Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čumím jak si sam všetko sám vyrábas.
Ekologicky a ekonomický
Môže poletovat nejaký hmyz, s toho kravského trusu?
Zdravím...
Ďakujem.... idem touto cestou určitej autenticity a tiež zodpovednosti.... je tam ešte mnoho hluchých miest ale časom sa to vyskladá..... a podá určitý obraz.....
.... kravský trus čerstvý, sušený alebo v rámci rašeliny je good. Normalne nikde nič nepoletuje. Vo vnútri je to tiež oka..... Ale bez tepelnej upravy je rašelina určity risk. Ja použivam neupravený..... dôkladne ho prezriem akurát......
Naposledy upravil shivasambhu 24-01-2020 v 22:57 PM
Ahoj Shiva hehe si bol dobre vypálený když jsi psal o tom mléku že? xD
Každopádně to bio má určitě hodně do sebe, hlavně v té chuti a tím že to je čistě přírodní,žádné chemky
....hahaha..... Čauko.... si to stihol prečitať?.... hej hej bol bol..... sice len taky kamosov bioeko jemný outík, ale dali sme dva špeky za sebou. Plus som bol už slušne unaveny po celom dni. A potom si vravim že uz to moc nepatri na Grower, tak som ten monolog jemne upravil. Ale je to tak ako píses.... ja som z týchto veci dosť vytešený, tak ma občas tolerujte keď zabrusim do inych vôd. Včera som fajne odmakal " floorpress s jednoručkami". Skus niekedy. Môžeš aj s VČ. Sú to tlaky na zemi z natiahnutymi nohami. Super to zabera ...... Včera som bol taky unaveny, ze som dojil polhodinu. Dik za super koment....
Jj taky si každý rok odpestim outik pár kytiček bio a pak vychutnávam hehe,mám na zahradě hodne minerální hlínu,spousta kamenů atd...je to takové jinačí....loni jsem tam přimíchal akorát od guanokalongu nějaký věci a stačilo to bohatě....na rajčata atd, jinou zeleninku jenom slepičí a koňský trus, sušený...ty byli slaďoučké hehe
Floor press,ok vyzkouším,tlaky ať už rozpazovani s jednoruckami nebo bench dělám vždy na lavici ok proč ne vyzkouším na zemi,jestli ucítím nějakou změnu...ať se daří čauko
Ještě k tomu mléku, nemáš strach z nějaké bakteriální nákazy když piješ surové mléko? Myslím že tam asi nějaká šance je,proto se to vlastně sterilizuje tím ohřátí nu ni?
Čau Váchy..... jasne- prijimam tvoj nazor. Ale bohužial si vedĺa jak ta bedĺa a to čo vravíš je špekulácia a výmysel.. aj keď to zrejme opečiatkovali renomovaní vedci či lekári...
.....Možno kebyže sa jedna o mlieko svine, teda prasaťa, tak sa môžme baviť o nejakom svinstve. Ale krava je Najčistejšie zviera zo zvierat a stojí na piedestáli piedestálov. Je Najdôležitejším prvkom v ludskej spoločnosti. Podĺa urovne šťastia krav a volov bola je a bude vždy hodnotený tzv. pokrok civilizácie. Pokial spolocnosť bude aj naďalej pokračovať v zbytočnom zabijani a udržiavaní bitúnkov mier v spoločnosti nie je možny. My ludia sme svine a zvery. Nie nevinna krava ktorej jedinou potravou su vlastne byliny a cista voda. Prepac ale si totalne mimo.....
Naposledy upravil shivasambhu 25-01-2020 v 12:47 PM
Kdo jeste jako decko pamatuje chut nepasterizovaneho mleka, ktere se tehdy prodavalo v igelitovem sacku, tak chut tech trvanlivych prevarenych sracek nikdy nezkousne.
Co jde do zvířete tak jde ven,to je logický,ale pokud to necpes nějakýma hormonama a podobnými srackami,žere to jen trávu z eko a pije vodu,dej bůh z horského potůčku,tak to mlíko musí být čistý jak slovo boží....tuším že z převařeného mléka tuším už kysanou smetanu bo zakys, kefír atd už neuděláš,jestli se pletu tak mě opravte...já teda ty trvanlivé mléka nekupuji,radši si koupím nějaké to farmářské,které má sice hovno trvanlivost,ale má víc tuku a je celkově chutnější i když se to prodává furt v obchodních řetězcích no tak furt lepší jak ty krabicaky který měsíc po otevření furt cajk 😄 sorry za zasírání vlákna 🤘ať to roste
Zaujala ma ale táto veta:
"Zdar. jj... sú to mňamky ako vyšité....zrejme sa jedná o najkvalitnejšie veci, čo som mohol doteraz pestiť. "
Nepoznám tieto modely a preto mi jednoducho nedá a musím sa spýtať:
Odkiaľ čerpáte tieto informácie? A hlavne by ma zaujímalo, že z vášho pohľadu čo sú to tie mňamky?! :-)
citace:
Původní příspěvek od odo :
Zaujala ma ale táto veta:
"Zdar. jj... sú to mňamky ako vyšité....zrejme sa jedná o najkvalitnejšie veci, čo som mohol doteraz pestiť. "
Nepoznám tieto modely a preto mi jednoducho nedá a musím sa spýtať:
Odkiaľ čerpáte tieto informácie? A hlavne by ma zaujímalo, že z vášho pohľadu čo sú to tie mňamky?! :-)
.... je to tak ako so všetkým..... Prestížna vec znamená, že za tým trebárs stojí kvalitný tým odborníkov, vývoj a tieto veci zabrali dlhší čas. Užívatelia su spokojný a takisto dávajú spetné info.... Rovnako tie strainy ako Chemdawg, Sour Diesel či poctivy OG kush je proste svetoznámy. Strainy sú silné, skvelý high, vynikajuci pomer kalich vs. list v tom kalichu teda kvete a pod.. Stoja za tým uznávaný brejderi z uznávaných konopnych regionov a tak.... Človek od ktorého sú semená, je takisto akoby zosobnenou mňamkou. Proste ostrieĺaný grower s mnoho ročnou praxou a bohatým infom okolo....
Takže sú to mňamky ako vyšité. Tiež su to strainy uznávane naprieč rôznymi fórami v zahraničí a mnoho užívateĺov to dokladá skrz svoje pesty.... aj keď možno nie úplne na chlp majú práve tieto crossy.... tiež sa v tom až tak nevyznám...
Původní příspěvek od shivasambhu Čau Váchy..... jasne- prijimam tvoj nazor. Ale bohužial si vedĺa jak ta bedĺa a to čo vravíš je špekulácia a výmysel.. aj keď to zrejme opečiatkovali renomovaní vedci či lekári...
Prepac ale si totalne mimo.....
Prepac, ale ty si též totalne mimo, placas tady pátý pres devátý. Ubal mňamku a buď v klidu..
SHIVA - diky za odpoveď! Už som myslel, že moja začiatočnícka otázka bola pochopená ako trolling. Ja si iba tak pestím v tichosti, užívam vlastne v anonymite vypestované modely od komerčných dodávateĺov semien nemám v okolí nikoho s podobným koníčkom. V kontakte som len s podobnými ľuďmi iba na nete a dosť ma tieto veci okolo zaujímajú...
Čo sa týka debaty okolo mlieka, tak som toho dosť študoval, pozrel na nete. Priznám sa, že som vášnivým pojedačom npr. takého tvarohu - ktorý je podľa Dr. Bukovského, ktorého v podstate celkom uznávam :-) -koncentráciou ZLA - takže možno čoskoro UMREM ?! ....
...nechcem to tu rozvádzať. Každopádne si myslím, že kvalitatívne a chuťovo sú produkty, čo sa týka čistoty od škodlivín od kravy chovanej vo vlastnej réžii - kravy, ktorá je predpokladám u Teba chovaná na prirodzenom krmení, na celkom inom levely, než produkty z veľkochovov hnaných zmeskami v priemyseľných veĺkochovoch, od zvierat, ktoré sa počas života nikdy nedostanú na zelenú lúku... v tejto oblasti si myslím domáci hospodár, ako si aj Ty - zo svojich produktov nemusí mať žiadne obavy. /myslím tým v prvom rade na obsah cudzorodých látok v mlieku/
Skôr by stálo za to zvažiť a zamyslieť sa nad podstatou alarmujúcich faktov, čo uvádzajú niektorí odborníci na výživu. Ziaľ v tejto oblasti sú tie názory a štúdie tak protichodné, že je len na našom zvážení či to mlieko a výrobky z neho budeme konzumovať napriek riziku, čo údajne predstavujú, alebo ho ako základnú potravinu z výživy vyradíme... u Teba a u mňa je asi jasné, že to riziko podstupujeme :-)
Zatial všetko v cajku. Holky rastú. Tí druhí tiež. Už sa tam rysujú pekní samci. Zatial čistá voda. Vlhkosť počítam okolo 55. Seklo by viac. Ale nechám tak. Dnes ešte skúsim nahodiť fota.
Naposledy upravil shivasambhu 29-01-2020 v 17:03 PM
..haluz je, že mám podozrenie na myš v boxe. A to je pruser..... urobil som hneď určité opatrenia ale na sto percent to proste nie je. Myši sú brutal. Dostanú sa takmer všade keď chcú..... resp. kde chcú.... Ráno som polieval a potom cca o pol hodinu som ešte otvoril box a jeden Sour Diesel bol skapatý..... pozerám ako puk.... odfotil som si to a zväčšil a je to skor pohrýzané, ako preliaté. Kedže aj to ma napadlo, ale za pol hodku, že by skapal jeden kus je blbosť....hm.... normálne sa mi javí, že som ju vyrušil a nezrúbala ju úplne.
Teraz v zime, sú u mňa sadenice určitý risk, ktorý podstupujem. Raz mi už myš skosila 40regulárov šmahom za jednu noc. Keď sú rastlinky väčšie už je to oka. Nechávajú ich tak. Takže kľudne to môže ešte skončiť fiaskom. A to by som sa fest nasral....aj keď je to moja chyba...nie myší.... Ovkej. Držte palce.. Inak pest je vo výške cca meter. Ale po kabloch či stene môžu vyliezť...... lepšie som to opatril, ale ráno uvidím..... fúha---fíha...
To čudo na konci je raný exclusiv tovar od našej štvornohej kámošky..... dal som z toho sušiť placky na stenu a niekde použijem..... do substrátu alebo na varenie z recesie, kedže toho by trebalo omnoho viac..... dá sa aj macerovať 12hodin vo vode a potom hnojiť..... samozrejme nakadeného bolo viac, ale toto boli nádherné dve lajná samostatne umiestnené a nedoknuté..... zvyšok letel na hnojisko, či skor tekvičisko a lá hokaido......
Naposledy upravil shivasambhu 29-01-2020 v 17:25 PM