Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ten roztok nezachraňuj, vylej ho a udělej novej, to je strašně důležité, když to EC půjde moc nahoru tak po pár dnech opakovat, rozuměj z toho keramzitu vyplavujes soli který ti zvyšují EC, tím pádem se kytce uzamika příjem živin, ty teď nepoznáš jestli to EC je od hnojení nebo od toho že se cosi smylo z keramzitu
Jinak keramzit je z mé zkušenosti dobré alespoň 2 dny macet v kalfasu či vaně a upravovat mu postupně pH, mezitím i 2x vyměnit vodu ve které to macis. Píšu z mobilu tož doufám že to jde přečíst
Znovu jo?Když jsem to včera nahodil.
Čistou vodu a komplet bez hnojiv nebo něco přidat?
Upravit PH předpokládám.
PH šlo z původních 5,3 na 6,93 od včera a EC z 1109 na 1292.
A když se stejnej keramzit bude po sklizni používat znovu, měl bych to stejně podstoupit?
Ahoj, nevšiml jsem si dotazu. chce to prostě namíchat novy roztok, samozřejmě s hnojivy, ideálně jen základní složky a může být trochu kořeňáku. když jim dáš čistou vodu tak z čeho by žily ? taky přece nepiješ jen vodu, potřebuješ bílkoviny, tuky, sacharidy a mineráli, kytka potřebuje dusík, draslík, fosfor a mineráli, v keramzitu nic není, jen nějaké nestravitelné soli, ve vodě je taktéž hovno, z čeho asi tak obnoví růst ?
No pokud ten keramzit budeš dost dripovat tak by se na něm moc solí nemělo usadit, nicméně soli se vždycky na těch kuličkách co oschnou vysráží takže to chce propláchnout, alespoň den bych to máchal, taky zjistíš že dostat to z kořenů není až taková sranda, ale jde to.
Hele,mas autoflowering semena,takze kdyz jsi je "zabil" ze startu,jsou zasekly,uz se nerozjedou.AF jsou citlivy na poruseni korenu jako nikdo,takze za ne vyhodit a rozjet fotoperiody nez se naucis rozjet semena bez stresu.
To Hefaistos: Okej, díky za info.
Připravil jsem novou zálivku a momentálně to jede 18h průplach 6h odpočinek během tmy.
Nechám to do neděle a uvidim.
To Magicman:Je ale zvláštní že ty kořeny máj krásně čistou barvu bílou a rostou z těch květináčů doslova "ven"?
Ale jestli říkáš že se nějakym způsobem narušila struktura tý kytky tak to na druhou stranu dává smysl no.
Vlastně už by měli tuhle neděli dojet 4 týden růstový fáze a přepnout na květ, ale asi nemá smysl měnit výbojku na květ a zkusit tomu upravit periodu na 12/12 že?
Pořád mi ale vrtá hlavou kde jsem udělal chybu na počátku s těma hnojivama, ještě než jsem to začal hnát přes ten hydrosystém tak jsem poctivě míchal a odměřoval přesný poměry hnojiv, měřil EC a upravoval PH a stejně to dopadlo takhle?
Samotnej rockwool jsem totiž zalejval skoro 3 tejdny než byly kořeny zapuštěný v keramzitu a i tak mi přišlo že ten růst je hodně omezenej.
Budu moc rád za nějaký osobní poznatky zkušenosti s dávkováním hnojiv, frekvencí zálivky a tak podobně.
On totiž ten samotnej rockwool moc nevysychal, ale vim že po nějakym čase co to dostávalo zálivku tak ten rockwool byl bílej jak sníh což jsem samozřejmě dával za vinu soli z hnojiv.
Tak jsem se pokoušel to dostat pryč prolitím pouze vodou s kořeňákem ale věhlasnej efekt to nemělo.
Pokud se nepletu tak moje procedura je správná, že rockwool by měl dostávat zálivku dokud se nerozvine kořenovej systém ne?
Ještě jednou díky všem za vaše zkušenosti a informace!
Autoflower,ak bol zaseknuty tak dlho,tak je velka sanca ze zacne kazdu chvilu kvitnut a caka ta mizerny vynos. Ja osobne by som to vyhodil a zacal odznova.