Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Arduino mu len sluzi ako zberac prikazov/bridge/pod-clen, takze si das na arduino zakladny kod aby ti cez UDP alebo I2C vedel posielat/primat data a prikazy z Loxone.
Veci ako ovladanie akvarka, pestiarne atd je uplne zakladny level oproti tomu co nastavujes na automatizaciu celeho domu.
Vyhoda je v tom ze ked uz mas pripraveny bridge a k nemu napojene vsetko potrebne tak si to uz nastavujes v Loxone UI takze ze len parujes na seba moduly a na zaklade toho sa ti same vytvori UI na Web alebo apku na mobil, podmienky pravidla atd si uz menis cez UI
Původní příspěvek od spachal >Co se tyce te mqtt komunikace, nahradit ji obecne nechci, je to fajn vec. Ale vadi mi obecne z principu 'dalsi interface', ktery muze pusobit problemy, kdyz zapotrebi neni. Jinak na oboustranny prenos informaci ho nadale pouzivam, jen ty zapisy do DB bych rad vyresil naprimo :]. Zatim se to moc nedari, resp. zapis multiple points (vice hodnot z jednoho senzoru v jednom POST) mi zatim proste nejde, bude to ale jen nejaka blbost.
mmch, co ta triakova regulace, uz se to nejak rysuje? Pokud by to slo ovladat treba pres pwm a dobre se to snaselo s motory ve ventilacich, byla by to parada! :]
No ja v tom ze mam vsechna data dostupna pres virtualni sbernice (topiky) vidim jen vyhody. Az nasledne to laduju do FluxDB.
psyweed: Znam Loxone uz hodne dlouho. A nejenom ze cely navrh (SW) je uz trochu out. Totalne predrazene periferie a pristup firmy ke komunite je tragicky!
Takze uzivatele to delaj tak, ze si koupi zakladni jednotku a pak bastli a bastli protoze nakup periferii by je poslal do krachu. Nvidim potom jedinej duvod u nich zustavat.
A ano, pestirna je jen jedna page v mem systemu rizeni domu. A urcite nesouhlasim, ze by to bylo to nejjednodussi. Naopak akva a box jsou ted ty nejslozitejsi. Ale to bude tim, ze jsem hracicka a treba svetla v akva ridim podle vychodu a zapadu slunce v Amazonii Plus offset samozrejmne.
Klidne bych dal soutez s nekym kdo ma Loxone v rychlosti nastaveni predem definovanych ukolu. Ja uz bych byl na pivu a ten s Loxone by mozna zacal uploadit konfig do serveru
Původní příspěvek od psyweed 8000 za meranie teploty a vlhkosti? troska presrelene
na arduino to das dokopy za 300kc + nejaky tvoj cas
Advanced verzia je : Growduino co robi nejaky nasenec
Ahoj!
Ten nadsenec jsem ja, teda obcas u toho skoro placu, ale vyviji se, furt je co zlepsovat.
@Ledkar - nemluvili my jsme spolu tedka nekdy po telefonu? Se mi zda ze jo :-)
Jinak kdybyste nekdo meli zajem, tak v podpisu mam linky - udelali jsme ted Growduino V2, bezi nam to na OrangePI Plus 2E a mereni je pres Arduino, je to normalne Armbian, nad tim PostgreSQL DB s datama, Nginx, Django, vlastni Python scripty...proste konecne paradni, rychlej a spolehlivej stroj s tak jednoduchym ovladanim pres browser, ze to zvladne snad i dite. Kdyby vedelo co dela ;-)
psyweed: Znam Loxone uz hodne dlouho. A nejenom ze cely navrh (SW) je uz trochu out. Totalne predrazene periferie a pristup firmy ke komunite je tragicky!
Takze uzivatele to delaj tak, ze si koupi zakladni jednotku a pak bastli a bastli protoze nakup periferii by je poslal do krachu. Nvidim potom jedinej duvod u nich zustavat.
A ano, pestirna je jen jedna page v mem systemu rizeni domu. A urcite nesouhlasim, ze by to bylo to nejjednodussi. Naopak akva a box jsou ted ty nejslozitejsi. Ale to bude tim, ze jsem hracicka a treba svetla v akva ridim podle vychodu a zapadu slunce v Amazonii Plus offset samozrejmne.
Klidne bych dal soutez s nekym kdo ma Loxone v rychlosti nastaveni predem definovanych ukolu. Ja uz bych byl na pivu a ten s Loxone by mozna zacal uploadit konfig do serveru
Loxone drahe komponenty - suhlas
UI/SW by zasluzil modernizaciu , su uz lepsie vyzerajuce moznosti na trhu "domiscz" atd...
Ale ked to uz mas - pripravis HW/Senzory nahadzes do configu , nazberas statistiky ako sa to sprava a postupne ladis. Cize na tom pive to uz pred tebou nastavim ako len chces
Vacsie bastlenie ako pisat kod a riesit co ak co vtedy - nie je pre mna, som v tom slaby a ked uz mam skusenosti s loxone tak to viem celkom rychlo zostavit a naplanovat. Ist od nuly arduino doska a pisat kod, UI, ovladanie by bolo nekonecne.
Loxone by mal zmysel ked to skombinujes s viacerymi vecami, kupovat len pre pestiaren by bolo asi drahe...ale vies to vyuzit na vsetko a to je ten benefit, mat centralny system a prehlad o vsetkom