Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak jsem udělal nějaké fotky, ale hodně svítí slunce takže kvalita z telefonu není nijak závratná.
Tohle je kolega pomerančovník, který nepřežil přežimování v garáži v kombinaci se zamořením sviluškami, vertimec mu docela dal zabrat a svilušky se po čase začaly množit a on už neměl sílu bojovat a zemřel, ale musím uznat, že pomeranč byl divný a ne moc vitální už od začátku. Je také původním zdrojem nákazy. Měl jsem ho cca rok. Příště si dám při nákupu pozor a pořádně si vše zkontroluji.
Zakoupeno v obi a po bližší inspekci ostatní rostlin, které prodávájí už si tam asi nic nekoupím :-D
A teď pan citronovník, mám ho asi 2 roky a snad se dočkám první úrody, má za sebou několik léčebných procedur, chemické i přírodní (vertimec, substral careo (z chemek byl nejúčinější) pak ještě jednu chemku, ale už si nepamatuji název)
Teď byl naposledy aplikován neem oil, který zahubil většinu dospělých jedinců, ale po zkušenostech z minula vím, že se zase ty kurvy zase rozlezou, po čase by i dělali pavučinky a problémy... Už ted najdu lezoucí jedince.
Spolehlivě nejúčinější byl odvar z tabáku
Zde přikládám fotky, na listu ze spodu jsou vidět vejce, dospělého jedince jsem zrovna nenašel, ale jsou tam, jen jich je zatím málo.
Doufám ve vítězství dravých roztočů, kteří už jsou objednaní ale zatím nedorazili.
Největší chemické zásahy probíhali v době když chudák napadený shodil i plody, od vyhubení největší části populace a nákvětu (květy krásně voní) jsem se snažil používat jen nechemické přípravky (tabák, neem oil). Rád bych se ale svilušek zbavil jednou pro vždy a konečně se dočkal úrody. Očekávám že se přes léto citron vybarví a dozraje někdy na podzim. (Doufám) :-D
Dalo by se říci, že teď je ve formě, celkem se dal dohromady, ale zdraví rozhodně není
Ti dravci predatori , by mely pomoci .
Bojoval jsem stejne takhle jako ty se smutnicema, vyzkousel jsem uplne vse a zbytecne , pomohly az predatori , po dvou a pul mesicnim uplne zbytecnem boji.
Mel jsem je objednat ihned.
Ze začátku to po vertimecu vypadalo dlouho dobře, ale stejně někdo přežil a nakonec zase lezly a množily se. Nevím jestli byly třeba v hlíně nebo tak, ale s postřikem jsem nešetřil
Objednal som tiez "Phytoseiulus persimilis " lebo som skusal "NISSORUN 10 WP" udajne ma tiez sterilizovat aj znicit vajicka, vobec nic mnozili sa dalej, tak znova uz Vermitec ale ani ten nejako nezabera za tyzden su zas ,
BTW: Su aj dalsie drave roztoce "Neoseiulus californicus (Amblyseius californicus)" (http://user.mendelu.cz/xkopta/phytoseiulus.html) vhodnejsie
do vyssich teplot Sklenik/Box , ale su dostat len v DE napr tu :
@James: Skusim ten GET NEEM OIL co si odporucal, ma s tym este niekto skusenost?
neni to to iste ako Nimbovy olej? nieco ako toto http://www.biocont.cz/cz/eshop/neem-azal-t-s_i14.htm , ci su tam este ine prisady?