Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na LEDky tady mame jedno specialni vlakno (http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=73119), doporucuji nerozebirat zde.
Dostat se na 1g/W (prikonovy) neni problem ani u levnych cinskych svetel, to se zadarilo napriklad i mne (google > LED Vipar "450W"), se svetlem s velmi mizernou ucinnosti.
tak jsem ZNOVU pročetla důkladně 18 stran toho vlákna a pak stranu poslední a vyplývá mi z toho, že elektrotechniku jsem nestudovala. Škoda, že ta vlákna nejsou pro laiky. Protože třeba pro mě je 80% španělská vesnice, 10% je přínosných, leč zcela jiných parametrů ( pidiboxy apod ) a zbylých 10% jsou hádky o šitkách - sry. Postrádám přínosnost pro člověka, který chce koupit slušný osvětlení bez nutnosti vystudovat daný obor a stát se malým kutilem
Jop a aby to nevypadalo, že jsem nečetla důkladně; čas od času - zpočátku - tam přispěl někdo, kdo vážně vypadal, že tomu i rozumí a dle reakcí ostatních to raději vzdal / což chápu. Vcelku chápu i to, že žiji v zemi, kde staré = skvělé a novinky = nesmysly ( bohužel, zato ale globálně u čehokoli ), takže odpůrců LED bude mraky. Jedni z toho důvodu, že tomu nerozumí a mají ty svoje lampy a nic nového se jim ani pochopit nechce, takže budou skandovat "sodík na hrad" a druzí proto, že na to nemají a tudíž to ze zásady nebudou chválit, páč to nemůžou ani zkusit ( nedejbože, že by jim uteklo jedno nepodařený kolo ).
V celém obsahu fora a FAQ jsem mnoho zmínek o pěstování v Koloseech Arénách atd nenašla, krom pár zmínek o tom, že to existuje a několik obrázků a linků. Vlastní postřehy od nikoho - taky škoda.
Někde jsem se dočetla, že než kdokoli začne s pěstěním, měl by znát obsah fora a FAQ zpaměti. Hlavně taky proto, aby se nemusel znova a znova ptát na to samé a nezakládal zbytečná vlákna - postřehy; nejen že jsem od přírody líný člověk a k manuálu přistupuju až když jsem v koncích, ale v tomhle zmatku bez ladu a skladu bych strávila zbytky sklonku mého života hledáním a ze 3/4 čtením zbytečností. Mnoho užitečných a zajímavých vláken skončilo někdy kolem roku 2012, ještě víc 2008 a přijde mi, že to tady trochu pomřelo.
Takže shrnutí z mého pohledu: čemu nerozumim, na to se zeptám - protože když už se zeptám, tak je to proto, že jsem to tady nenašla. Jestli je to děsněj problém, stačí říct, já si tu informaci najdu jinde, pak ale postrádám smysl toho všeho tady - viz kupř. vůně kytek. Jako dokážu pochopit realitu, že půlce je jedno co hulí, hlavně že hulí, půjce je jedno co pěstuje, hlavně že to má supr výnosy, tutově se tady najde někdo, kdo pěstuje pro radost a pro sebe a má 100pro nějaký kritéria a neskočí do čehokoli no a pak jsem tady já a holt jsem jiná - když pominu ten zbytek, kterému se musím přizpůsobit, což je z 90% Ice, chci pro sebe něco, co bude krásně vonět, pozkouším časem, co se mi bude líbit nejvíc a taky hlavně, co mi sedne. A mám za to, že se to skloubit dá. Na jaře chci kytku ven a narozdíl od většiny na ni mám požadavky, aby byla krásná a barevná a nevšední a aby si z ní mohli nípat moje zviřátka, která mi sklidí i zasazený hrášek ... než jim ji sklidím a přidám do žrádla, aby měli na starý kolena hezčí důchod. Prostě takový rodinný užitek.
Fuj to byl elaborát ....
Bůh mi odpustí - ostatně, je to jeho řemeslo
Naposledy upravil Anime4ever 17-07-2015 v 02:11 AM
Původní příspěvek od Anime4ever ...Postrádám přínosnost pro člověka, který chce koupit slušný osvětlení bez nutnosti vystudovat daný obor a stát se malým kutilem
Buď to alebo oprášiť angličtinu. Ak ani tam, tak ísť klasiku
to to vyznělo tak blbě? A já to myslela vážně, jako fakt dík. V podstatě mám předvybráno, ještě se na to o víkendu juknu, vyselektuju co asi né a pak mi píchnete s definitivním rozhodnutím xD
jinak hezký výkendík
Na ledky se vyprdni jestli zacinas. Pises, ze budes pestovat jenom 3 kytky, tak si kup stan cca 1X1m a dej tam 400, nebo 600W sodik. No a vybirat si odrudu podle vune v kvetu je blbost. Me prijde, ze vetsina kytek kdyz kvete, tak voni tak nejak ovocne a kdyz je zkosis, tak se ta vune dost zmeni a zalezi na tom, jakou si jim dala peci a jak je ususis.
No a co se stavu z modelu tyce, tak pokud hulis pravidelne, tak nejaky velky rozdily v tom nepoznas. Bud te to zhuli nebo ne.
Jestli hulis obcas, tak tam ty rozdily pozna jsou. Pokud bych mel doporucit neco co neni moc gaucak, tak nejlepsi co sem v tomhle mel byla Shiva shanti a ccelkove ty shivy asi budou takovy. Pokud chces naopak neco co te posadi do gauce, ze dokazes jenom civet pred sebe se slinou u pusy, tak bych zkusil nejakou HAze.
Jo, také mám něco podobného, asi to nafotím a udělám o tom trochu info. Zdejší osazenstvo je konzervativní a rádo dá přednost vyzkoušeným kombinacím. Pěstovat se dá i na parapetu za oknem, jak zde předvedl minimacka. Pochopitelně že když někdo chce mít hromadu márinky, tak si pořídí 600W sodík a může každé 4 měsíce získat půl kilogramu. Na druhou stranu, v případě že jde o příležitostného konzumenta, tak pěst pod slabší CFL lampou nebo LED je výhodnější. Spotřeba je mnohem menší, není třeba řešit takové problémy s vlhkostí a větráním. Navíc mi připadá že kytky ani tak intenzivně nevoní při dozrávání jako pod sodíkem.
U nás teda vybráno, objednáno, vyzvednuto, nakoupeno, zasazeno a co je hlavní - i vše hezky pěkně zaplaceno. Slíbila jsem report matkáři, takže denně zodpovědně fotím ( netěšte se zas tak moc, fotím mobilem ) a promis, že to sem tak jednou týdně vetknu. Dnes mi přítel vyrobil tyčku s měřítkem, abych nemusela zvytečně psát, kolik holky maj, tak to budete mít uceleně kompletní.
A ve zkratce: 500W LED s přepínáním ( v zelené, páč komu se nelení tomu se zelení ), Bio Bizz light mix, SaGe, nakonec 1 jediná Candy Kush ( Kačka ) a pokusná morčata Ice. K tomu hnojka od Hessi ( pro sedláka, co chce brambor ) a skvělá nálada a to je jako nejdůležitější.
Ve stanu se mi tedy pod LEDkama nedaří vytvořit trifidům 90% vlhkosti, takže mají tak 67 - 75% a teplota cca 24, ale ve čtvrtek jsme sázeli a včera už byli všichni Ok
Bůh mi odpustí - ostatně, je to jeho řemeslo
Naposledy upravil Anime4ever 25-08-2015 v 17:55 PM
Pokusná morčátka
takhle zodpovědně jsem četla zdejší forko, sebrala psovi venkovní misku ( pes dostal novou, aby měl co žvýkat ), ustřiženou větvičku zapíchla do prášku a vetkla do čisté vody. Po 10 dnech jsem jim ucmrndla trochu power roots
trochu mě děsí výběr odrůdy. Viděla jsem mamku a byla vážně huňatá jak blázen. Zatímco minulý Ice táhl do výšky a tvořil patra, tenhle huňáč měl listí všude. Tak mám obavu, jak já jí budu vonípávat ...
2 x 500W LED, to teda bude pěkná úroda. 70% vlhkosti je pro mladé kytky OK, spíš bude problém ke konci (až budou kytky kvést) vlhkost snížit aby nevznikla plíseň. Každopádně jsem moc zvědav na další průběh!