Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na kytku pocitej minimalne 5 l vody a vic, v mensim mnozstvi se driv nahromadi soli a ziviny nebudou v rovnovaze. Doporucuju precist pro zacatek neco k recirkulaci http://www.canna-cz.com/aqua
Zkus teplotu vody, jestli je vyssi prilej peroxid. Mozna to mas teply a malo okysliceny. To pak nemas k plisni korenu moc daleko. Nic Lepsiho me nenapada.. Ale jak pise Gaus, na 7 tydnu je neco hodne spatne. pH jak pises mas v poradku.
Čus, mám stejný problém a předchozí kolo jsem kvůli tomu vyhodil. Jsou podle mě dvě varianty, čím by to mohlo být:
1. kroucení listů a světlání listů způsobuje nedostatek Vápníku a Hořčíku, případně i železa. Jestliže si přidával železo, tak to bude tím vápníkem a hořčíkem. Takže kup Cal-Mag a uvidíš.
2. Varianta je, že některá hnojiva mají v základu málo stopových prvků obecně, tak zkus dokoupit nějaký Essential, který ti to doplní a mohlo by to být OK.
Máš to nedoživené a zrejme tam máš aj málo zásobného roztoku, čo tam prelievaš. Prípadne by som ten recirkulačný systém zrušil a prerobil to na klasický drip. prípadne na ebb+flow Toto by som riešil prioritne a nepridával ku Canne žiadne nesystémové doplnky. Ak to nechceš meniť, tak by som doporučil zvýšiť četnosť zálievky, prípadne to pustil non-stop, ale potom opatrne s EC. Otestoval by som ten keramzit, či nedvíha pH. Ak máš klasický keramzit npr. z OBI, ten je určený na dekoračné účely a pomaly dvíha pH. To má za následok, že rastliny nie sú schopné prijať určité živiny. Skús ten keramzit pokvapkať kyselinou na pH- nesmie to šumieť. Písal som o tomto probléme už viac krát.
GrowPlace: "Ono by se teoreticky ani nic stat nemuselo, ale proc riskovat nejake problemy." teoria je pekná.....v recirkulačných systémoch sa používajú "silnejšie" bufre, ktoré dokážu kolísanie pH ako tak udržať. V drip systémoch to až tak náročné nie je.