Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jasse, nemám moc velký přehled o tom co kdo má odpestovano. Já sám mám už asi rok a půl Vero 29 3500 K na růst a jsou zapnuté i v květu, ale jsou doplněny o 660 nm. Nikde jsem neviděl, že by někdo jel pod 3 500 K.
Sleduji jen pár pěstu, kde si myslím, že by kluci potřebovali poradit, hledají pomoc nebo co jsem ještě nevyzkousel.
Určitě budu sledovat toto vlákno, neboť jsem 3500 K čipy ještě neviděl. Každopádně si myslím, že zbytečně se snižuje efektivita čipu(špatným nebo v tomto případě žádným chlazením) . U LED je chlazení čipu na prvním místě.
Pokud bude špatně odvedeno teplo, tak to jasse na čipu nepozná. Dalo by se to změřit třeba v kouli, jak je na tom deska třeba po 2000 hodinách, ale není to zrovna levná záležitost. Takže rozdíl zřejmě půjde vidět až po několika kolech.
ja osobne si myslim,ze pokud das 3500 do jednoho boxu a 3000/2700 do druhyho a je to dobrej pestitel,tak nemas ani nahodou sanci poznat co pod kterou ledkou vyjelo;-) Mam to odzkouseny a lide co huli mraky let mi rekli,ze to nemuze byt vypestovane pod LED ale je to tutovka HPS.. :-D co k tomu dodat...
Takže dorazila další QB deska.Měly přijet 2,ale poslali jen jednu.Mimochodem má 4000K a píšou,že je vhodná na růst i květ.Horší je,že ji není za co pověsit,není tam žádnej úchyt,nic.A vrtat se mi do chladiče moc nechce,když už tam je přichycena ta deska.Toto teda začíná 😁 .Další věc z který jsem trochu zmatený je zdroj.Poslaly k té desce ELG-150-C2100B,ale na výstupu jsou 2 kabely.Ten jeden kabel se tváří,že je snad na regulaci výkonu ,takže bych tam měl připojit nějaký potenciometr?Poradíte?
Musíš koupit potenciometr 100 kilo bude stačit a zapojit to na dim +, -.
Však tady už máš chladič, takže v pohodě. Ty úchyty jsou mazec, že tam nedali.
4000 K nejsou vhodné na květ.
No tak to budes musiet prevrtat sam..jedine zeby si chcel pouzit nejaku lepiacu pasku normalne navrtaj vie krajne rebra s tenkym vrtacikom a do tej diery trebarz ten kruzok z klucov inak bol tu chalan co robil pest kde aj v kvete pouzil rastove čisto rastove spektrum..a vyšlo ako ja by som 4000k na kvet uz moc nedal ale tak uvidis..skus to nakombinovat
Světla jsem logicky vyměnil,chladič jsem provrtal.Takze na růst bude QB 4000 K ,jede na 108W.Mezitim seženu chlazení na Zeuse a přidám ho na květ a možnaaaa pak pořídím ještě jednu desku ve 3000 K.Zdroj jsem dal vrutama do stěny skříne a ten kabel na potenciometr jsem nechal odpojenej.
S tou chromatičností světla to není tak jednoduché, myslím, že se to řešilo i tady v LED foru.
Důležitou roli hraje Index podání barev CRI. Čip s chromatičností 3000K a 80CRI má slabší vyzařování cěrveného světla než 3500K 90CRI čip.
Takhle vypadají řízky 3 dny po přesazení do all-mixu 6,5L.Asi se spálili.Rozdejchaj to? Chocolope přesazen dnes do 3,5L lightmix.Pořídil jsem novej box 90x60x90 na předpěstování a kvůli vlhkosti.