Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od carlos
Smysl by to srovnani melo, pokud by ta wattaz byla priblizne stejna.. Jinak je to fakt jako hrusky s jablkama..
Ale proc? Nehadam se, jen se ptam, vazne mi to neni jasny. Nesrovnavam prvoplanove vynos, i kdyz jsem ho v 1. postu zminil. Myslel jsem, ze z wattaze se odviji hlavne to, jakej prostor osvitim. Mam 600w na 120x120 a 200w na 60x60 a myslel jsem, ze jde porovnat to, jak se ty kytky chovaj pod ruznejma svetelnejma zdrojema, protoze nejaky rozdily tam videt jsou.
Led vero o vykonu 400watt je tak srovnatelny s hps 600. Za mne je hlavni vyhoda ze led tolik netopi. K hps uz bych se nevratil. Co se tyka palic tak i vero umi udelat poradny salamy. Rozhodne se nejedna o ridke paldy
Promin, predtim jsem to nemyslel zle.. Jen ze neni to stejny hodit stejny klony pod jiny svetlo a porovnat rozdil..nerikam, ze to za tri kola nemas vychytany..ale celkove se to chova trochu jinak! Jinak schne medium, jinak musis krmit, jinak to roste, jinak se to tahne.?az s danym strainem budes mit vymacknuto s danym systemem to nejlepsi, potom si myslim ze to jde.. Ale vubec nevim jak dokonale idealni box/system mas takze nerikam ze to za tri kola nemas dokolane najety..jak rikas subjektivni nazor a este jednou promin, nemyslel jsem to predtim nejak utocne ) hezkej den vsem
Původní příspěvek od Kirovecz Myslel jsem, ze z wattaze se odviji hlavne to, jakej prostor osvitim.
Nikoliv, meni se tim struktura rostliny, vetveni, celkovy vzrust, velikost a hustota kvetu. Vsechno. Prave ty zmeny ktery ted mylne pricitas HPS vs LED, jsou zpusobeny wattazi.
"Jak kytky vypadaj" je rozdil i mezi 600W a 1000W HPS.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Ja teda nevim,ale za sebe napisu tohle:
substrat Royal Mix,CannaBioTerra Plus 50/50
COB Citizen 2700 (190W) - jedu na tom cele kolo-rust i kvet, Hnojeni pouze BioSevia
Modely co jsem pod tim jel,Critical +,Critical + 2.0,WhiteBerry,Mazar,Kubansky Killer,NorthernLights,
Frisian Dew,AK 49,Jamaican Pearl a jeste nejaky nonamy a v
zivote jsem nemel defict vapniku nebo horciku...Jasne 2 tydny pred kosou
to na deficity vypada vzdy,ale tak to je jasny,kdyz je substrat uplne vycucanej...
Původní příspěvek od HVR ...a v
zivote jsem nemel defict vapniku nebo horciku...Jasne 2 tydny pred kosou
to na deficity vypada vzdy,ale tak to je jasny,kdyz je substrat uplne vycucanej...
A co inertní substráty ,hydro... když to není větší spotřeba vápníku a hořčíku vedoucí k deficitu kterou nepokryjí hnojky , tak by ses měl nad svým přistupem k pěsteu zamyslet.
K tým deficitom pod LED - už som to tu na fórum dával, ale tak ešte raz:
“Sometimes magnesium deficiencies are reported when making the switch to LED’s. This is because magnesium is a central element in the production of chlorophyll. When we make the move to LED’s, a more chlorophyll targeted spectrum is part of the benefits. As well as overall higher photosynthetic activity. But in order to reap those benefits, we need to match the elemental requirements of the increased chlorophyll focused reactions taking place.
Common hydroponic fertilizers recipes, usually contain between 40-60ppm Mg. We have found that a range or 75-90ppm of Mg to ideal under LED lighting. The best way to increase only Mg and not introduce more nitrogen, is to add 1gram of epsom salt(Magnesium Sulfate) per gallon of nutrient solution. 1gram/gallon of epsom salt adds ~25ppm of Mg and 30ppm of S, and is usually a sufficient supplement to most fertilizer programs.”
Přihodím dotaz, jak dávkujete ten CalMag? Dáváte celou dávku podle doporučení na flašce nebo o něco míň? Přece jenom se tam něco nasype v "normálních" hnojkách, tak aby se pro změnu zase neobjevil problém s přebytkem.
Ahoj, měl bych na vás otázku ohledně odsávání z boxu.
Ledky málo topí tak jak často Vám spíná odtahový ventilátor a kolik m3 za hodinu taháte pryč z boxu? Zajímají mě spíše větší watáže 500W-600W
A k otázce přidávání CalMagu nebo Hořečnaté soli je za mě lepší přidávat jednotlivé prvky zvlášť například od Canny nebo Bio Nova (víte přesně co a v jakém poměru tam lijete)
O ColMagu vím že obsahuje i dusík a přidáváním v květu můžete způsobit předusíkování a tím i zpomalení kvetení.!!
Dival jsem se na hořečnatou sůl, nevim kolik je vyrobcu, ale tahle v tekuté formě ma oproti CalMag mnohem vyssi dávkování..Alternativa mi prijde Wuxal calcium,vyrobce je německý oproti Harmonie Vápník defacto s totožným slozenim je vyrobceM Polsko...Ale pokud se budete drzet doporuceneho dávkování CalMag vychazi nejlepe