Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
To je normální. Ruku neudržíš ani na 70W tlumivce. Proto je dobrý mít elektroniku odděleně - mimo skříň, protože peče skoro tolik jako lampa
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
No jo, ale nerekls', proc to tolik hreje. Tlumivka je jednoduse trosku slozitejsi trafo, ktere proud minimalizuje a napeti zesiluje na nekolik kV. Tezko rict, zda by Te kopnuti zabilo... nicmene zahrivani je spojene s nekolika desitkami vinuti. Proto behem prace s tlumuivkou nepriblizovat zande magneticke predmety.
Jelikož mám šanci mít od známého sodíkovou výbojku z veřejného osvětlení chci se zeptat jestli to je na 230V
nebo na 380V?
Jo a když to bude na těch 380 (doufám že ne) tak jak bych k tomu měl zapojit časový spínač kterej je na 230?
Doufám že se nějak blbě neptám jestli jo tak se předem omlouvám. Dik
Mělo by to být vhodné protože ve veřejném osvětlení jsou použity sodíkové výbojky a to mají kytičky rozhodně radši než obyčejné zářivky které mám zatím u mých podlámpů. Kytky tam mám už alespoň jeden a půl měsíce a mají teprve asi 6 pater a jsou vysoký jen asi půl metru - to se mě zdá málo a doufám až tam dám tu sodíkovku tak to povalí jak divý!!!
Dík za tvou odpověď a přeji ti moooooooc pěknou úrodu. ZDAR HULU!!!
Zdravím,
pro: Maximiq. Tlumivky a věci okolo jsou pro každej účel specifický. Na tlumivkách bývá namalovaný na co jsou a napsaný na jakej výkon, nelze zaměňovat.
pro: T.H.C.
podařilo se napsat (Hullto) začátečnickou příručku. Mělo by tam být všechno co potřebuješ vědět pokud se rozhodneš pěstovat doma pod lampou. Příručka je na adrese: http://www.indoor.aktualne.cz Na svůj počítač si stahneš soubor final.PDF, má 174 Kb. Doma, off-line, si to v klidu přečteš. Předpokládám, že máš nainstalovaný prohlížeč Adobe Acrobat Reader . Nejnovější verze je 5.0 , je zdarma, najdeš ho například na CD u počítačových časopisů. Pokud máš k dispozici tiskárnu, můžeš příručku vytisknout a rozdat svým známým. Příručka bude, jak doufám pravidelně aktualizovaná, nejsou tam blbosti a zbytečnosti. GROW-UP!
to: T.H.C.
Čím si na to svítil doposud?
Ty sodíkovky jsou 50W - kolik si jich tam chceš dát?
Ale, někdo tady na groweru psal ze ty lampy jsou proti mlze že se nehoděj na pětovaní, ale za skoušku to stojí nic za to nedaš. Ja to taky chci skusit.
Uvazuju o pouziti vykonu 5 x 400W , coz by melo pri provozu smlsnout tak 9-10A, ale rekl bych ze tam jsou pri zapinani proudovy spicky- nevim ale jak velky. - jistic je 15A tak me zajima jestli to bude ok, nebo bude treba spinat lampy postupne. Diky
5x400W - pán ráčí být plantážníkem ? Co se jištění týká, je to tak akorát na hranici - další domácí spotřebiče o větším příkonu (pračka apod.) nepůjdou během "virtuálního dne" vůbec zapnout, to by okamžitě spadlo. Jinak zapnutí samotných výbojek nezpůsobuje (na rozdíl od halogenu!) proudový náraz, který by bylo nutno brát v úvahu, to bych vůbec neřešil.
Nazdárek! Mám sodíkovou výbojku SHC400W (Teslamp Holešovice) + startér k ní , ale nevím jak to zapojit, aby to pěkně fungovalo (připojit nějak starter atd.). Taky by mě zajímalo, jestli si musím pořizovat i tlumivku, protože totiž vůbec nevím, co to tlumivka je a do elektrotechniky bohužel nedělám. Nevěděli byste někdo jak na to? díky * mějte se a smějte se!!!!!!!!!!!!!!