Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Prevazna vetsina opravdu peknych pestu v Amazonu je na bazi Metropu, skvele drzi PH a navic je kupodivu cenove vyhodne, vzhledem ke koncentraci. A je to taky jen jedna flaska na kazdy cyklus, samo ze bez dalsich aditiv.
Zdar,otázočka do fóra:
Ako ste na tom s tryskami? Po jednom kole sa tie originály evidentne točia pomalšie. Bojím sa že to zastane celkom.. Kde ich kupujete prípadne nejaká náhrada? Díky vode zdar!
Jedna vyjde +- na 80,- ale zaklad je cistit, cistit, cistit. A to i v prubehu pestu.
Nebo si muzes dokoupit cele rozvody a soucasti jsou 4 trysky, to vyjde na asi 800.
Dej si do vyhledavace tryska amazon, odkazu vyjede dost )
KCB: čistit během pěstu? jako mechanicky třeba starým kartáčkem na zuby nebo myslíš nějakým přípravden do roztoku. Měl jsem za to že kolo vydrží a po kole vyměním .4x80kč v klidu:-)
ještě jeden poznatek jsem někde četl že se zacpávají od vodního kamene a že je prý dobré je na par sekund možná minutu vypnout jednou denně a ten stupní tlak je zase protáhne...zkušenost?
Prave ze kdyz to casto vypinas a zapinas tak to dela nejvetsi bordel. Ja mam +- 20 trysek navic a kdyz se mi neco nezda tak ji hned vymenim za bezproblemovou. Starou vycistim kyselinou citronovou a paratkem, nejvic se ale zasira u trysky ten otocny rozstrikovac, myslim ten prolis, nebo drazka jak chcete.
Vodni kamen se usazuje az kdyz se to pouziva mnohem dele, samo ze zalezi na vode. Jak na tom jsi s vodnim kamenem zjistis po kole kdyz rozeberes cerpadlo, me osobne se zadrelo cca po 3-4 pestech kdy jsem mu nevenoval pozornost, ted uz po pestu cerpadla cistim pravidelne ) To zadrene jsem uz nikdy nezpovoznil k me spokojenosti i kdyz jsem ho dukladne procistil ( rozebrane bylo tyden v Calgonove lazni) zadny kamen tam uz neni videt ale stejne se neplanovite zastavuje, takze ho mam jako opravdu posledni zachranu,,kdyby uz nebylo zbyti.
Ještě dotaz. Bylo by k něčemu dobrý dát další čerpadlo- vzduchové do patra ke kořenům a tlačit jim tam čerstvý vzduch nebo zbytečnost. přemýšlel jsem šoupnout jeden dlouhý vzduchovací kámen do nadrže s hnojkama na míchání roztoku a jeden ke kořenům...
V tanku miešam klasickým akvaristickým čerpadielkom s privzdušnením. A myslím že to nieje na škodu. Vedľa kde nemiešam sa tvorí trochu peny, a trošku menej pijú ale to nemusí mať nič spoločné s privzdušnením.
Inak som rozlúskol záhadu ohrievania roztoku-jednak sa trošku prehrievalo čerpadielko na miešanie ale "problém" bol vo vadnom teplomeri..takže total facepalm, ale poučenie je jasné, pravidelne kontrolovať a kalibrovať pH, EC, Temp.- meráky..
A ku korenom by som nič nestrkal..majú sa bohovo