlhkej, takže se nemůsíš bát že ti uschnou.
Jen bych to nedával na čerstvej hnůj. Mohl by kytičku spálit.
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
hmmm to zní dobře....zrovna mám jendo místečko u dědy kam bych to dal....když to dám do hnoje,tak asi pochopitelně už hnojit nemusím ,lépe nesmím...to bych se asi přehnujil že?
Já jsem na hnůj dával i semínka i sazeničky a dopadlo to skoro dost dobře. Kdyby to někdo neorval předemnou.
U semínek je nevýhoda, že může bejt moc vedro a oni v povrchový vrstvě, která je prosušená ani nevzklíčí.
Takže předpěstovaný sazeničky jsou nejlepší.
Já jsem si udělal řízky na ven už teď a až je přesadim, tak už budou rozvětvený a samý mámy.
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu