Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zajíma mě zda je vůbec k něčemu přehnojovat kytky teď myslím v období květu? Teoreticky asi ano - čim víc hnojiva tím by měly být větší palice a asi i lepší.
Jaký je Váš názor na tohle?
Jo a jěště jakou největší dávku hnojiva ste dávali v období květu? Nejlíp vaše skušenosti s Kristalonem plod a květ a B'cuzzem na květ (A+B).
Já teď dávám na 10l vody 1odměrku Krisalonu plod a květ a 25ml B'cuzzu (25A +25B) kytky vypadaj spokojeně a tak si řikám zda ještě dávky zvyšovat.
Ale zase nechci aby to bylo jako když si ubalíte hnojivo.
Takže co vy na to?
Guano - 3-5l baleni v plast. lahvi. Vyrabi se z trusu ptaku. Je dobre ho pridavat po CELOU dobu HNOJENI zaroven s 3v1(RUST) a FRAGEN(KVET)+Bicomp basic(KVET). Pouzivat i v dobe po prepnuti z 18/6 na 12/12, kdy prestanes hnojit 3v1 a cekas na prvni priznaky tvorby palicek.
3v1 - hneda mala (250ml) nadobka se zelenym
uzaverem. Je POUZE na RUST a to v obdobi 18/6 a to az PO 14ti dnech. Prvnich 14 dni bych VUBEC nehnojil a nechal jen tak rust, jestli mate dobrou zeminu namichanou s Californ. zizalkama, tak maj kytky dost zivin z ni. Prestat pouzivat PO prepnuti na 12/12, jinak by to kytky matlo: lampa-KVET, hnojivo-RUST.
FRAGEN - 0.5l mozna i mensi bila plast. lahev, hnojivo na jahody. Je POUZE na KVET, palice po nem roooooooostouuuuuuuuuuuuuuu, jako z vody, zacit hnojit hned, jak se objevi prvni priznaky rustu palicek.
Bicomp Basic (na kvetouci rostliny) - 0.5l plast. lahev. Jiz z nazvu vyplyva, ze je na KVET. Pouzivat zaroven s FRAGEN.
Davkovani doporucuji 1/3 z navodu a postupne pridavat az, co kytky snesou. POZOOOOOR: Vseho MOC skodi!!!!
VAROVANI: Hnojiva jsou odskousena POUZE v teto kombinaci.
chtělo by to udělat pokus. Srovnat vedle sebe kytku která jede na B'cuzz a druhou, která pojede český hnojivo (můj favorit je Wuxal super ) Všechno přesně zdokumentovat... a vidělo by se...
Butch,
přehnojovat je nesmysl. Kytka je stejně schopná přijmout jen určité množství živin. Teoreticky můžeš zvyšovat dokud nezpozoruješ negativní účinky (což v bubbleru poznáš velice rychle).
A hnojení na listy nedoporučuju a na palice NIKDY.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Díky všem radám jsem si koupil 150W sodíkovou výbojku a větší skříň. Děkuju za tohle forum!!!!
Dneska jsem si namíchal Kristalon v poměru, jak je na krabici(10mg-10l). Kytky jsem tím zalil. Jsou asi měsíc starý, ale maj tak 20cm (11W zářivka).
Za jak dlouho je mam zalejvat s hnojenim?
Kolik můžu zvětšovat dávky?
smokalot a dali ti k tomu v praze nejaky prospekty?
Me dali jenom takovej prospekt Bcuzz products.
Mam podezreni ze growman je podfuk, protoze to nebylo ani original zabaleny.
Objednal sem si:
Rhizotonic 250ml
Blute Stimulant soil Bcuzz
Atazym Bcuzz
A prislo mi naky hnedy sracky
ve flaskach od dobry vody.
Taky vam to dali do neceho takovyho???
Ma Bcuzz kvetovej stimulator hnedou barvu???
Rhizotonic ma jakou barvu??
Aspon kdybych k tomu dostal okopirovanou etiketu (z obalu) lahvicky...
Nevim kdes to vojednaval ale jestli v growshopu v Bořivojoví tak tam ten B'cuzz prodavaj taky v neoznačenech flaškách vod dobrý vody. Za 500 (B'cuzz na květ A+b) ti klidně můžou dát vodu a obarvenou vodu.
Prej to tak prodávaj protože nemaj nějaký osvědčený pro to aby to tady mohli normálně prodávat.
Je to těžký buď si to člověk objedná rovnou z Holandska a nebo to koupí tady a modlí se ať je to to za co platí.
To záleží jak vypadaj - jsou zelené nebo jim žloutnou listy atd? Začni prostě hnojit podle návodu a pak postupně zvyšuj dávku. Já sem začal taky na odměrce na 10l a skončil sem asi na 3odměrkách na 10l. Hnojil sem to tak 1 za 2 až 3dni.
Ale taky to zaleží co máš za kytky každý asi nesvědčí velké hnojení. Prostě pomalu zvyšuj dávky hnoj to tak 1 za 3dny a vždycky uvidíš jak se na to kytky tvářej.
Hlavní je pomalu - nepřežeň to!
Cau,
Myslim si, ze Kristalon plod a kvet obsahouje zvyseny mnozstvi dusiku. Dusik je dobre pouzit pri vegetativni fazi, pro kvet se pouziva mene dusik a vic fosfor.
Ahoj mam tu pro vas prichystanych par otazek tak doufam ze budete tak hodny a zodpovite mi je
1-Kdy bych mel zacit hnojit v BUBLERU ????? (po kolika dnech)
2-Kdyz mam uz zakorenenou kytku ktera ma koreny v Rockwolu a za chvily proroste do KERAMZITU tak jestli se da nak pouzit jeste ten korenovej STIMULATOR jestli ano tak jak ho naaplikovat????
3-Kde sehnat hnojivo Wuxel SUPER a kolik tak asi stoji.
A reknete mi kdo s nim hnoji jak casto s nim hnojite a kolik ho tam davate a pak este kdo ma skusenosti s hnojivem FRAGEN na kveteni.Taky by me zajmalo kolik ho tam davat a jak casto.
4-Kdyz kytka prejde do kvetove faze tak se to hnojivo proste jenom zmeni z rustoveho na kvetove????
Nevadi to ty kytce ??Predpokladam ze by se mely promit koreny pred timto ukonem.
A daj se nikde sehnat ty kvetinace co sou v BUBLER info na obrazku ja sem si udelal 18 cm kvetinac a udelal sem tam tak 50 der 13mm sroubem doufam ze by to mohlo stacit
Diky moc Chucky.
P.S-Vzdycky je lepsi se zeptat nez to skurvit.
Diky za tohle forum
Este jednu otazecku bych mel kdyz uz pisu tak tohle bude prirazeno jako 5 otazka.
Kdyz mam vodu az skoro u Rockwolovy kosticky tak az se ty koreny trochu rozmnozej a vylezou s kvetinace mam tu velikost vodni hladiny snizit????????
Na ty 2 cm nad vnitrni kvetinac ??????
Jo a este sem se tady doslechl o nakym meraku na hladinu vody s kulickou za 30 Kc v Baumaxu ale nic takoviho tam nemaj nebo aspon o tom nevedeli tak mi poradte kde bych ho sehnal dik.
Doufam ze mi brzy odpovite na tyto otazky predem diky.
1- Já osobně jsem začal hnojit 1/3 koncentrací,než je určeno pro klasickou hydroponii ( Wuxal super) v okamžiku, kdy jsem zakořeněnou kytku dal do bubleru, takže vlastně ihned.
2- já myslím, že v tomto okamžiku již stimulátor není třeba. Ten je, dle mého názoru, pouze pro prvotní vytvoření kořenů u řízků.
3- Wuxal super koupíš v Baumaxu či Hornbachu, nebo v normálním květinářství. I tam jsem ho viděl.
4- Jasně! Jenom změníš hnojivo. Já měním roztok každý týden a v průběhu týdne dolívám zase 1/3 koncentrací. Tak jak to píše Carlos. A ani potom nemusíš hlídat EC.
No a jak to měním, tak ty kořeny nechám jeden den ( ani ne celý) pouze v čisté vodě a pak teprve doliju hnojivo.
S květináčema si nedělej starosti, já je mám taky provrtané a hladinu na 2 cm. Klidně to může kolísat, měřák hladiny nepotřebuješ.
Zdravim, chtel sem se jen zeptat, jestli ten Kristalon co prodavaj v growshopech za asi 400Kc/400g je ten samej jako ten co prodavaj v jinde ( treba http://www.zahradkarstvi.cz ) za 69Kc/1kg ??? Jestli jo, tak sou v tech growshopech nehorazny devky, kterym nejde vubec o rozsireni travy, ale o sprosty okradani zakazniku.
Jestli se mejlim, tak se vsem growshopum omlouvam.
no, nevím jestli se mejlíš, ale už jsem si toho taky všimnul. málem jsem takhle vyhodil asi vo 2000,- víc za světlo. třeba takový hnojivo jinde asi neseženeš, ale věci co jsou jinde se tam nevyplatí kupovat. a ještě: bojim se, že na nějaký rozšiřování konopí jich většina z vysoka s..e