Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Taky přemýšlím na takovým systémem . Mám takovou otázku , jak hlučný je tenhle systém (čerpadla , cirkulace vody) ? Mám box v ložnici a na hučení ventilátoru sme si s ženou tak nějak už zvykli 😀 .
Mr. Scuffy toho hluku z kvapkania sa zbavíš jednoducho - proste pridaj vody, vojde sa tam kľudne 50litrov a keď tam dáš viac vody budeš mať stabilnejšie Ph.
Najväčší problem s Aero je udržanie teploty roztoku a stabilné pH. Pokial človek zvládne toto ostatné už je brnkačka.
DrGrinspoon : tak já jsem v pohodě, mě ten hluk absolutně navadí, protože ho neslyším, takže tohle neřeším. PH mám zatím stabilně na 6.0 a EC taky. Jinak do toho Amazonu se má údajně vlézt až 100l . Já jsem namíchal cca 40l na 1. týden růstu. Mohl jsem dát klidně aj míň protože holky ještě nemají pořádně ani kořeny, aby si mohly brát víc vody, ale tak co velice. Jen nevím kdy bude čas začít zvyšovat pomalu EC..
DrGrinspoon : něco takového už jsem viděl na netu. Jen tam byl tak jak říkáš, že do nádrže a nebo jako na napojení na přímí průtok.. Tož nevím který by byl vhodný.
Kořínky už se relativně hezky rozrůstají A kyti mi příjdou malinko větší.
PH : 5.9
EC : 1.1
Teplota roztoku cca 20-21°C
2. den na 400w MH.. předělal jsem 250tky za 400w tak uvidíme co na to řeknou.
Chtěl bych se zeptat jak dlouho jich nechat ještě na růstu.. Přijdou mi ještě dost malé na to abych je přepl na 12/12 . Další věc na kterou se chci zeptat.. Chtěl bych holky jednou zastříhnout, ale nejsem si jistý kdy je štípnout. Kdy je nejideálnější doba ? Jinak ve čtvrtek budu měnit živný roztok a budu zkoušet zvednout EC z 1.0-1.1 na cca 1.2-.1.3 .
Zdar. Čo mi kedysi radil Kcb, tak pri prepínaní sa riaď dĺžkou koreňov, nie veľkosťou rastlín. Stačí mať 5-10cm korene a môžeš prepnúť. Ja som prepínal okolo 4-5teho dňa. Max tých 8 kytiek do jedného systému, idealne 5-6. POtom je to tažké ukočírovať-stabilitu ph, kvoli malej nadrži.....
S tým Ec buď opatrný. Za mňa ako to máš teraz je ok. Nedvíhal by som ešte. Sa nezdá, ale 1,1 je dosť proste v hydre.
Ja som ale nebol zatial úspešný s Amazonmi. Okolo 30teho dňa 12/12 som mal vždy dosrané korene... Mám dva Amazony. Dosť dôležitá je kvalita vody, ktorú máš. Teda jej vhodnosť či nevhodnosť na Amazony..... ale tuším Kcb mal naprd vodu a tiež v poho..... Ja osmózu určite riešiť nebudem. Ec vody mám teraz okolo 0,15 tuším... A PH 6, čo si pamätám.... Tiež to zafixovanie rastlín v košíkoch nie je bohvieaké. Môže sa to vyvracať..... Ja som si to tam upravil a košík zapúšťam až úplne na hranu. NIekedy ho je problem vybrať...haha
Tiež ma serie, že tam treba dobre zabezpečiť z hora kde sú košíky, aby neprenikalo svetlo. Tie také umele krúžka čo sú k tomu, že dosť rýchlo akoby zhnijú, tak tie som vyhodil a prekrýval som to bielo čiernou fóliou na boxy.
Chystám teraz jeden spustiť a v druhej polke boxu dám klasiku substrát, alebo kokos/light mix. ešte uvidím. Jeseň začala, skúsim šťastie. Kedže bez chillera v lete Amazon je naprd. Celkovo mi ten Amazon ako produkt pripadá ako detská hračka či Lego. Proste nie moc profi. Zrejme aj preto sa tomu vraví pseudoaero. Ako povedal jeden môj kámoš grower, od ktorého som vzal jeden Amazon, že je to koko ina--haha...
Tých 50litrov roztoku je proste dosť málo, plus nádrž je priamo v boxe, kde sú svetlá... a tým sa zohrieva. Ale v zime sa to dá. Tam skôr potom treba topítko.
Ja som to inak išiel s PH kvapkami, tak aj to bol možno problém s meraním. Serie ma, že sa o ten PH meter treba starať, aby presne meral. A tiež tie trysky vôbec nerobia hmlu, ale dosť hrubé kvapky. Prezentujú to ako aero, ale toto aero nie je....
Každopádne držím palce a sledujem. Kcb ti ešte určo občas niečo napíše. On to išiel roky, ale v jednu chvíľu sa to v kuse sralo, tak sa na to vysral hehe.... a ide kokos..... či tak, alebo tak, vždy vypestuje šupy.....
Zastrihnutie....ak chceš, zastrihni a hneď prepni. Snáď som helfol.... čau Shiva
Nech to rastie. S pozdravom Shiva
Naposledy upravil shivasambhu 06-10-2020 v 19:01 PM
Ak niekto povie že Amazon je kokotina tak ešte okolo poriadného pestu nešiel ani cez prehliadač na internete. Kto ide v aere rsstovú fázu vlastne preskočí. Ono keď som šiel aero prvé 2 razy tak som mal pocit že prepinam priskoro. Vždy som prepol príliš neskoro...
Doporučuju zkonzultovat se zkušeným Kcb. To, co ti zde radí "zatial neúspešný" shivasambhu bych bral s obrovským nadhledem, vstupní voda (téměř destilka) s Ec 0,15 mS/cm je podle mě nesmysl..Sleduj kořeny, přepínat bys měl na základě druhu sat./ind. odrůdy..
Ak si to prepol len teraz a nemáš strop aspoň 2,40m (alebo silné svetlo s modrým spektrom) tak čakaj že ti to prerastie podstatne viac ako by si chcel. Inak udržať teplotu roztoku pod kritickú hodnotu je bez poriadneho chillera celkom problem.
DrGrinspoon : strop sice nemám 2.40 ale zatím to celé rostlo kořenama ne do výšky. Mám nachystané kolínka na vyplňování prostoru a ohýbání právě kdyby to mělo celé přerůst. Navíc ten sensi star nejsou kytky co rostou do výšky ale spíš do šířky.. Takže by to snad mohlo klapnout. Jinak kolik mám jako dát teplotu roztoku? Není problém ji snížit. Mám tam topítko