Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Včera a predvčerom som obehol všetky miesta, všetko je už pekne v kvete okrem Special Queen od RQS ani náznak po kvete, takže uvidíme kedy sa uráči dať do kvetu. Počasie nič moc vždy prší, ale dúfam v slneční september.
1. indika verzus sativa
2. White Russian*GC
3. Special Queen
4. Danish Zoidy*(White Russian*Guarella Gold) vrchol
5. Danish Zoidy*(White Russian*Guarella Gold)
Všetko už je v plnom kvete s jedno výnimkou len to počasie nieje nič moc, pri obhliadke hlavného fleku nájdený na jednej vrcholovke malé ložisko plesne veľmi ma to prekvapilo pretože rastline chýba ešte dobré tri týždne ku kose. Hnojené neboli ešte ničím a po dlhom rozmýšlaní som sa rozhodol že hnojiť na tomto mieste nebudem, rastliny vyzerajú veľmi zdravo vôbec im ešte nežltnú listy takže by to bola zbytočnosť podľa mňa. Jediná rastlina ktorá mi robí starosť je Special Queen po kvete ani náznak, takže či to stihne v týchto klimatických podmienkach je otázne.
V kukurici to vyzerá tiež veľmi dobre, ale kosa rastlín s kosou kukurici sa prekrýva takže či ma náhodou nepredbehnú zemedelci to neviem .
Ostatné vysadené miesta vyzerajú podobne takže veľmi dobre, len pár rastlín už nemá také maskovanie ako na začiatku leta, takže ich je už pekne vidno, ale u nás čo si všímam je väčšina ľudí slepý na také veci takže sa nejako nebojím, ale motyka môže aj tak vystreliť.
Pridávam trochu väčší fotoupdate.
1. Danish Zoidy*(White Russian*Guarella Gold)
2. Special Queen
3. White Russian*GG
4. Danish Zoidy*(White Russian*Guarella Gold)
5. Auto Jack
Tak nejaký update, všetko je v plnom kvete počasie sa umúdrilo v kukurici to vyzerá nádherne len sa bojím aby mi to neskosili JZDáci. Na hlavnom mieste prebehlo kontrolované opelenie Danish Zoidy*(White Russian*Guarella Gold), prebehlo úspešne blizny po týždni zhnedli, pleseň som nijakú nenašiel. S predošlých seknutých automatov po vyschnutí ostalo cez 100Gé pekných šišiek, s ostrihaných listkov bol vyrobený haš butanovou metódou, nebolo ho veľa ale chutil veľmi dobre .
Takže mám tu zhrnutie po prvých kosách, je toho hodne. Všetko s kukurice sa už suší , ledva že sme to stihli pred rezačkou. Materiál s Auto Jack nieje nejako tvrdý ale ako by bol posypaný práškovým cukrom. Stihlo to celkom pekne dozrieť nejaké ešte potrebovali tak týždeň ale aj tak už ich chytala pekne pleseň. Dva rastliny Danish Zoidy*WR na hlavnom mieste už tiež visia, ostatné ešte potrebujú tak týždeň ale dnes ma prekvapili že po nie najlepšom počasí som nenašiel skoro žiadnu pleseň, jedno malé ložisko na Special Queen a dve na White Russian*CG. Spomínaný Special Queen ešte potrebuje mesiac, nie je to rastlina do miest kde pestujem. Pri strihaní rastlín v kukurici som so spodkov ktoré sme nechceli brať som urobil hašiš metódou ako v Strain Hunters Indi, šúlaním paličiek v rukách a následne so škrabaním s rúk som dosiahol 1,5g výsledného hašu.
Trochu väčší fotoreport fotky boli robené v priebehu dvoch týždňov od 10. septembra
1. Auto Jack
2. Auto Jack
3. Auto Jack
4. Auto Jack
5. Danish Zoidy*WR
Takže už je skoro všetko zoťaté , na konci boli veľké problémy s plesňou lebo počasie sa vôbec neumúdrilo, takže straty boli počítam cca 20%. Na hlavnom mieste ostáli posledný mohykáni a to White Russian*GG tomu chýba ešte cca dva týždne ale pôjde asi predčasne pretože už som pár šišiek ostrihával s plesňou, a ešte na tom fleku stojí Special Queen tomu chýba ešte dobrých tri týždne ale aspoň som ešte v ňom nenašiel žiadnu pleseň. Prikládam fotoreport s posledných dvoch týždňou.
Pomaly sme začali koštovať vzorky a môžem povedať že Auto Jack je to pravé pre mňa, pekný jasný vysmiaty stav bez skoro žiadnej únave po doznení.
Tak počasie v posledných dňoch ma teší, pekne slnečno a po návšteve políčka radosť White Russian*GG to stihne nádherne, nájdene minumum plesne cca 2 male ložiská ale musel som seknuť vrchol pretože po vystrihnutí malého ložiska plesne sa pleseň začala šíriť po stonke, cela pôjde dole koncom tohto týždňa. Special Queen ma tiež teší ale že či to stihne do úplnej dokonalosti tak to vôbec neviem a skôr tomu neverím lebo chýba mu tak cca 2-3 týždne, ale nechám sa prekvapiť už teraz vyzerá tak dobre, že by som ho zjedol .
Tak rok 2014 je za mnou, cez víkend šiel dole posledný mohykán Special Queen ktorý nevydržal vplyvy počasia a cca 25% splesnivelo, čo je škoda ale nejako ma táto odroda nepresvedčila išiel veľmi neskoro do kvetu, a ešte by týždeň potreboval k dokonalosti, takže v klíme kde pestujem je pre mňa táto odroda nevyhovujúca. Táto sezóna je pre mňa nadpriemerná materiálu je hafo . Neskôr ešte pridám nejaké detailných fotiek šišiek.