Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Teplota vyduchu je čím dál nižší (venku přituhuje), zkusím to zateplit, světlo přez den by to potom mohlo vytopit dostatečně. Hlavně to nestresovat ať to nezhermí :-). Teplotu měřím senzorem který je na zdi cca v úrovni světla, mám kratší drát než bych potřeboval, tajně doufám že kytka je teplejší(iradiace ze světla).
Jinak vše ostatní vpoho, Ph se drží v mezích (Canna doporučuje 5.2 - 6.2), příští týden začnu i zespoda bublat. v téhle zimě toho moc nevypije tak udělám asi trochu koncetrovanější roztok, zkusím 1.2 EC.
Konečně jsem přidal ofuk
Také jsem snížil světlo, dnes je PPFD kolem 500 a DLI 30, dělám to spíš z toho důvodu, aby byla blíž teplu :-)
Ať už máš celopéro, hátéčko, nebo žiletku, všude se musí makat... A to nemluvim o fetbajku!
Bohužel, před týdnem jsem dával kosu a fotky raději nikde nehromadím. Příští týden začínám s tím NFT a protože jsem hydro ještě nedělal, tak očekávám první kolo slabý.
citace:
Původní příspěvek od Krteček1
Začátečníku - mohl by jsi sem dát nějakou fotku z povedeného pěstu v hlíně ať to tu nabere obrátky.... :-).
Dnes posílám fotku ze 13tého dne. Ačkoliv mám bubler, světlo i hnijiva stejné, jako v minulém pěstu viz popisek. Vůbec mi to neroste, roste to tak z 20ti procent co minule. Podle mneje to nejspíš kvůli těm nízkým teplotám.
Tohle nemá cenu, tímhle tempem bych to pěstoval rok.
Děkuji všem co mne sledovali
Končím a zkusím pěstovat hlívu
Krtek
Ať už máš celopéro, hátéčko, nebo žiletku, všude se musí makat... A to nemluvim o fetbajku!
Zdar, zaujala mě tvoje automatizace - mám podobný řešení, ale místo Arduino Nano používám ESP8266. Pěkný!
Jinak ale škoda, žes to nedojel do konce. Ony ty začátky, myslím tím v začátku růstu ze semínka, jsou nejvíc náchylný ke všem fuckupům, co se může stát. Prostě ty čerstvě vyklubaný semínka toho nevydržej tolik, co půlmetrová kytka po tréninku. Proto jsou pro někoho jednodušší klony. Když si vzpomínám na moje Aero se semenama, tak jsem to skoro vždycky ze začátku přelil během prvních dvou týdnů. Prostě RW kostky se nasákly jak tepláky ve vodě a zabraňovali tak přístupu kyslíku k ještě tak malým kořenům, což vedlo k jejich hnilobě v kostce, zpomalenýmu růstu a tak dál.
Tedy rovnou hydro pro takovou rostlinku musí být šok z přebytku vody - posadil bych ji tam až bude mít kořeny, kterýma je pak schopna tu vodu vůbec přijímat. Do tý doby je potřeba rostlině trochu přizpůsobit i relativní vlhkost protože v týhle fázi čerpá vodu hlavně z vlhkýho vzduchu, aspoň přiklopením PETkou nebo průhlednym kelímkem. Dva týdny v pohodě vydržíš v tuhle chvíli i bez hydra a bez extra živin.
Ohledně světla doporučuju pro klony/semena cca 100 umols, veg ~250, early flowering ~450, a v průběhu vrcholu pak podle toho, co vymáčkneš z konkrétního světla a genetiky (max bez CO2 je někde okolo 1k, ale za předpokladu, že máš všechno ostatní okey). LED jsou silnější než HPS, proto ty zajetý teplotní testy rukou jsou o ničem a prostě je třeba je jen dát o kus výš.
Na měření intenzity světla mobilem se vykašli. Buď si za pár korun zapůjči z nějakýho shopu měřák Apogee na víkend a udělej si doma vlastní PAR mapu, nebo si to najdi na internetu rovnou s výsledkama. Koukám, že máš teda DIY Vero, ty jsou stopro silnější než fialový jebky z Číny, takže spíš umístit výš a nebo bys tam moh dodělat nějakou regulaci intenzity. Na semena v prvním týdnu bych to světlo dal opravdu co nejdál.
EC máš podle mě taky dost vysoký. Na první tři týdny si vystačíš jen s upravenou vodou max doplněný o CalMag do cca 0.6 mS. To EC 1.0 bych dával teprve až po 3-4 týdnech růstu. V hydru obecně rostliny snáší přebytek živin o dost hůř než v médiu. To když pak spojíš i s nízkou vlhkostí a velmi intenzivním světlem, tak je to pro ně konečná...
Tak třeba se do toho ještě někdy pustíš budu držet palce.