Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » drip - velký rozdíl ve vydatnosti zálivky
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

jeste bych dodal ,ze nejsou spatny rozdelovace od gardeny, z jednoho rozdelovace vede 12 vyvodu a zaroven ti kazdy vyvod dava presne podle typu od 15 do 60ml za min.

Old Post 12-03-2014 v 19:47 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuckyBoy
Stálý Člen

Karma uživatele LuckyBoy - 85% PěstitelskáKarma uživatele LuckyBoy - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

ten rozdělovač od Gardeny je dobrá věc, ale na ten drip se to asi nedá koupit samotný, jen v té sadě, která není zrovna levná...

Legalize It!

Old Post 13-03-2014 v 06:56 AM
LuckyBoy je offline   Profil uživatele LuckyBoy   Find more posts by LuckyBoy   Foto galerie člena LuckyBoy   Click here to Send LuckyBoy a Private Message   Add LuckyBoy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Příspěvek č. 19

LuckyBoy jde to koupit samostatne jako nahradni dil.

Old Post 13-03-2014 v 09:10 AM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Ono by možná stálo za to, aby se do toho threadu dostalo info jaky čerpadlo utáhne takovej a takovej počet kapilár. Aby člověk co si to přečte veděl, že když koupí například čerpadlo HAILEA HX 8840F , že mu utáhne třeba 20 kapilár... Výtlačnou výšku bych bral 50cm, to má většina lidí +- podobny.

Oběti komunismu 1948 - 1989:

- 205 486 odsouzeno
- 248 popraveno
- 4 500 zemřelo ve věznicích
- 327 zahynulo na hranicích
- 170 938 občanů emigrovalo

Old Post 13-03-2014 v 10:53 AM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuckyBoy
Stálý Člen

Karma uživatele LuckyBoy - 85% PěstitelskáKarma uživatele LuckyBoy - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

to hardiron:
a kde? schválně sem trochu hledal a nic...

to Machoman:
tak záleží na tom, jestli chceš tlakovej drip nebo ti stačí obyč. průtok jen na zavlažování bez kapačů bo trysek, ale to už se tu myslím řešilo..pokud obyč, stačí obyč čerpadlo...dá se to teoreticky i spočítat, podle průtoku jednotlivé kapiláry x počet kapilár..a tlak, tedy výtlak je snad jasnej, podle použitého "systému"...každopádně bych ale vzal o něco silnější (čerpadlo) ale bůhví, jak je to v reálu hlavně s tím ztrátovým tlakem...
ještě bych dodal můj poznatek s čerpadlem 2500l/h, výtlak 2,5m, zn. myslím Resun v obyč drip systému jen s hadičkami bez trysek bo kapačů..z čerpadla obyč. zahradní hadice prům. 20mm, 30ks spojek na 30ks kapilár, byl na 1 kapiláru výtok asi 1l/min..takže ztráty tam určitě byly...
Tak ať se zelení...

Legalize It!

Naposledy upravil LuckyBoy 13-03-2014 v 14:41 PM

Old Post 13-03-2014 v 13:30 PM
LuckyBoy je offline   Profil uživatele LuckyBoy   Find more posts by LuckyBoy   Foto galerie člena LuckyBoy   Click here to Send LuckyBoy a Private Message   Add LuckyBoy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Příspěvek č. 22

Normalne to v nabídce není, ale když napišeš do gardeny tak ti to objednaji jako nahradni dil. Jejich cerpadilko na 14V s výkonem asi 20w, s temato rozvadecema utahlo v pohode 128 kapacu ( jen tenka hadicka bez niceho na konci) kdy kazdy kapac daval presne 30 ml za min.Mam to v zimni zahrade na automaticku zavlahu kvetin. Proto jsme psal , ze je zbytecny cerpadlo ktery ma 400 w velky prutok ,ale prd tlak. JInak cerpadilko samotne je docela mastne. Takze je lepsi koupit cerpadlo do karavanu na 12 V . Ktere má lepsi parametry nez od gardeny a stoji polovinu.

Jeste dodam, ze pokud pouzijes velky cerpadlo , tak tam jsou silene ztraty, protoze to proste na tuto vec neni konstruovany. Je to urcene na velky prutok , ne na nejaky tlakovy aplikace.

Old Post 13-03-2014 v 16:38 PM
LuckyBoy
Stálý Člen

Příspěvek č. 23

O.K. díky za info...
tak ta Gardena už to má vychytaný, hlavně má to čerpadýlko přesně na jejich systém..na obyč závlahu to stačí víc než bohatě..každopádně, jak píšeš je totální hovadina kupovat ty ponorný zahradní čerpadla, který maj nehoráznej příkon,velkej průtok a malej výtlak...většina lidí potřebuje spíš větší tlak a menší průtok, čemuž vyhovují ty čerpadla do karavanu...je to velmi individuální podle použitého systému a jeho velikosti...
Ať se zelení

Legalize It!

Old Post 14-03-2014 v 08:35 AM
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 24

Tak čerpadla do karavanů jsou dobrá věc na větší rozvody, pro lidi co mají klasickej rozvod na např. 16 kapilár mi to přijde zbytečny. Nemluvě o tom jakej to čerpadlo dělá bordel. Kamoš ho měl jednou na tlakovou aeroponii a i přes slušny odhlučnění to byl pořád hroznej kravál. Třeba do paneláku do moc není, ikdyž to jede jen pár minut za den...

Oběti komunismu 1948 - 1989:

- 205 486 odsouzeno
- 248 popraveno
- 4 500 zemřelo ve věznicích
- 327 zahynulo na hranicích
- 170 938 občanů emigrovalo

Old Post 14-03-2014 v 08:57 AM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Příspěvek č. 25

Machoman jo ty vysokotlaky jsem nemyslel, myslel jsem neco podobnyho http://www.malapa.cz/produkty/12v%2...bi%C4%8De/SI50/ Hlavne to nechce mit cerpadlo uplne na dne, jinak rezonuje cely sud . Výhoda je, že můžeš měnit napětí a tím i výkon.

Old Post 14-03-2014 v 09:05 AM
kostě
Stálý Člen

Karma uživatele kostě - 64% PěstitelskáKarma uživatele kostě - 64% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

Nedávno sem řešil stejný problém. A řešení je úplně jednoduché nakonec mi ho poradil soused... Zajít na vrakáč a motorek z ostřikovačů a úplně nejlíp z auta co má ostřik i světel, tam je totiž větší tlak. Mě to vyšlo na 50,- a tlačí to takovou silou, že se nikde nestrácí tlak a kapiláry jedou steně.

E: je potřeba větši zdroj aspon 500mA to mám já a stačil, ale chtělo by to o krapet víc...

jsem tu a jsem tu rád

Old Post 18-03-2014 v 05:46 AM
kostě je offline   Profil uživatele kostě   Find more posts by kostě   Foto galerie člena kostě   Click here to Send kostě a Private Message   Add kostě to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuckyBoy
Stálý Člen

Příspěvek č. 27

to: koště
mno jo,to je taky fajn levný řešení, ale ten tlak a průtok je tam taky malej (píšeš, že větší tlak,ale než co?), takže to máš na obyč drip a na "pár" kapilár,ne? parametry nevíš? a další věc je životnost..koneckonců v autě taky pořád neodstřikuješ napiš víc...

Legalize It!

Old Post 20-03-2014 v 02:38 AM
kostě
Stálý Člen

Příspěvek č. 28

o tlak neměj strach tlak je přímo obří mam to na 11 kapilár z 20 (mikro-kapilární rozvod) předtím mi to vždycky jen kapalo... tak sem zkusil tohle a stříká to jak blbý. Jen mám nějaký šmejd čerpadlo... neměl sem čas tam běhat a bral sem první auto co stálo přede mnou, nějakou starou filcku. To byla chyba a proto radím jak radím raději to s ostřikem těch světel to budou jiný prdy...

K životnosti jede mi to už 3 týdny bez problému a nevidím důvod proč by se mělo něco měnit. Jen protože je to čerpadlo dělaný jako tlakový tak je udělaný dost přesně a po delším použití se zahřívá, aspoň teda to moje, takže když jede dýl jak minutu začne ztrácet výkon... to je mi ale jedno protože ta minuta stačí, vytlačí za minutu 1l zálivky a mám to nastavený na 6x1l čily běží 6 minut denně. za 50 korun to udělá náramnou hitparádu...

jsem tu a jsem tu rád

Old Post 21-03-2014 v 05:40 AM
kostě je offline   Profil uživatele kostě   Find more posts by kostě   Foto galerie člena kostě   Click here to Send kostě a Private Message   Add kostě to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuckyBoy
Stálý Člen

Příspěvek č. 29

takže na takovýto domácí zalívaníčko pokud stačí, tak v poho..ale myslím, že i jiný asi taky moc nevydrží...
Ať se zelení...

Legalize It!

Old Post 21-03-2014 v 07:16 AM
kostě
Stálý Člen

Příspěvek č. 30

Mno nemohu s tebou zase až tak úplně souhlasit... U toto čerpadla se zahřívá ta vrtulka (jak tlakem tlačí vodu) kvůli té pravě přesné výrobě, ne motorek... Takže stačí po té minutě zase na minutu vypnout a zase si bude v klidu minutu vrkat dál. Takže pokud budeš mít možnost časovat ho třeba po 30" tak si myslím že je to úžasný na aero... ta síla a intenzita toho tlaku je oproti akvarijním a podobným čerpadlům fakt neskutečná... A i kdyby byla životnost třeba na 4 měsíce tak za tu dobu klidně půjdu vyměnit...

jsem tu a jsem tu rád

Old Post 21-03-2014 v 10:00 AM
hardiron
Stálý Člen

Příspěvek č. 31

kostě jakym zdrojem to cerpadlo z odstrikovacu krmis??? Velice zajimave je palivove cerpadlo z benzinaku. Tam je tlak bezne od 1 do 4 i vice baru. A hlavne je udelany na staly provoz. A nezapomente na to, ze cerpadla na 12V berou vic nez 1 amper, takze to chce napajet dostatecne dimenzovanym zdrojem.

Old Post 22-03-2014 v 22:58 PM
kostě
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

ty normálně stačil 400mA zdroj už sem to psal... Taky čumím to nepopírám, ale jede... Mno jde o to že to čerpadlo benzínu "použitý" už od toho benzínu nedostaneš... takže na kytky nevím nevím a nový zase stojí hrozný prachy takže tu taky né... nevím z toho bych měl celkem strach..

jsem tu a jsem tu rád

Old Post 23-03-2014 v 09:30 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:49 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás