Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Co děláte s použitou hlínou/kokosem?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
RoyalHarvest
Stálý Člen

Karma uživatele RoyalHarvest - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Nikdy jsem zeminu nerecykloval tak, že bych v ní znovu pěstoval. Recykluji ji pouze v rámci kompostu na zahradě

Don't worry, be happy!

Old Post 06-12-2015 v 09:41 AM
RoyalHarvest je offline   Profil uživatele RoyalHarvest   Find more posts by RoyalHarvest   Foto galerie člena RoyalHarvest   Click here to Send RoyalHarvest a Private Message   Add RoyalHarvest to your buddy list     Navštiv homepage uživatele RoyalHarvest! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KrutomírSlavoj
Nový Člen

Karma uživatele KrutomírSlavoj - 0% Pěstitelská

Dotaz Recyklace kokosu Příspěvek č. 18

Ahooj, x let zpátky jsem tu četl o recyklaci kokosu a ted to nemůžu najít.
Takže můj dotaz zní jak by šel znovu použít kokos.. jde mi o zkušenosti hlavně.

Takže kolikrát jde bezpečně znovu použít?

Jak se zbavit kořenů nejsnažší cestou, případně jestli staré kořeny nevadí novým kytkám?

Musím něčím vypláchnout? Mám na mysli enzymy nebo nějaký “odsolovač”

Recyklace samožřejmě za předpokladu že nebude napadenej sviluškama atd..

Díky kucí, hodně zdaru

Old Post 06-11-2019 v 06:16 AM
KrutomírSlavoj je offline   Profil uživatele KrutomírSlavoj   Find more posts by KrutomírSlavoj   Foto galerie člena KrutomírSlavoj   Click here to Send KrutomírSlavoj a Private Message   Add KrutomírSlavoj to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Karma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Ahoj..
Jel jsem kokos hodne dlouho, tak se podelim o moje zkusenosti...
Vzdycky jsem jel cistej kokos, bez perlitu, ke konci sklizne jsem udelal pruplach a zalejval tyden jen vodou, to uplne stacilo.. Sklizel jsem tak ze jsem kytku usmikl, koreny nechal s hlinou v kvetniku a ty jsem jedno kolo nechal uplne vyschnout a pestil jsem s druhou varkou kokosu..Takle jsem to stridal.. Asi po mesici kdyz byl kokos i koreny uplne vyschli jsem kvetnik vyklepl a koreny rozdrolil v ruce, velky koreny se stonkem vyhodil.. Tady musis s citem, protoze takle vyschlej kokos se da rozdrolit na prach, tak jen lehce to rozbit a vytahnout ty nejvetsi koreny od stonku..Potom kokos navlhcit, pridal neco novyho(mnozstvi co se rozdrolilo) a nalozit na plechy a hodinku vypict v troube na 70-80 ° obcas porosit vodou, jen aby se to nekde nepripalilo..
V takle pripravenym kokosu, jsem mel lepsi urodu nez v cerstve koupenym...Bez skudcu a hub..Recyklovat se da donekonecna, dokud se nerozdroli na prach, co ubyde doplnis novym kokosem.. korinky z minule sklizne musi vzdy poradne proschnout, tim jak proschnou se z nich stane matros dost podobny kokosu, kterej to i dobre nacechra... Jestli mas neco vetsiho a kokosu po kokot, nemusis vypejkat, ale vzdycky je zaklad nechat to vyschnout uplne na troud.. a pak znova namacet.. Pokud v tom byla nejaka plisen nebo skudci a nemas to jak vypict, mel bys zacit s novym kokosem.... Nic slozityho, tak at se dari..

Old Post 06-11-2019 v 22:47 PM
Luise je offline   Profil uživatele Luise   Find more posts by Luise   Foto galerie člena Luise   Click here to Send Luise a Private Message   Add Luise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
v1e2kpv06o
Stálý Člen

Karma uživatele v1e2kpv06o - 41% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Ja jedu furt recyklat, system ze necham ve finale preschnou, pak oberu koreny, co zbylo nasypu do kvetlinku a udealam kompltni flush aby EC vytoku bylo minimalne 0,8 spia az 0,5. Domicham s novou varkou a jedu dal. Nemam s tim sebemensi problem.

Old Post 07-11-2019 v 04:18 AM
v1e2kpv06o je offline   Profil uživatele v1e2kpv06o   Find more posts by v1e2kpv06o   Foto galerie člena v1e2kpv06o   Click here to Send v1e2kpv06o a Private Message   Add v1e2kpv06o to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

Pripájam sa. Robím to podobne, ako Luis, akurát to nepečiem v trúbe. Naposledy som dokonca použil časť kokosu z posledného growu, ktorý nebol preschnutý, iba flushnutý po preplachu a iba jemne preschnutý. Výhodu je, že ten kokos je "živý" - obsahuje baktérie a huby potrebné k štartu. Okrem toho dávam pod každú sadenicu kávovu lyžičku Symbivitu.

Old Post 07-11-2019 v 19:49 PM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Luise
Stálý Člen

Karma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% PěstitelskáKarma uživatele Luise - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

Ja bych to proschnuti fakt doporucil, koreny vyschnou a chcipnou uz total.. Nikdy se mi pak nestalo za by zacaly stary koreny z predesly rundy nejak hnit.. Bakterie do toho dostanes sklenkou vody nejlip z akvarka, nebo nekde z rybnika, ty se pomonozi v odstaty vode behem 1-2 dnu...
Kdyz se to vypece je to uplne nejvic a jistota cistyho kokosu..

Old Post 08-11-2019 v 08:12 AM
Luise je offline   Profil uživatele Luise   Find more posts by Luise   Foto galerie člena Luise   Click here to Send Luise a Private Message   Add Luise to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Max70
Nový Člen

Karma uživatele Max70 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Kokos posklizni prosituju i s perlitem kořeny vyhazim a proplachnu na minimálně ec 0.5 a jedu znovu takhle ho točím dokola už bůhví jak dlouho a posledni sklizeň pod 2x600w 1300g žádný problem

Old Post 17-01-2020 v 18:32 PM
Max70 je offline   Profil uživatele Max70   Find more posts by Max70   Foto galerie člena Max70   Click here to Send Max70 a Private Message   Add Max70 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Začátečník123
Nový Člen

Karma uživatele Začátečník123 - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 24

Já používám hlínu dvakrát. Podruhé je s tím trochu práce vymlátit kořeny a zároveň přidám trochu nové. Potřetí už neriskuji a sypu to po zahradě.
Max70 kolik si měl kytek na těch 1300h ?

Old Post 23-01-2020 v 05:03 AM
Začátečník123 je offline   Profil uživatele Začátečník123   Find more posts by Začátečník123   Foto galerie člena Začátečník123   Click here to Send Začátečník123 a Private Message   Add Začátečník123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
edlukas
Nový Člen

Karma uživatele edlukas - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

taky pestuju v hline 2x... dam jedno kolo travky a na druhy kolo chilli papriky na balkon :]

Old Post 23-01-2020 v 08:51 AM
edlukas je offline   Profil uživatele edlukas   Find more posts by edlukas   Foto galerie člena edlukas   Click here to Send edlukas a Private Message   Add edlukas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hruškomet
Stálý Člen

Karma uživatele Hruškomet - 61% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

Všechen použitý substrát míchám s kompostem, který od rodinného domu děláme zhruba rok. Všechno samozřejmě očištěné od největší kořenů. Jeden kompostér je zhruba na dva kubíky, takže nějakejch pár květináčů se se tam ztratí ale, vzhledem k tomu, že jedu především kokos, tak kompost krásně provzdušní a za rok je z něj hotový produkt mnohem lepší. Kostry rostlin, především i z out pak projedu štěpkovačem a používám jako mulč na out záhoně. Dřív se s tím topilo, ale ten závan..

Old Post 31-03-2020 v 22:57 PM
Hruškomet je offline   Profil uživatele Hruškomet   Find more posts by Hruškomet   Foto galerie člena Hruškomet   Click here to Send Hruškomet a Private Message   Add Hruškomet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:08 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás