Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
JJ,sodu jen těžko uchladit a v létě kdy je venku 32,tak nemá cenu ani HPS zapínat.Zkoušel jsem zmrzlou vodu v plastech,ale po pár dnech mě to přestalo bavit ,tak jsem to zabalil a jel opět hlínu.
Určitě bych nedoporučoval jet hydro s HPS pokud člověk nemá tubu.(zase v tubě jsou ztráty světla).
Pánové a dámy dnes odskoušeno chladič z škodovky 120 nový 180kč oběhov. čerpadlo zahradní hadice, ventilator na ofuk s kanclu
ve špičce 27 ochlazeno na krasných 20,5stupně vše je vyvedeno mimo box.
zkusim udělat peknejší přírubu do které bych umístil jiný větrák . foto
Moje další vize v kobinaci s aktivnim přitahem bych chtěl chladit cele medium.
Už je v boxu větraku jak v holandsku :P
Butchers, pokud ti voda poteče přes hliníkový chladič ,tak ti bude lítat PH a nevím jestli se nebude uvolňovat do systému,tudiž ke kořenům a nebude to dělat dobrotu.Uvidíš vyzkůšaj.
Původní příspěvek od fikus37 Butchers, pokud ti voda poteče přes hliníkový chladič ,tak ti bude lítat PH a nevím jestli se nebude uvolňovat do systému,tudiž ke kořenům a nebude to dělat dobrotu.Uvidíš vyzkůšaj.
Naprosto souhlasím s fikusem ten hlinik ti odrovna kytky to opravdu není dobra volba no uvidíš sám.
Nápad chladenia živného roztoku je super - chválim, ale asi by to chcelo chladič fakt z inertného materiálu - nerez, plast. Prípadne to chladiť inertnou špirálou cez ktorú preteká chladiace médium - studená voda a minimálne 2 tepelné spínače, ktoré zaradia, prípade vyradia prítok chladiva, podľa potreby.
PH po 24H bylo stabilní, hlinik se uvolňuje v kyselých roztocích.(dočetl jsem se)
5.2-6 je tak v půlce, ale nechci to riskovat tak jsem to vytáhnul.
Jenže kde sehnat nerez chladič všichni mají hliník,
má dobrou tepelnou vodivost.
Zvlaštní okruh me napadl pouze kdyz by tam byl freon a kompresor z lednice to by snad mohlo uchladit jenže cena je zatim neznama
9K se me nechce davat za profi. kvůli 6Kilu to radsi pujdu do Led
Ja mam u vrcholku 28° ,u stonku 26° , v cimre kde mam box tak je stabilnich 20° a musim roztok prihrivat akvarijnim topitkem na 22° . V nadrzi je cerpadlo co zasobuje rostliny a druhy to porad honi v kalfasu 24/7 . Tusim 600l /H . To taky dost srazi teplotu
ja mám teplotu do 25 u stonků,
oběhovku jsem zkoušel ta mě to jen zvedla uvidim az přepnu na růst to bude teprve hřát ted tam mam jen 4kilo.
Doufam jak se z toho stane neprostupný prales tak to bude lepší
No obehovka ti podle me teplotu nezvedla, bude tam jinej zakopanej pes , kolik tam mas roztoku ? A jeste jedna blba otazka, zkousel jsi vymenit teplomer ?
obehové čerpadlo to samozřejmě ohřívá...stačí si ho vzít do ruky...když člověk řeší jednotky stupnu celsia měl by to řešit bud externím čerpadlem nebo jeho odstraněním ze systému.
Taky jsem resil teplotu roztoku a pomerne dobre se osvedcil klasickej klipsnak namirenej na vodu v kalfasu. Asi by stalo za to koupit treba trojici vykonnejsich pc vetracku a zakomponovat je treba do osb desky kterou by se prekryla cast kalfasu.