Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak jsem to tam hodila bez krytu, takže uvidíme večer. Jestli to po vypnutí zase vyhodí jistič, tak už mě z toho ... Větráčky (jsou tam dva) se netočí, protože jsou odstřihlé. Není potřeba panel chladit. Nikdy teplota nepřesáhne 29°C.
Darisss,větračky chladí led čipy.Jakmile přesahnou určitou teplotu,začínají ztrácet svítivost a po delší době ti odejdou.Ten panel je starší,tak nevím jestli ti to pod ním vubec pojede,pokud ho máš jen na rust tak v pohodě,ale na květ bych ty staré čipy nedával.Teprve minulý rok vylezly na trh čipy co se da snima svítit i na květ.Ale to poznaš sama.Tak at to roste.
A jaká je teda optimální teplota pro čipy? Nemyslím že by byly na květ špatné, minulé kolo dopadlo velice dobře i přesto že jsem měla staré řezy. Toto je druhé kolo s lepšími řezy a rostou krásně i pod všemi zatracovanými ledkami
U každého čipu je idealní teplota jiná.Najdi si na netu výrobce od jakeho máš čipy v panelu a mělo by to tam být napsané.Jestli ti to pod tím panelem jede tak nic neřeš a nech to svítit,ale připoj ty větráčky!!
To je duležite!!!
Za měsíc bez větráčku ti bude padat svítivost o dost %.
Ideální teplota pro ty čipy (z hlediska efektivity) je blízká absolutní nule. Prostě čím míň, tím líp.
Ohledně toho vyhazování - LED drivery mívají poměrně vysoký nárazový proud při zapnutí a tedy vyhazují "rychlý" (B) jistič. Řekl bych, že výměna za charakteristiku C by měla pomoci. Ale taky je možný, že to ten tvůj jistič zvládá v pohodě a ty drivery jsou nějaký načatý.
Problém nejspíš vyřešen. Mrkla jsem na dráty co jsou vevnitř (pro mě prostě dráty ) a jsou strašně tenké, takže je možné že jsou v některém místě zlomené. Až budu mít víc času, zkusím je vyměnit.
Alesh - díky za info o teplotě