Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim ve spolek vsechny growery, jsem tu tak 'trochu' (uplne) zacatecnik, nicmene.. Pokud jde o onu prodlevu pred znovuzapalenim vybojky, je to bezne... zvlast vyznamne se to prjevuje u metalhalidu, vybojka musi chladnout z mych zkusenosti 5-10 minut. Pokud ve vybojce neprobiha zadny castecny vyboj, jiskreni, apod. (pri vysokonapetovem impulsu, ktery ma zapalit vybojku preskoci jiskra, ale nevznikne stabilni oblouk), nemelo by to vybojku ohrozovat, nicmene asi celkem trpi tlumivka a zrejme i starter. Automatika, ktera by po kratkem vypadku produ pockala 10 minut pred znovuzapalenim vybojky by nemela bejt slozita zalezitost.... zkusim se na to casem mrknout.
jinak, co se vybojek tyce, celkem zajimavy clanek je na:
cestuji a doplňuji si na groweru znalosti a došla jsem až sem.
Tak pro zkušenost všech ostatních
- výpadek el. mně už jednou odpálil lampu (600w) dost to bolelo. Pokud totiž vypadne proud jen na krátkou dobu (min) tak po naskočení začne startér hned startovat a tak dostává lampa pěkně zabrat, protože se nerozsvítí. jednou jsem přišla 4-5h po tom co už se mělo svítit, ale byla tma a bylo slyšet jak startér cvaká. Dvakrát to lampa zvládla a pak už se nerozsvítila. ochranou je pojistka, která při výpadku proudu sepne až po delší době.
....a kytky?
jednou jsem zase přišla do pěstírny kdy měla být tma a svítilo se, protože se odporoučel spínač. Vzhledem k tomu, že jsem nebyla u kytek 5 dní, mohlo se tedy taky tak dlouho svítit . Na kytkách jsem nic nepoznala.
více tady http://grower.cz/forum/showthread.p...9761#post209761
Zdravim, vypadek proudu muze rostliny ovlivnit pokud jsou prepnuty ve fazi rustu. Prodlouzena nocni perioda by totiz teoreticky mohla zpusobit zacatek kvetu rostlin. Naopak ve fazi kvetu by jiz vypadek proudu rostliny nemel nijak ovlivnit. Vypadkum proudu se da predejit pomoci UPS (zalozniho zdroje) pomoci, ktereho muzeme napajet napr. ventilaci ci jina podobna zarizeni okolo pestebni mistnosti. Nikoliv tedy osvetleni, abych uvedl na pravou miru!! Problem je bohuzel v tom, ze vydri v chodu jen nekolik malo hodin.
Neposuzuji člověka podle toho, co získal, ale podle toho, co dal. Albert Einstein
Mementor: nejde o udrzeni skrine v chodu - to proste neutahnes nicim (nejak smysluplne) ale v pripade ze pouzivas bubler nebo cokoliv kde cirkuluje voda okole korenu atp. ti UPS podrzi i nekolik mnoho hodin v chodu vzduchovaci motorek nebo cerpadylko... a to je mnohem dulezitejsi nez svetlo ... (pokud vypadek netrva tyden pak uz je vsechno jedno... )
Al Capone: Pokud jde o jeden den nebo ciste vypadek proudu (tzn. jeden den trochu jina perioda) sou nasledky nulovy (nebo temer nulovy - kazdopadne zanedbatelny) slysel sem ze treba i 3 dny tmy se daj prezit ...
Kikr: chtel sem tu odpovedet a nemohl sem ze prej sem na ignore listu to asi za pochvalu toho tvyho inteligentniho thrydu se semenama
Cest
Vojdmen
chtel sem jenom neco doplnit podle prispevku c.9 kytky bez vzducovani rozhodne nechcipnou mel sem pasiv hydro celej jeden round a mel sem akorat rasy protoze sem byl debil a nezatmavil sem to a to jenom proto ze sem to mel na chate kam jezdim jednou za mesic a outdor neprichazel v uvahu lidi vsude bengalcu a lidi zvedavy a sousedi este vic takze proto.a huleni dobry a nechciplo nic cus
na vypatky proudu s..u stejne to nezmenim, vybojka chytne stejne asi po minutě zpátky a valit do založního zdroje nejakych 5-7000 se mi nechce a jedine co se muže stat kytkam při delším výpadku proudu je že se rozhodí a začnou kvést.
zdravím growrs, chtěl jsem se zepat,
rozjíždím si 7 matek ze semínek DP a už podruhé asi v rozmezí 14dnů se mi stalo, že se mi z ničeho nic vynulovaly digitální spínačky a než jsem to zjistil uplynula asi doba 5 hodin, čili místo 18 měli nějakejch 13,5 hodiny
kytky jsou cca. měsíc starý, mají asi 25cm
-myslíte si, že v tom může být nějaký problém a kytky by mohly začít nakvítat?
-nemám jim pro jistotu prodloužit o hodinu periodu?..čili na 19/5 hodinu
- potřetí už k omylu nedojde...spínačky jsem vyměnil a nespolehlivé mrdky odeslal do křemíkového nebe:-)