Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak to já příjem vody ovlivnit nemůžu (hydro), ale kytkám jsem před sklizní začal postupně zkracovat denní fázi až na pouhých šest hodin a pak jsem je na tři dny nechal v úplné tmě a jako určitě jsem nic nepokazil, kytky byly nádherně oblepené a zdravé. Další sklizeň to určitě udělám stejně.
hromada lidi na OG dela experimenty se zatemnenim pred sklizni....prej ze sebe kytka vyda i to posledni, zpotrebuje ziviny,coz zrychluje flushing, oblepi se pryskou a pry ma kvuli tme vetsi obsah THC
jsou teorie, ze THC pusobici jako obrana pred svetlem a horkem v prubehu dne degraduje, tagze je lepsi sklizet po ranu ci tme nevim jestli to je ofsem pravda
Kluci ja osobne zacinam na periode 16/8 a koncim na 8/16, Tak 14 dni nehnojim a poradne proleju cistou vodou pak necham pri final periode kyti tak tyden proschnout a pak zalepim vrsek kvetinace a tyden to mam(nekdy jen par dni ) povesene paldama dolu .Koren je nahore a tak to cele pekne zraje i schne.
to deda mraz> mam taky hydro a ted budu kocit...udelal to same, protoze me to taky napadlo. budu svitit 3x 6hodin a 2dny tmu. Ale pak nevim jestli na 1 den rozvitit nebo ne. Mozna by to bylo lepsi, aby se ty latky premenili na to co potrebujem a zaroven to na nich trochu zatvrdne.. co myslite?
Growie: THC vlivem světla a tepla degraduje, i když tyto podmínky samy o sobě (vysoká teplota a hodně světla) vedou rostlinu k produkci pryskyřice - THC. Proto bych nerozsvěcel, aby se už jednou vytvořené THC neznehodnocovalo. Pro nejvyšší obsah účinných látek se v outdooru doporučuje sklízet rostliny ráno, převedeme-li to do indooru, znamená to sklízet po fázi tmy... Stejně tak sušení by mělo probíhat ve tmě a za působení ne příliš vysokých teplot.
Nicméně klidně můžeš udělat pokus, půl osazenstva vyndej a na druhou půlku tam nech ještě ten jeden den svítit a uvidíš, jestli půjde něco poznat...
for Growie:No já si nemyslím že bys to měl pak ještě rozsvěcet.Já to teda dělám skoro stejně jako Děda Mráz(akorát tu absolutní tmu nechávám ještě o pár dní déle cca.týden)Někde jsem myslím četl že kytka má totiž největší potenci právě po noci(ráno)a ne v poledne když na ní praží.Takže já bych to rozhodně nerozsvěcel !
Dělej že je noc a pak na ně vlítni
ok udelam hokus pokus, budu sklizet na 2x. Napred na ne vlitnu az se probudej z delsiho spanku a seriznu jenom vrsky. A spodky udelam metodou ze je necham dele vyspat a pak jeste zapnu na den slunce. to jsem na to zvedavej, uz ted kolem toho chodim a slintam...
Tieto veci už mám odskúšané a velmy ich doporučujem tím čo pestujú doma. Mesiac zatemňovať, posledné 2 týždne ich nechať v úplnej tme bez vody. A potom zklidit. 12/12 je idealny, ale ide to i na 6/18
..hotovo, sklizeno. Udelal jsem to tak ze jsem je nechal posledni tejden pouze o vode a svitu 10hodin. A posledni den jsem je nechal opalovat 10hodin bez vody. Dalsi den jsem je nechal ve tme a odpoledne jsem na ne vlitnul spodky jsem nechal a jeste je prepnul na 12/12 aby dojely. viz. galery
myslim ze po tom 10 hodinovim osvitu nic vic nenarostlo, ale ztvdlo. A ty posledni 2 dny bez vody se projevily tak, ze kyti zacalo o trochu vic lepit..