Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak a jedem další kolo, tentokrát hydro - klasický bubbler s dvouvývodovou pumpou a dvěma kameny, ať to dýchá :-). Hlínu už nechci ani vidět :-)
Hnojím AH, to je jistota :-)
Až to zaroste komplet přepínám.
Má smysl dát 150W HPS dřív než u přepnutí? Co myslíte? Utáhnout to ty úsporky? Nerad bych kytku týral :-)
ještě jsem zapoměl na foto z toho pokusu s hlínou ... problémy mě provázely až do konce. Nakonec jsem odhalil pravděpodobnou příčinu a tou byla nekvalitní půda s tím spojené velmi nízké pH, které bylo velmi obtížně regulovatelné. Nalíval jsem tam dost zásad, ale nepomohlo, pořád vytékala kyselina...
heh, dneska jsem udělal malé zamyšlení.
Otázka: má smysl používat cfls žárovky?
Odpověď je jasná: nemá :-)
Proč?
30W cfls vyprodukuje cca 1950 lumenů, což je při 150W 9750 lumenů
150W HPS (nová) vyprodukuje cca 17000 lumenů
U Cfls to je 65 lumenů na 1 Watt
U HPS to je 113 lumentů na 1 Watt
Velmi snadno tak dojdmeme k závěru, že 1 lumen je u cfls v podstatě 2x dražší, než u HPS. Příliš velký důraz jsem kladl na barvu světla, ale groweři se myslím shodují, že na růst může v poklidu posloužit daleko efektivnější HPSka ...
Dneska teda přehazuji na HPS, tím podpořím rychlejší růst a příště nasadím MH-40 150W na grow phase :-)
dnes přepnuto, no není to ideální, myslel jsem, že se mi podaří vyplnit celou síť, ale je to problém, příště tam hodím 4 kusy a nebudu muset čekat tak dlouho a bude to opravdu 100% zaplněno :-)