Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak ja taky neco nahodim....tohle neni o vynosu,ale o tom,zda kytky preziji extremy a s minimalni ventilaci(skoro bez) hlavne v nocni fazi...mam nastudovano hodne ohledne vymeny vzduchu a sam jsem se presvedcil,ze to dela hodne,ale taky jsem se chtel presvedcit co se stane,kdyz ta vymena bude skoro minimalni z duvodu a ted dobre poslouchejte...tento box je venku ;-) Je zaizolovan pouze 10cm polystyrenem a uvnitr boxu je 80W topne teleso,ktere jede celou noc a fuci na nej vetrak at se to teplo po boxu trosku rozvede...Jsem zvedavej jestli to kytky preziji jak ted bude -10 :-D
V boxu kubansky killer 60-40 sativa a mazar 90 Indika,ale ten Mazar bylo 4 roky stare semeno a uz od semenacku byla pulka kytky ok a druha nejaka nemocna...nejste jsem nic podobnyho nevidel...3 koly OK 3 koly jako by meli deficit :-D nechapu co to je za mutanta :-)
Edit/vychazel jsem z toho,ze kdyz to je venku,tak nebudu moct vetrat v prubehu noci,jelikoz 80W mi nevytopi boxik na takovou teplotu,abych mohl menit vzduch a tak jsem udelal pokus,zda tem kytkam nebude stacit kyslik pres noc,kterej si vyrobi za posledni 2 hodiny sviceni :-D Tak ze v dobe svitu je v boxu nastaveny termostat na odtah na 24.5 a kdyz teplota spadne na 23,tak se vypne..Na posledni 2 hodiny je odtah vyplej uplne a to vyjede teplota tak na 26 dal uz to nejde...pokud ted bude -10 ,tak to ani tolik nebude...
Pres noc jede jen topne teleso a vubec zadnej odtah :-D a roste to myslim OK...zalivam 1x za tyden vzdheldem k tomu,ze to prosycha dlouho...2.5 litru na 11L kvetinac na 6-7 dni...20% vzdy vytece ven...Kytky celkem papaj a nevypada ze by jim neco chybelo...Jedu to v obyc hline z OBI :-D nechtelo se mi na pokus plytvat kvalitni hlinou...je to substrat na rizky bez hnojek...hnojim BioSevii + ted jsem tam dal prvni davku GS ;-) Box je 0.3m3 a svetlo jeden COB chip kerej bere 192W.
Ono je to dost jakože složitý někdo kdo má v Nft čerpadla vzduchovadlo nebo si navíc někde přidává větráček na vítr a tak podobně.. ( chlazení nft v létě přihřívaní v zimě ) tak ty elektřiny propálí víc než v hlíně s lampu odtahem a větrákem.. a výnos může bejt stejnej... takový optimální srovnání je hold pro mě obyčejný g na w světla... Kdo udělá víc jak 1,2 g/watt tak je v pohodě zatím co kdo udělá v GE indexu přes 1,2 už je pro mě fakt frajer !
takový oreientační bych řekl.. co se dá pod jakou lampou udělat a za jakých podmíének .. samozřejmě jsem zastánce dobrýcho modelu při co nejvyším výnosu ... mám velkou spotřebu a taky se ráýd dělíms kamarády když příjdou na víkend felit nebo hrát "videohry"
Původní příspěvek od LinChi Ono je to dost jakože složitý někdo kdo má v Nft čerpadla vzduchovadlo nebo si navíc někde přidává větráček na vítr a tak podobně.. ( chlazení nft v létě přihřívaní v zimě ) tak ty elektřiny propálí víc než v hlíně s lampu odtahem a větrákem.. a výnos může bejt stejnej... takový optimální srovnání je hold pro mě obyčejný g na w světla... Kdo udělá víc jak 1,2 g/watt tak je v pohodě zatím co kdo udělá v GE indexu přes 1,2 už je pro mě fakt frajer !
takový oreientační bych řekl.. co se dá pod jakou lampou udělat a za jakých podmíének .. samozřejmě jsem zastánce dobrýcho modelu při co nejvyším výnosu ... mám velkou spotřebu a taky se ráýd dělíms kamarády když příjdou na víkend felit nebo hrát "videohry"
Jasny to chapu...ja jsem to chtel vyzkouset na 2-3 kytkach,ani jsem neznal ten strain kubansky killer,jsem dostal nekde zadara a v obyc hline a chtel jsem videt ;-) Beru to jako challenge :- D Pristi zimu tam narvu plny box a uvidime...ale jeste neni konec...do sklizne 25 dni a ted budou mega mrazy :-D
Kdysi jsem u svých reportů uváděl tři hodnoty co se výnosu týče.
Stačilo si pořídit do lišty další heblo, hned vedle spínaček, pro měření spotřebované energie.
1. Klasická hodnota g/w jen podle výkonu lampy. (600W)
2. Okamžitý odběr, tak nějak v průměru, všeho co cucá energii ByOko nějakých 700W
3. Veškerou energii spotřebovanou od začátku roundu, odečteno z toho měřáku.
4. Pro zajímavost jsem udělal i čtvrté měření, kde jsem k té spotřebované energii napočítal(nejde to zcela přesně) i cenu veškerých hnojiv, média, prostě všeho co bylo třeba pro celé kolo, tím sem se dostal na hodnotu, kolik mě stál jeden gram.
U těchto posledních dvou výpočtů hraje svou roli i délka květu a samozřejmě i režim 18/6 - u tohohle se nejvíc projeví rozdíl pěstu ze semen/řízek - semínka se očividně prodraží.
... důležité je mít všechno krapet v píči, žádné očekávání - žádné zklamání
Původní příspěvek od TommyH Zajímalo by mně, kolik by se tak dalo udělat v hlíně, 80x80, bio, 250w 4x vero? Nějaký odhad? 😄 Ať vím co považovat za úspěch...
Niečo okolo 450g (1,8g/W) to už je celkom mega dosť, aj keď k takýmto hodnotám sa dostaneš skôr pri rovnakej wattáži ale viac čipoch (9 čipov, každý na 28W). Za úspech môžeš pokladať všetko nad 350g (1,4g/W).
Původní příspěvek od Mr.Dalby Z ankety jsem odvodil zajimavej zaver. Ze se kvalita vybaveni, strainu a samozrejme zdejsich groweru, posunula o rad vys. Dekuju vsem za kazdej hlas.
No hlavne to jak je formulovana je dost zavadejici a vede to k nadhodnocovani. Ty intervaly by mely byt maximalne po 0,2..
tj. 0.8 - 1.0
1.0 - 1.2 apod.
O hranici 0.8 vime ze tvori jisty prumer, takze spousta lidi klikla tam, jenom aby nebyla v te "zakladni" nejnizsi.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Nejlepší kolo na výnos za mě --- Vanilla Kush (třetí kolo s Vanilla Kush, první dvě byly špatný ) (250W HPS,90x90x180,Canna Coco A+B + Canna BioBoost, Cannazyme, 9x 11L květináče) Celkově z toho bylo 294 z toho spodky kolem 27g, takže použitelný pěkny materiál byl kolem 260-265.
Nejlepší kolo na kvalitu - StrawBerry Banana - Reserva Privada, vůně a pryskyřice z toho cákaly, ale pod 250W HPS padlo nějakých 166g. Nicméně to byla fakt super odrůda Fotky přidám až se dostanu k pc