Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na teorii že pryskyřice (záměrně neříkám že jen THC, může to být jiná složka) odpuzuje i škůdce je něco pravdy. Milulý rok jsme sadily 66 kytek. Srnky a prasata nám sežraly 59 kusů ještě v době kdy kytky neměly květy. Jakmile nasadily palice, nesežraly už nic.
No k tomu tématu sestřihávání - loni jsem mnohonásobně zastřihával palice, u mnohých rostlin zůstaly malé, ale byly extrémně pryskyřyčnaté. Taky
THC asi obsahovaly docela dost - i ty NO NAME(Y),
z jednoho sklíčka - jestli víte o co jde - (tady na Ostravsku je to docela rozšířené - kotlík má tvar válce o
rozměru 7 mm, průměr asi 5mm) se vyhulili bez problému fakt hustě 3 lidi, asi 3 a půl hoďkové stavy a
tak příjemně pomalu to najíždělo. Sice kvantita nic moc,
ale kvalita taková. Letos budu taky praktikovat. Ale
možná to bylo i tím, že jsem hnojil s každou zálivkou,
a zalíval jsem v průměru tak 3 krát do týdne....
lol , pium právě že na palicích se to projeví , pro to to dělá žejo..
on řiká že hlavní větev ví že je hlavní větev , ale tim že ohne všechny ostatní včetně hl. větve tak si ty ostatni myslej , že jsou hl. větve , což vede k větší potenci.
EDIT: Jestli si to myslel tak že se to neprojeví negativně tak se omlouvám.
yoy!byl móc dobrej nápad založit tenhle thread! thanx 4 deu,přečetl sem si sic jen první příspěvek,zmý zkušenosti ubližování kytkám má na ně velkej vliv někdy pozitivní ,někdy holt až tak negativní že to kytka nerozdejchá. Vím že kamarád dělá někdy i to že,když mu vyroste nějaká bídná kytka třeba sice pjekná ,ale od pohledu už ta kytka vypadá na nějakou obyčejnou polňanku vhodnou akorát tak k vaření.. tak když objeví nějakou takovouto bídnou bylinu tak v době květu jí nastřelí(píchne) inzulínkou(buchnou) do stonku 2-4kapky čpavku ,udělá tohleto zhruba tak 3-4x za dobu kvetení a kytka je pak ve finále docela i good,akorát ta chuť se proklatě zkazí.Je to taky jeden ze zpusobu ubližování.Měl sem například jednou outdoor par kytek a měli se docela i k světu, když sem se šel na ně podívat znova tak mi jednu total rozkousala a polámala nějaká srnka tak sem si říkal že už je v loji a nakonec na sklizen to byla nejlepsi a nejsilnejsi kytizz :p takze mi to pjekně zaštípla.podobnou zkušenost sem měl ještě jednou ,když mi kytky rozmrdali kroupy velký jak trakaře a nakonec z toho byli nádherný ganjovy keře ,který měli 3,40metru.. Very nice . když padali ty kroupy tak už sem se stima bylinama už v duchu loučil a ono ejhle kámík zas zapichoval do stonků rezatý hřebíky ,ale to nebylo nijak extremne efektivni podle me třeba píčovina ,ale možností je hodně... no nic mohl bych se tu docela slušne rozepsat ,ale to by bylo na dlouho.. Nehledte na muj pravopis vjeřim tomu že je to bída.. Experimentum zdar ! ,ale opatrně tak POZOR !!
|| LiVe iN PeAcE & GANJU V DUŠI 4EVER ||
-- ANTIFA --
tim že vetev zlomí se rostlině nic nestane tráva je v podstatě plevel a přežije mnohé fizické poškození
ke zlomený vetvi se soustředí podpora živin na obnovu apřežití a nejduležitější....
kytku to roztáhlo takže lepčí osvícení...něco jako prostříhání jabloní aby měly fajn korunu
muj prispevek k thematu: studoval jsem neco ohledne stromu listnatych i jehlicnatych, a jestli to ma marihuana podobne s vylucovanim pryskyrice jako napriklad borovice, kazde poskozeni pletiva (kury nebo dreva) stimuluje produkci pryskyrice jako obranneho prostredku proti houbam, skudcum, nemocem..
zkusenost z outu: zlomena vetev (okousana) byla silnejsi a potentnejsi nez sousedni zdrava...
kdyz tak mne odmaznete..vac
Ahoj ween. Tak to býva často. Niekedy treba slečny potrápiť. A nájdu sa aj experti, ktorí pichajú do rastliniek klince. Ale tým netvrdím, že to nefunguje, len mi to príde srandovné. A kto by mal čo mazať...?
Původní příspěvek od ProradnyGrazl hele a lámat i v době květu nebo už ne? dnes 19. den.
urcite nelamej, pokud to zlomis ted, tak kytka zacne vydavat energii na opravu zlomeny vetve a ne na stavbu kvetu, pokud jim chces ublizovat tak podle me je to nejlepsi tesne pred zklizni. ja jim 3 dny pred osmikam listi, vypnu na 48 hodin svetlo, pak na dalsich 24 zapnu a jak vypinam svetlo tak jim propicham uplne ten nejspodnejsi stonek.
to vsechno delam ale v poslednich 3 dnech. jinak holky nechavam v klidu. aby hezky rostli (problem je v tom ze ja je mucim i tim ze je nechavam rust )
Tak co poprvé zkouším NONAME (spíše to bude nějaká sativa podle listů)
A je to vše z ohledem na BALKON ! a výšku do 1 metru maximálně.
A zatím mě překvapil růst pokusně jsem použil tohle_
1.jakmile měla kyti 3 patra šla do svého květníku (cca4L větší zrovna nebyl))
2.první dvě patra od vrchu jsem nechával listy ale jakmile na spodním 3 patře povyrostli boční větve na 1cm tak jsem listy odtrhl a tak pokračoval každé patro
3.až kyti mělo 6-7 pater pokusil jsem se o FIM ale nakonec nahoře dvě větve
4. tedy pět pater bez listí které jsem nechal jen nahoře ale spodní větve už měli lístečky venku a slunko se dostalo na celou rostlinu
5.kiti se těmito zásahy trochu přibrzdila ale na balkon idealní stav
mám krásných 10 bočních vetví plus dvě nahoře které jsem teď supercroppingem "zlomil" do pravého uhlu(podepřel )
6.na zlomených větvích ještě ten den se obrátili všechny větvičky nahoru tedy kytka reagovala velmi dobře
7. z kytky je doslova keřík 80cm a má plno krásných bočních větviček
8.nutno podotknout že dostává týdně zálivku z kuřinců
9.na první experiment balkon jsem spokojen a kiti budou brzy kvést